Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
10.00

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86

Natisni članek

celinski pokal Tina Erzar smučarski skoki

Sobota, 9. 3. 2024, 10.00

1 mesec, 2 tedna

Smučarski skoki, medcelinski pokal, Lahti

Tina Erzar zanesljivo opravila s tekmicami in potrdila skupno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86
Tina Erzar | Tina Erzar je zmagala tudi na zadnji tekmi medcelinskega pokala in potrdila skupno zmago v tekmovanju. | Foto SloSki

Tina Erzar je zmagala tudi na zadnji tekmi medcelinskega pokala in potrdila skupno zmago v tekmovanju.

Foto: SloSki

Mladinska svetovna prvakinja iz Planice Tina Erzar je po petkovi zmagi medcelinskega pokala v Lahtiju vse tekmice ugnala tudi na sobotni zadnji tekmi sezone in potrdila skupno zmago v tekmovanju. Šestnajstletnica je tokrat najbližjo zasledovalko Hannah Wiegele ugnala za skoraj 25 točk, tretja je bila še ena Avstrijka Katharina Ellmauer, četrto in peto mesto pa sta zasedli Slovenki Urša Vidmar in Jerica Jesenko.

Tina Erzar
Sportal Tina Erzar po zmagi pred skupnim slavjem

Z 16-letno smučarsko skakalko Tino Erzar je odličen zaključek sezone medcelinskega pokala (druga kakovostna raven). V finskem Lahtiju, kjer je sicer skakalo zgolj dobrih 20 tekmovalk, je zmagala na obeh individualnih preizkušnjah in potrdila skupno zmago v tem tekmovanju.

Erzarjeva je tudi po sobotni prvi seriji zanesljivo vodila, pred najbližjo zasledovalko Wiegelejevo je imela po najdaljšem skoku tekme (130,5 metra) 12 točk prednosti, to pa v finalu še okrepila in na koncu zmagala za skoraj 25 točk. Tudi v finalu je članica SSK Ihan s 128 metri odskočila od konkurence. Drugo mesto je zadržala Wiegelejeva, na tretje pa se je s četrtega po prvi prebila Avstrijka Katharina Ellmauer, ki je za zmagovalko zaostala že 51 točk.

Po prvi seriji je bila na tretjem mestu Urša Vidmar, a ji je pet metrov krajši skok od Ellmauerjeve odnesel stopničke, tako da je končala tik pod zmagovalnim odrom. Peto mesto je zasedla Jerica Jesenko, ki je v finalu zadržala svojo pozicijo.

Na Ljubnem je s 17. mestom skočila najvišje v svetovnem pokalu do zdaj. | Foto: Jure Makovec/STA Na Ljubnem je s 17. mestom skočila najvišje v svetovnem pokalu do zdaj. Foto: Jure Makovec/STA

Za Erzarjevo je bila to peta zmaga v medcelinskem pokalu to sezono, četrta zaporedna. Zbrala je 654 točk. Na drugem mestu skupnega seštevka je končala Wiegelejeva s 572 točkami, tretje mesto pa je pripadlo Norvežanki Kjersti Graesli (436), ki te dni nastopa v svetovnem pokalu na domači norveški turneji.

Tudi Erzarjeva je letos že nastopila v svetovnem pokalu in štirikrat osvojila točke, najvišje je bila na Ljubnem ob Savinji na 17. mestu. Slovenke čez slaba dva tedna čaka še ena domača tekma, 21. marca bodo sezono svetovnega pokala končale na srednji napravi v Planici.

smučarski skoki
Sportal "Surovi izziv" in branjenje rumene majice: Časa za taktiziranje in počitek ni
mastercard
Sportal V Planici letos z novostjo
Anže Lanišek
Sportal Peter Prevc med najdaljšimi, povratnik Lanišek v kvalifikacijah 30.
Nika Prevc
Sportal Norvežankama uvod, najboljša Slovenka sedma
Ne spreglejte