SiolNET. Sportal Zimski športi
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger
POKAL VITRANC

Vitranškim "kuharjem" zelena luč

0,34

termometer

Pokal Vitranc
Foto: Žiga Zupan/Sportida

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze je devet dni pred pokalom Vitranc prižgal zeleno luč za veleslalom in slalom svetovnega pokala na podkorenski strmini. "Stanje je optimistično. A moramo ostati potrpežljivi in delati postopoma. Kot kuharji," pravi vodja tekmovanja Aleš Vidic.

Te dni je v Podkorenu izjemno pestro. Na tekmovalnem poligonu ob Slovencih trenirajo še Kanadčani, Rusi, Hrvati in Avstrijci. Prepričali so se lahko o zelo kakovostni snežni podlagi. Zato tudi koordinator moških tekem svetovnega pokala Emmanuel Couder ob snežni kontroli ni imeli nikakršnih pomislekov. Prižgal je pričakovano zeleno luč.

Na celotni progi, ki je letos že gostila Zlato lisico, je vsaj 50 centimetrov debela snežna odeja. "Dvanajst let sem že vodja tekmovanja. Že pred tem sem bil vključen v pripravljalni odbor. A tako dobrih snežnih razmer v marcu še nisem videl," zadovoljno ugotavlja vodja tekmovanja Aleš Vidic.

In zdaj? "Iz dneva v dan. Baza je pripravljena. Z mrazom se ustvarja tudi led. Podlaga je tudi dovolj vlažna. Narava je naredila svoje. Mi pa tudi. Smo potrpežljivi. Vse skupaj je podobno kuhanju. Jed se pripravlja dolgo. Bližnjic ni. V petek pričakujemo sneg. Dan zatem bomo smučišče vnovič polili. V začetku tedna pričakujemo padavine in manjšo otoplitev. A vse skupaj je zelo optimsitično," dodaja Vidic.

Zelena luč sveti tudi za Kvitfjell, kjer bosta ob koncu tega tedna moški hitrostni preizkušnji, ter Aare, ki bo v časi pokala Vitranc gostil ženski tehnični program. Kar nekaj negotovosti pa še vedno spremlja priprave na finale svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo. Pa ne zaradi pomanjkanja snega, temveč strahu pred koronavirusom. Odločitev bo padla v petek popoldne, potem ko bo svoje stališče podala regionalna vlada v Benečiji. Če bi se Italijani odločili za odpoved tekmovanja, bi lahko finale družno prevzeli Norvežani in Švedi. V kuloarjih je namreč mogoče slišati namige o tem, da bi Kvitfjell gostil hitrostne, Aare pa tehnične preizkušnje.

Pokal Vitranc

Sobota, 14. marec 2020
09.30  veleslalom - 1. tek
12.30  veleslalom - 2. tek

Nedelja, 15. marec 2020
09.30  slalom - 1. tek
12.30  slalom - 2. tek
Manuel Feller Sportal Negotova usoda konca zimske sezone Žan Kranjec Sportal Kranjec si lahko oddahne Boštjan Kline Sportal Klinetov odgovor na grobe smukaške udarce

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin