SiolNET. Sportal Zimski športi
3,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Walter Hubmann (1958−2020)

Smrt uglednega smučarskega trenerja

3,43

termometer

Walter Hubmann | Walter Hubmann (1958−2020) | Foto: Sportida
Walter Hubmann (1958−2020) Foto: Sportida

V smučarske kroge je udarila vest o smrti uveljavljenega trenerja Walterja Hubmanna, ki je pečat pustil v številnih taborih. Sodeloval je tudi s Hermannom Maierjem in Ivico Kostelićem.

Pokal Vitranc Sportal Vitranškim "kuharjem" zelena luč

Po dolgotrajni bolezni je v 63. letu starosti umrl smučarski trener Walter Hubmann, ki je bil mnogim znan pod vzdevkom "Ski-Weltenbummler" oziroma smučarski svetovni popotnik. Poimenovanje izhaja iz številnih smučarskih okolij, v katerih je deloval. Bil je trener v avstrijski reprezentanci, v tujini pa je deloval v Švici, Gruziji, Bolgariji ter na Madžarskem in Hrvaškem. Tudi seznam tekmovalcev, s katerimi je v dolgoletni karieri sodeloval, je vreden vsega spoštovanja. Prve uspehe je dosegal z avstrijsko divo hitrosti Renate Götschl. V avstrijski moški konkurenci so njegove napotke med drugim poslušali tudi Stephan Eberharter, Hermann Maier in Hans Knauss. Pod svoje okrilje pa ga je s koristnimi nasveti vzela tudi hrvaška ekipa, zbrana okrog Ivice Kostelića.

Žan Kranjec Sportal Kranjec si lahko oddahne Boštjan Kline Sportal Klinetov odgovor na grobe smukaške udarce Cornelia Hütter Sportal Cornelia Hütter znova pod nož

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin