SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger
sprejem v vodicah

Srebrni Žan Kranjec je doma #video #foto

0,86

termometer

Z olimpijskih iger na Kitajskem se je vrnil še zadnji slovenski lastnik odličja, srebrni veleslalomski junak Žan Kranjec, ki ga je v Vodicah pri Ljubljani pozdravila množica ljudi. 

Bukovica Kranjec Sportal Če bi bil še živ Žanov oče: "Zabava ne bi bila tako majhna, bilo bi noro!" #video

Trinajsti februar 2022 bo dan, ki si ga bo Žan Kranjec zapomnil za vedno. Z izjemno finalno veleslalomsko vožnjo je z osmega napredoval na drugo mesto in zaostal le za olimpijskim prvakom Marcom Odermattom. 29-letnik je s sanjsko predstavo ponovil uspeh Jureta Franka, ki je srebrno olimpijsko odličje v veleslalomu osvojil leta 1984 v Sarajevu. 

Žan Kranjec Sportal Ko mu ni šlo, ni delal panike

"Zelo sem vam hvaležen, da ste me prišli v takem številu. Hvala vam." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zelo sem vam hvaležen, da ste me prišli v takem številu. Hvala vam." Foto: Grega Valančič/Sportida

Danes je srebrni junak iz Pekinga ali natančneje Jančinga prigarano nagrado pokazal v Vodicah pri Ljubljani, kjer se je kljub dežju zbrala množica njegovih prijateljev, znancev in ljubiteljev alpskega smučanja, ki so se mu poklonili za velik uspeh. On pa njim, da so se zbrali v lepem številu.

"Prepričan sem, da je tudi oče ponosen na moje olimpijske igre, mojo kolajno"

"Zelo sem vam hvaležen, da ste prišli v takem številu. Hvala vam. Zavedam se, da mi bo do neke mere srebrna kolajna spremenila življenje, zagotovo bo vedno z mano, vedno v mojem srcu, zelo sem ponosen nanjo," je bil vesel Kranjec, ki verjame, da je ponosen tudi njegov pokojni oče, ki je pred dobrim letom umrl v delovni nesreči.

"Prepričan sem, da je tudi oče ponosen na moje olimpijske igre, mojo kolajno." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Prepričan sem, da je tudi oče ponosen na moje olimpijske igre, mojo kolajno." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prepričan sem, da je tudi oče ponosen na moje olimpijske igre, mojo kolajno. Tudi on bi bil danes vesel, da je danes tukaj neke vrste 'žurka'. Ob tem uspehu sem seveda pomislil nanj, vem, da bi bil zelo vesel. To je tudi zanj."

Fotogalerija sprejema (foto: Grega Valančič/Sportida):

1 / 21
2 / 21
3 / 21
4 / 21
5 / 21
6 / 21
7 / 21
8 / 21
9 / 21
10 / 21
11 / 21
12 / 21
13 / 21
14 / 21
15 / 21
16 / 21
17 / 21
18 / 21
19 / 21
20 / 21
21 / 21

"Takoj sem rekla, da se je zgodil čudež, saj po polovici ni kazalo najbolje. Preveseli smo bili, ker se res tako trudi," je povedala ena od udeleženk prisrčnega sprejema, na katerem je zaigral tudi Ansambel Saše Avsenika.

Več o tem, kaj so zbrani povedali ob Kranjčevem uspehu, pa v spodnjem videoposnetku.

Žan Kranjec Sportal Nov slovenski dan v Pekingu, Žan Kranjec srebrn Finska finale OI Sportal Odličja so razdeljena, Fincem poslastica, Slovenci za konec sedmi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin