SiolNET. Sportal Zimski športi
4,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger
PRED 4. SMUKOM SEZONE

Slaba popotnica Ilke Štuhec

4,49

termometer

Ilka Štuhec
Foto: Sportida

Po zgolj 35. času na prvem treningu pred sobotnim smukom svetovnega pokala v Zauchenseeju je dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec drugi preizkus proge Gamskogel po padcu končala že po nekaj sekundah.

Ilka Štuhec in Grega Koštomaj Sportal Z Ilko je pisal zgodovino, zdaj prevzema smukaške vajeti

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec trenutno nima prav oprijemljivih razlogov za športno vedrino in tekmovalno samozavest. Čeprav se je v sezono podala s statusom rekonvalescentke in prigovarjanjem strokovnega štaba o potrpežljivosti ter "prehodni zimi" pred svetovnim prvenstvom 2021 in olimpijskimi igrami 2022, pa ni mogla skriti razočaranja ob dozdajšnjem rezultatskem izkupičku. Skupno 35 točk, konkretno pa 17., 21., 20. in 32. mesto je manj tudi od najbolj zadržanih pričakovanj, izvedbe pa so neprimerljive s prikazanim na treningih.

Po oprijemljiv rezultat in svojevrstno prelomnico v sezoni je zdaj prišla v Zauchensee pri Altenmarktu, na smukaško prizorišče, ki je najbližje njenemu domovanju. Kot edina Slovenka bo v soboto nastopila na četrtem smuku sezone, dan zatem pa predvidoma še na kombinaciji. Popotnica z obeh treningov je vse prej kot spodbudna.

V Zauchenseeju je Ilka Štuhec do zdaj nastopila na štirih tekmah. Najboljši rezultat je peto mesto iz sezone 2016/17. Kako bo v soboto? V Zauchenseeju je Ilka Štuhec do zdaj nastopila na štirih tekmah. Najboljši rezultat je peto mesto iz sezone 2016/17. Kako bo v soboto? Foto: Sportida

Četrtkov trening je ob najboljšem času Nemke Kire Weidle z zaostankom kar treh sekund in 55 stotink končala na 35. mestu. Petkov preizkus dobre tri kilometre dolge proge pa se je za 29-letno Mariborčanko končal že po nekaj sekundah. Na nemirni podlagi ji je zagrabilo notranji del smučke, ob prehodu v kompresijski del pa je pristala v snegu. Na srečo jo je odnesla brez poškodb. Čutila je le bolečino v komolcu, a po pregledu naj ne bi šlo za hujšo poškodbo. Njen nastop na tekmi, ki se bo v soboto začela ob 11.45, ni pod vprašajem, še pred tem pa bo, kot je povedala v cilju, analizirala vožnje najhitrejših in si vizualizirala svoj nastop.  

Najboljši čas treninga je sicer postavila domačinka Ramona Siebenhofer. Za enajst stotink sekunde je prehitela Ester Ledecko. Tretja je bila še ena Avstrijka – Tamara Tippler.  

V Flachau s kvartetom

Reprezentančni trener Janez Slivnik se je medtem odločil, da bodo njegove varovanke izpustile tudi drugo kombinacijo sezone, ki bo na sporedu v nedeljo. Ta teden so dekleta izkoristila za treninge in nastope na tekmah FIS v Gaalu in St. Michaelu. Naslednja postaja svetovnega pokala bo Flachau, kjer bo v torek na sporedu slalom pod žarometi. Slovenske barve bodo branile Meta Hrovat, Ana Bucik, Klara Livk in Maruša Ferk.
Zlata lisica Maribor veleslalom Sportal Nove dimenzije boja za Zlato lisico Jure Košir Coca Cola Sportal Jure Košir: Madonna, kako lepo je bilo Žan Kranjec Sportal "Žan Kranjec je najboljši veleslalomist na svetu" Ilka Štuhec Sportal Ko Ilkina mama izklopi alarm

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin