SiolNET. Trendi Dom
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Retro Ikea: s temi kosi praznujejo 75. obletnico #foto

1,90

termometer

Ikea, vintage kolekcija
Foto: Ikea

Švedsko pohištveno podjetje Ikea letos praznuje 75. obletnico, kar bodo zaznamovali s kar tremi retro kolekcijami. Svojim kupcem bodo ponudili kose, ob katerih se bodo obudili spomini na otroštvo in počitnice pri starih starših.

Ikea bo 75. obletnico praznovala vse do konca leta in s kar tremi vintage kolekcijami, ki nosijo skupno ime Gratulera. Te vključujejo pohištvo, svetila, kuhinjske pripomočke in več, a so količine omejene. "Če vam je kaj všeč, ukrepajte hitro," so zapisali na svoji spletni strani.

Ikea, vintage kolekcija Foto: Ikea

Ikea, vintage kolekcija Foto: Ikea

Prvo kolekcijo so v svoje trgovine poslali že v začetku avgusta, navdih zanjo pa so čisti začetki tega švedskega podjetja, od leta 1950 do leta 1960. Oktobra bo sledila druga kolekcija s kosi, ki spominjajo na leta od 1970 do 1980, decembra pa še pohištvo po zgledu zadnjega desetletja prejšnjega tisočletja.

Prvi kosi iz vintage kolekcije Gratulera:

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

Iz podjetja so sporočili, da prav vsak izdelek iz retro kolekcij predstavlja bogato zgodovino Ikee, ki je nastala leta 1943.

"Nekateri produkti so postali kultni in veljajo za vintage pohištvo, ki ga lahko vidimo v marsikaterem domu. Še vedno jih lahko najdemo v trgovinah iz druge roke," je pojasnila Ikejina kreativna direktorica Karin Gustavsson.

Ikea, vintage kolekcija Foto: Ikea

Ikea, vintage kolekcija Foto: Ikea

Več kot 50 držav, a Slovenije še ni med njimi

Ikeo je pred 75 leti ustanovil takrat 17-letni Ingvar Kamprad, čigar bogastvo je danes ocenjeno na približno 34 milijard evrov. Ime Ikea je akronim njegovih inicialk, kmetije Elmtaryd, na kateri je odraščal, in njegovega domačega kraja Agunnaryd na Švedskem.

Ikea ima več kot 415 trgovin v več kot 50 državah po vsem svetu, a Slovenije še vedno ni med njimi. Kakšni so trenutni zapleti, si preberite v članku:

Ikea Posel danes Ikea v Ljubljani v nizkem štartu, čakajo le še na odločitev občine

Ikea, vintage kolekcija Foto: Ikea

Preverite tudi:

Ikea Trendi Navdušeni Indijci: v Indiji odprli prvo Ikeo #video IKEA Zagreb Novice Ikea pri sosedih že s sedmimi milijoni obiskovalcev, v Sloveniji pa je še nekaj časa ne bo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin