Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
16.30

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Andreja Slokar Martin Čater Jernej Slivnik Miha Šimenc Eva Urevc Silva Verbič Nika Križnar Nika Križnar Anže Lanišek Anže Lanišek Rok Marguč Gloria Kotnik Jakov Fak Jakov Fak Anamarija Lampič Anamarija Lampič Žan Kranjec Žan Kranjec Ana Bucik Smučarska zveza Slovenije

Četrtek, 5. 10. 2023, 16.30

6 mesecev, 3 tedne

Predstavitev reprezentanc Smučarske zveze Slovenije

Izziv je ostati najtrofejnejša športna organizacija v Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

"Vsi skupaj imamo izziv, da ostanemo najtrofejnejša športna organizacija v Sloveniji. Ni odveč, če še enkrat spomnimo, da vi in vaši predhodniki držite 50 odstotkov vseh medalj v slovenskem prostoru, kar je izjemen podatek," je danes na predstavitvi reprezentanc Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani povedal njen direktor Uroš Zupan. Več kot sto športnic, športnikov, trenerjev, vodij in predsednikov panog že nestrpno odšteva dneve do začetka zimske sezone.

Žan Kranjec
Sportal Nekaj novosti, treningi v Argentini dobri, smučanje zadovoljivo

Smučarska zveza Slovenije že pogleduje proti novi sezoni. Športnice in športniki pod njenim okriljem se bodo v prihajajoči zimi borili na domačih tekmah svetovnega pokala v Planici, na Ljubnem, v Kranjski Gori in na Rogli, skupno pa v sezoni 2023/24 na več kot 200 tekmah najvišje ravni.

iztok klančnik
Sportal Novi predsednik: Slovensko 'smučarijo' premakniti na še višjo raven

Najtrofejnejša športna organizacija v Sloveniji

"Drage športnice, dragi športniki, lepo vas je videti v takem številu tik pred začetkom sezone. Predvsem me veseli, da ste vsi videti zdravi in da ste pripravljeni na nove izzive. Sezona bo polna izzivov, letos sicer večjih tekmovanj ni, razen za skakalce, ki jih čaka svetovno prvenstvo v poletih. Kljub temu verjamem, da imate pred sabo vsak svoj izziv. Vsi skupaj pa imamo izziv, da ostanemo še vedno najtrofejnejša športna organizacija v Sloveniji. Ni odveč, če še enkrat spomnimo, da vi in vaši predhodniki držite 50 odstotkov vseh medalj v slovenskem prostoru, kar je izjemen podatek. O zmagah in stopničkah v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih sploh ne bi izgubljal dodatnih besed. Za nami je zelo pestra sezona svetovnih prvenstev, tudi doma v Planici, kjer so bili prav tako doseženi izjemni rezultati. Rad bi se tudi zahvalil tistim, ki so v ozadju, torej mojim sodelavcem tako na terenu kot v pisarnah, v kombijih, za masažnimi mizami in za smučmi, ki jih je treba pripraviti. Hvala vsem tistim, ki tako ali drugače skrbite, da ta pogon deluje 365 dni v letu. Smo redki ali pa celo edina zveza, ki celo leto skrbimo za ta program. Želimo, da je čim boljši, da imate čim boljše pogoje, da se potem lahko skupaj veselimo izjemnih rezultatov. Želim vam čim več zdravja, obilo uspeha in predvsem iskro v očeh in obilo užitkov pri tem, kar počnete," je na tradicionalni predstavitvi reprezentanc Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani več kot sto športnic, športnikov, trenerjev, vodij in predsednikov panog nagovoril direktor SZS Uroš Zupan.

Že konec oktobra bodo na delu deskarji prostega sloga in pa alpski smučarji in smučarke na tradicionalni ledeniški otvoritvi sezone v Söldnu v Avstriji. Kmalu se bodo v boje na mednarodni sceni podali še skakalci, pa biatlonci, smučarski tekači …

Nekaj naših najbolj znanih zimskih športnic in športnikov nam je na kratko predstavilo potek priprav in razkrilo pričakovanja v zimi 2023/24.

Štefan Hadalin
Sportal Nov začetek za Hadalina: Da ne bom spet prevozil rumene luči

Ana Bucik, alpska smučarka

Ana Bucik | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

"Mislim, da smo dobro pripravljeni na novo sezono. Lepo je, da se vsi vidimo na takšni prireditvi, saj takšne priložnosti ni velikokrat. Upam, da se bomo tudi med sezono lahko kdaj skupaj veselili kakšnih večjih uspehov."

Andreja Slokar, alpska smučarka

Žan Kranjec, alpski smučar

"Misli že uhajajo k prvi tekmi v Söldnu. Vedno o tej tekmi razmišljam že prej kot pa potem med sezono, ko si tekme sledijo pogosteje. Vem, da imam pred sabo še nekaj treningov, a misli zagotovo že uhajajo k prvim tekmam."

Martin Čater, alpski smučar

Meta Hrovat, alpska smučarka

Anamarija Lampič, biatlonka

Jakov Fak, biatlonec

Jakov Fak | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

"Na treningih ne pridem do besede za kakšen nasvet Anamariji, saj imamo veliko trenerjev, kar je dobro. Verjamem pa, da bo letos pokazala, kaj res zmore. Jaz pa imam vzpone in padce, tako kot že zadnjih 20 let. Sem pa zdrav, tako da lahko dosežem dober rezultat."

Gloria Kotnik, deskarka na snegu

Rok Marguč, deskar na snegu

"Deset dni smo že bili na snegu, a vsekakor si želimo bolj zimskih temperatur in malo več snega, ki ga mi zelo potrebujemo za razliko od skakalcev. Upam na čim več zmag v novi sezoni."

Anže Lanišek, smučarski skakalec

Anže Lanišek | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

"Trenutno je forma v redu, ni nobene bojazni, da tega ne bi znali prenesti tudi v zimo."

Nika Križnar, smučarska skakalka

Silva Verbič, nordijska kombinatorka

"Poleti sem zelo izboljšala tekaški del, v skokih pa mi manjka še precej do najboljših. Manjka mi še malo odločnosti."

Eva Urevc, tekačica na smučeh

"Počutim se zelo dobro, viden je napredek tudi na testih. Tudi poleti mi je šlo dobro na tekmah. Mislim, da sem dobro pripravljena."

Predstavitev reprezentanc SZS | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Miha Šimenc, tekač na smučeh

"Upam, da je pripravljenost v redu. Tekme so kmalu in te bodo to pokazale. Posameznih ciljev ni za sezono, vsaka tekma posebej bo pomembna."

Jernej Slivnik, parasmučar

"Sezona se začne konec novembra z evropskim in svetovnim pokalom. Za vse pa je najbolj zanimiva tekma zagotovo svetovni pokal v Kranjski Gori. Verjamem, da bo to vrhunec sezone."

Ema Klinec
Sportal "Smo pač v športu in se je treba prilagajati"
Nika Križnar
Sportal Pomembne skandinavske informacije: Upam, da še dobimo takšno priložnost #video
Mikaela Shiffrin
Sportal Odločitev krovne zveze zanetila "upor" med smučarskimi zvezdniki
 
Ne spreglejte