SiolNET. Sportal Zimski športi
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
KANIN

Smučarska zmaga: kdor čaka, dočaka

1,04

termometer

Meta Hrovat
Za Meto Hrovat je prvi smučarski dan v maju. Foto: Matej Podgoršek/Planet TV

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je v družbi najboljše slovenske veleslalomistke Mete Hrovat na Kaninu prekinila dvomesečni smučarski post.

Še preden so se prvi rekreativni smučarji s kabinsko žičnico pripeljali na Kanin, ki je zaradi debele snežne odeje in sproščenih vladnih ukrepov znova odprl svoja vrata, sta se pod svoj prvi smučarski dan po dvomesečnem prisilnem koronapremoru podpisali rezultatsko najuspešnejši slovenski smučarki pretekle zime Ilka Štuhec in Meta Hrovat.

Z zajetno opremo sta se na zgornjo postajo, ki leži več kot 2.000 metrov nad morjem, povzpeli že v četrtek in si tam s spremljevalnim štabom uredili začasno domovanje, tako da sta lahko že ob petih zjutraj stopili na smuči. Na edinem slovenskem visokogorskem smučišču naj bi vztrajali, dokler bodo vremenske in snežne razmere dopuščale sprejemljive treninge.

Slovenija se je tako priključila kratkemu seznamu tistih držav, katerih smučarske reprezentance so našle rešitev za trening na snegu. Tukaj so s svojimi ledeniki v veliki prednosti Avstrijci, ki trenirajo že od začetka meseca. Možnost treninga imajo tudi Švedi, o precejšnjih težavah pa poročajo Nemci, ki so se želeli priključiti svojim južnim sosedom, a jim protokol prehajanja mej to za zdaj še preprečuje.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

yaaaaay 🥳🎿🤩☀️

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

Elias Kolega Sportal Grda poškodba hrvaškega upa Mikaela Shiffrin Sportal Nič ni samoumevno: velike smučarske spremembe? cropski Sportal Nove poti člana zlatega smučarskega rodu Boštjan Kline Sportal Boštjan Kline bo segel v žep in vztrajal Peter Pen Sportal Peter Pen je sprejel avstrijski izziv Ilka Štuhec Sportal Ilkin izolacijski umik za iskanje nove poti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin