Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
17.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

6

Natisni članek

COVID-19 skeleton zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022

Četrtek, 3. 2. 2022, 17.00

2 leti, 4 mesece

Pretresljiv video belgijske olimpijke obrodil sadove #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

6

Belgijska olimpijka Kim Meylemans, ki tekmuje v skeletonu, je včeraj na družbenih omrežjih objavila pretresljiv video, v katerem opozarja na nezavidljiv položaj, v katerem se je znašla po pozitivnem testu na novi koronavirus ob prihodu na Kitajsko. Po objavi videa in prizadevanjih Mednarodnega olimpijskega komiteja so se razmere zanjo vendarle nekoliko izboljšale.

Belgijska tekmovalka v skeletonu Kim Meylemans je ena od tistih, ki jih je ob vstopu na Kitajsko šokiral pozitiven test na novi koronavirus.

Žan Košir
Sportal Iz Pekinga prihajajo dobre novice: Evi Urevc prižgali zeleno luč, Žanu Koširju sveti oranžna

Tako kot slovenskega deskarja Žana Koširja in njegovega serviserja Darka Centriha so jo iz olimpijske vasi nemudoma preselili v izolacijski hotel, kjer je morala počakati na dva zaporedna negativna testa na novi koronavirus v razmiku 24 ur.

Dobre volje pred šokom zaradi testiranja | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dobre volje pred šokom zaradi testiranja Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

To se je k sreči zgodilo že po treh dneh (Košir je v izolaciji že skoraj teden dni) in 25-letna športnica je bila prepričana, da je odrešena samevanja v sobi ter da se seli nazaj v olimpijsko vas, kjer bo lahko končno začela tudi priprave na svoj olimpijski nastop.

A zadeve so se zapletle.

Kot je opozorila v pretresljivi videoobjavi, v kateri se bori s solzami in je videti povsem obupana, so jo organizatorji namesto v olimpijsko vas odpeljali drugam.

Kim Meylemans | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ne vemo, ali se bom sploh lahko kdaj vrnila v olimpijsko vas," je dejala. "To je zame zelo težko. Prosim vas, da mi pustite nekaj časa, da razmislim, kaj bo moj naslednji korak. Ne vem, ali lahko še 14 dni zdržim v izolaciji, medtem ko potekajo olimpijske igre," se je izpovedala sledilcem.

A kot kaže, so njene besede vendarle obrodile sadove. Le nekaj ur po objavi videa so jo ob pritiskih Mednarodnega olimpijskega komiteja vendarle prepeljali v olimpijsko vas. Vsaj tako je bilo razbrati iz objav na družbenih omrežjih, a je športni poročevalec časopisa The New York Times Tariq Panja razkril drugačen razlog za nastalo situacijo. Problem z namestitvijo naj bi nastal zato, ker v olimpijski vasi niso imeli proste enoposteljne sobe, kamor bi lahko namestili belgijsko olimpijko, zato so jo začasno namestili drugam. Zaradi pomanjkanja komunikacije je zgodba dobila precej širše razsežnosti, kot bi jih morala.

Še vedno je v izolaciji, a je vsaj v olimpijski vasi

Belgijska tekmovalka v skeletonu je kljub temu, da je premeščena v olimpijsko vas, tam še vedno v izolaciji (športniki in trenerji, ki lahko zapustijo izolacijo, se še naslednjih sedem dni ne smejo družiti z ostalimi olimpijci), in sicer v ločenem krilu zgradbe.

Kot je dejala, se počuti varno in lahko tudi lažje trenira. Časa ima še dovolj, tekma v skeletonu je na sporedu šele v petek, 11. februarja. 

Peking 2022 | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA

Pozitivnih že skoraj 300 članov olimpijske karavane

Ob vstopu na Kitajsko je bilo na testiranju na novi koronavirus pozitivnih že 280 ljudi, od teh sta 102 športnika oz. člana olimpijske odprave.

Preberite še:

Peter Prevc olimpijske igre Peking
Sportal Peter Prevc na zadnjem treningu tretji, Kos tik za njim
Jarl Magnus Riiber
Sportal Še en favorit na OI padel na testu
Nika Križnar
Sportal Fantastično skakanje slovenskih deklet na olimpijskem prizorišču
Anton Dukač
Sportal Trenutek groze na sankanju: Ukrajinec za trenutek obležal negiben
Eileen Gu
Sportal Najstnica, ki je s svojo odločitvijo navdušila Kitajsko in razjezila Ameriko

 

Ne spreglejte