Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 1. 2024,
12.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Ljubno smučarski skoki

Sobota, 27. 1. 2024, 12.10

2 meseca, 1 teden

Dvakratna olimpijska prvakinja stiska pesti za rojakinje na Ljubnem

Urša Bogataj: Lahko rečem le, da se nekako nagibam na eno stran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98
Urša Bogataj | Urša Bogataj je na Ljubnem ob Savinji lani grdo padla, letos pa v novi vlogi stiska pesti za rojakinje. | Foto Siol.net

Urša Bogataj je na Ljubnem ob Savinji lani grdo padla, letos pa v novi vlogi stiska pesti za rojakinje.

Foto: Siol.net

Ob skakalnici na Ljubnem ob Savinji je sobotno dogajanje spremljala tudi slovenska smučarska skakalka, novopečena mamica Urša Bogataj, ki je po hudi lanski poškodbi in materinstvu prekinila kariero. V novi vlogi mame so počuti odlično, Niki Prevc želi vse vse najboljše, o svoji odločitvi ne/nadaljevanja kariere pa uradno še ne želi govoriti, a priznava, da jo je prejšnja poškodba naučila, kako zahtevna je pot vrnitve.

NIka Prevc Ljubno 2024
Sportal Nov uspeh Nike Prevc pred strastnimi navijači, dve Slovenki prvič do točk #video

Med gledalci uvodne domače tekme svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji je bilo kar nekaj znanih obrazov iz skakalnega sveta, tudi dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj, ki ta čas uživa v novi, materinski vlogi.

Za Bogatajevo je pestro leto 2023, v katerem se je zavrtela na vrtiljaku čustev. Na prvi dan leta je prav na skakalnici pod Rajhovko grdo padla, si poškodovala koleno, morala na nov operativni poseg, marca prekinila kariero, konec marca sporočila, da bo postala mama, konec poletja pa s partnerjem Sandijem Križnarjem pozdravila prvorojenca.

Na Ljubnem je v pogovoru z novinarji spregovorila o tem, kako se počuti v vlogi mame, kako poteka rehabilitacija, Niki Prevc, pa tudi o tem, ali jo sploh še mika, da bi se vrnila v tekmovalni ritem. 

O tem, kako poteka rehabilitacija:

Načeloma delujem normalno, ampak časa je, zdaj ko sem še v vlogi mame, veliko manj za neko resno rehabilitacijo. 

O novi vlogi:

V redu sem se znašla. Je zanimivo in seveda drugačno življenje, kot sem ga bila vajena prej, ampak uživam. Kar se organizacije tiče, je povsem super, nimam težav. Nočnega vstajanja ni veliko, za zdaj imava kar srečo, saj bi lahko bilo precej drugače. Že prej sem bila vajena organizacije. So pa zdaj na mojem urniku druge stvari za organizirati, kot sem jim imela prej. Bom rekla kar tako, da je tudi doma luštno biti. 

O ne/nadaljevanju kariere:
Kar se tiče moje kariere, bom odločitev sporočila, ko se bom za to odločila. Kondicijo še vedno vzdržujem, saj sem tak človek, da bom, ne glede na odločitev, še naprej migala. Šport imam rada, moram migati, tudi z vozičkom grem rada na konkretnejši sprehod v klanec (smeh, op. a.).

Nika Prevc
Sportal Vroča Nika Prevc spet zablestela, odlična tudi le 16-letna slovenska skakalka

O tem, ali je odločitev že sprejela:  Urša Bogataj | Foto: Siol.net Foto: Siol.net
Ne vem še, kdaj bom sporočila. Ko bo znano, bom vse povedala, kakršnakoli že bo.

Trenutno ni pravi trenutek, da bi karkoli rekla. Lahko rečem le, da se nekako nagibam na eno stran.

O tem, ali realno sploh še razmišlja o vrnitvi v tekmovalni ritem, glede na to, da so se prioritete v njenem življenju v zadnjem letu spremenile:
Tako bom rekla. Zelo veliko dela je pri vrnitvi. Pri prejšnji poškodbi sem videla, koliko sem morala trenirati, pa še vedno me je bolelo, pa je bilo koleno sicer super. Zdaj imam malenkost malo časa, da bi se prav resno lotila priprav, kot sem jih imela včasih. Bomo videli, kaj bo na koncu. 

O sladko-grenkem priokusu ob vrnitvi na Ljubno, kjer je pred dobrim letom grdo padla:

Prvič sem se poškodovala v Planici, zdaj sem se v Ljubnem, ampak ne bom rekla, da je  priokus zelo grenak. Imam precej več lepših spominov na Lljubno kot slabih, tako da bodo lepši prevladali.

Nika Prevc | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

O odlični sezoni Nike Prevc:
Toliko jo poznam, da sem vedela, da do tega zna enkrat priti. Morda nisem ravno mislila, da bo to že letos. Zelo dobro. Hvala bogu, da ji uspeva. Naj čim dlje ostane tako in naj ji izkušnje pomagajo v prihodnosti. Verjamem, da ji bodo te izkušnje prav prišle in da jih bo tudi takrat znala izkoristiti.

smučarski skoki, novinarska konferenca Ljubno, Nika Prevc
Sportal Brez presenečenja, saj ve, kaj zmore #video
Ne spreglejte