Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2017,
16.33

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

3

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Timi Zajc Timi Zajc Jurij Tepeš Robert Kranjec Tilen Bartol

Četrtek, 9. 11. 2017, 16.33

6 let, 5 mesecev

Slovenskih sedem

Janus določil skakalce za uvodno preizkušnjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

3

Goran Janus | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je po treningih v Oberstdorfu in domačem Kranju na ledeni smučini določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih tekmah svetovnega pokala prihodnji konec tedna v poljski Wisli.

Naši orli so po koncu poletne sezone in državnem prvenstvu v Kranju odšli na aktivni oddih na Tenerife, nato pa so se hitro znova vrnili na skakalnice. Natančneje v nemški Oberstdorf, kjer zdaj že tradicionalno opravijo prve skoke na ledeni smučini pred novo sezono.

Tudi tokrat je bilo tako, po trening kampu v Nemčiji pa so sredo popoldne in četrtek dopoldne prvič preizkusili še ledeno smučino v Kranju. Goran Janus je hitro določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v poljski Wisli.

Med potniki tudi debitant, Domen Prevc bo še počakal

Na Poljsko bodo prihodnji teden odpotovali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc, ki bo tako tudi debitiral na tekmah najvišje ravni. Med potniki na Poljsko ni najboljšega slovenskega skakalca Domna Prevca, čigar forma še ni takšna, kot bi si v slovenskem taboru želeli.

Timi Zajc bo na Poljskem dočakal debi v svetovnem pokalu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Timi Zajc bo na Poljskem dočakal debi v svetovnem pokalu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V poletnem Grand Prixu se je od omenjenih najbolje odrezal Lanišek, ki je v skupnem seštevku končal na drugem mestu. Pred njim je bil neporaženi Poljak David Kubacki.

Sezona več vrhuncev

Za večino skakalcev bo vrhunec sezone februarja na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ne smemo pa spregledati niti januarskega svetovnega prvenstva v poletih v Oberstdorfu, norveške skakalne turneje Raw Air, tradicionalnega konca sezone v Planici, za katerega so vstopnice že na voljo

Peter Prevc bo v novi sezoni tekmoval na Fischerjevih smučeh. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Peter Prevc bo v novi sezoni tekmoval na Fischerjevih smučeh. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Po novem v kvalifikacije vsi

V novo sezono bo skakalna smetana skočila v petek, 17. novembra, ko bodo v Visli, kjer bo zadnjič nastopil Jakub Janda, kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, v soboto pa bodo reprezentanti združili moči na ekipni preizkušnji.

Po novih pravilih bodo morali v kvalifikacije prav vsi skakalci, tudi najboljših deset v skupnem seštevku, ki so bili v zadnjih letih neposredno uvrščeni na tekme.

Program v Wisli:

Petek, 17. november:
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 18. november:
15:00 Poskusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. november:
14:00 Poskusna serija
15:00 Posamična tekma

Ne spreglejte