Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Heinz Kuttin Gregor Schlierenzauer Michael Hayböck Stefan Kraft svetovni pokal Wisla

Sreda, 8. 11. 2017, 18.52

6 let, 5 mesecev

Kdo je med avstrijsko sedmerico?

Avstrijci razkrili karte za uvod sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Stefan Kraft | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Avstrijski smučarskoskakalni tabor je dober teden pred začetkom sezone svetovnega pokala razkril sedem adutov, ki bodo skakali v Visli. Na Poljskem bo med drugim tudi zmagovalec lanske sezone Stefan Kraft, pa tudi Michal Hayböck, ki se je pred časom poškodoval, uvod pa bo moral izpustiti znova poškodovani Gregor Schlierenzauer.

Odštevanja do nove sezone smučarskih skokov je skoraj konec. Le še dober teden nas loči do novega tekmovalnega obdobja, ki prinaša več vrhuncev. Februarja bodo na sporedu olimpijske igre v Pjongčangu, že januarja svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki ga bo gostil Oberstdorf, vse skupaj pa se bo začelo na Poljskem.

Hayböck pripravljen

Druga reprezentanca svetovnega pokala lanske sezone Avstrija je razkrila karte za Vislo, kjer se bo v petek, 17. novembra, predstavilo sedem severnih sosedov. Prvo ime je zmagovalec lanske sezone Stefan Kraft, družbo mu bosta delala še dva iz najboljše deseterice Michael Hayböck (7.) in Manuel Fettner (10.). Kot kaže, je Hayböck, ki si je pred tedni na Cipru med kondicijskimi pripravami poškodoval gleženj, nared za nove napore.

Michael Hayböck je, kot kaže, okreval po poškodbi gležnja. | Foto: Sportida Michael Hayböck je, kot kaže, okreval po poškodbi gležnja. Foto: Sportida

Avstrijski tabor pa ne more biti prešerne volje, ko beseda nanese na še enega aduta, Gregor Schlierenzauer si je pred tednom dni natrgal stranske kolenske vezi desnega kolena in bo moral izpustiti začetek sezone.

Vrača se Poppinger

Glavni trener Heinz Kuttin je tako med sedmerico uvrstil še Markusa Schiffnerja (v svetovnem pokalu je lani končal na 37. mestu), Clemensa Aignerja (42.), Daniela Huberja (71.) in povratnika Manuela Poppingerja. 28-letnik se vrača po težki poškodbi, lansko sezono je izpustil zaradi strganih križnih vezi.

Od Avstrijcev, ki so izjemno selektivno izbirali nastope na poletnih velikih nagradah, je bil najbolje uvrščen Kraft, ki je končal na 24. mestu.

Manuel Poppinger je lansko sezono izpustil zaradi poškodbe. | Foto: Sportida Manuel Poppinger je lansko sezono izpustil zaradi poškodbe. Foto: Sportida

Avstrijka bo morala počakati

Začetek sezone bo minil brez avstrijske skakalke Daniele Iraschko-Stolz, ki je v ponedeljek že drugič letos prestala operacijo kolena. Čaka jo kar nekaj tednov okrevanja, resnejše treninge naj bi začela čez pet tednov.

Po novem v kvalifikacije vsi

V novo sezono bo skakalna smetana skočila v petek, 17. novembra, ko bodo v Visli kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, v soboto pa bodo reprezentanti združili moči na ekipni preizkušnji.

Po novih pravilih bodo morali v kvalifikacije prav vsi skakalci, tudi najboljših deset v skupnem seštevku, ki so bili v zadnjih letih neposredno uvrščeni na tekme.

Kdo od Slovencev bo med potniki v Vislo, kjer bo zadnjič nastopil Jakub Janda, še ni znano.

 

Spored svetovnega pokala, (Visla, 17 –19. november)

Petek, 17. november
16.00 – uradni trening
18.00 - kvalifikacije

Sobota, 18. november
15.00 – poskusna serija
16.00 – ekipna tekma

Nedelja, 19. november
14.00 – poskusna serija
15.00 – posamična tekma

Ne spreglejte