Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2021,
14.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

1

Natisni članek

smuk Ilka Štuhec Ilka Štuhec Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021

Petek, 12. 2. 2021, 14.25

3 leta, 2 meseca

Cortina d'Ampezzo, trening smuka (Ž)

Smele napovedi Ilke Štuhec pred novo priložnostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

1

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je v Cortini d'Ampezzo na treningu smuka postavila šesti in osmi čas.  | Foto Guliverimage/Getty Images

Ilka Štuhec je v Cortini d'Ampezzo na treningu smuka postavila šesti in osmi čas.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Alpske smučarke so danes v Cortini d'Ampezzo na smukaški progi Olympia delle Tofane opravile dva treninga. Ilka Štuhec, ki bo v soboto skušali osvojiti svoj tretji naslov svetovne smukaške prvakinje, je na prvem treningu, na 700 metrov krajši progi postavila 8. čas (+1.15), na drugem pa je bila še hitrejša, kar je zadostovalo za 6. mesto (+0.49). Tudi druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je na drugem treningu izboljšala svoj nastop in s 23. časom napredovala za tri mesta (+2.04).

Boštjan Kline
Sportal Boštjan Kline pokazal zobe, Martin Čater ne bo nastopil

"Vožnji sta bili dokaj v redu. Obstajajo še deli, ki jih lahko izboljšam, ampak gledano v celoti, dobro kaže. Proga postaja čudovita in res je užitek tukaj smučati. Veselim se jutrišnje tekme," je sporočila Štuhčeva in v izjavi za spletno stran Smučarske zveze Slovenije napovedala, da bo jutri poskušala odmisliti vse, kar se je zgodilo v preteklosti. 

Pretekla naslova svetovne prvakinje kot dodatna motivacija

"Obstoječi zlati medalji ne jemljem kot obremenitev ali pritisk, ampak kot dodatno motivacijo. Ne glede na to, kaj se je dogajalo letošnjo sezono, jutri je en dan, ena priložnost za vse in prepričana sem, da bo vsaka pokazala največ, kar zmore. Videli bomo, kaj nam to prinese. Jaz bom skušala odmisliti, kaj se je dogajalo dve leti nazaj, štiri leta nazaj, danes ali 14 dni nazaj. Jutri je nova priložnost. Vržem se dol in uživam," je napovedala Mariborčanka.

"Jutri bom poskušala odmisliti vse kar je bilo, ali dve ali štiri leta nazaj, ali danes ali dva tedna nazaj. Jutri je nov dan, nova priložnost, vržem se dol in uživam,' sporoča dvakratna svetovna prvakinja v smuku.'
 | Foto: Guliverimage/Getty Images "Jutri bom poskušala odmisliti vse kar je bilo, ali dve ali štiri leta nazaj, ali danes ali dva tedna nazaj. Jutri je nov dan, nova priložnost, vržem se dol in uživam,' sporoča dvakratna svetovna prvakinja v smuku.' Foto: Guliverimage/Getty Images

Trener: Današnji časi so dobri za Ilkino samozavest

Optimističen je tudi njen trener Stefan Abplanalp. "To je bila dobra predstava Ilke na drugem treningu. Danes moramo analizirati posnetke, najti nekaj časa. Še vedno je bilo prisotnih nekaj napak, kjer lahko napreduje, še bolj napade in prihrani nekaj časa. To je vedno dobro vedeti.

Današnji časi so dobri za Ilkino samozavest. Dokazala je, da je med najboljšimi. Ni razlogov za obremenjevanje. Favoritinj za stopničke bo jutri veliko, dekleta so izjemno izenačena. To kaže sezona in tudi današnji treningi. Kot smo se pogovarjali – pritisk je na zunanji smučki, ne v mislih."  O preteklih zlatih medaljah pa tudi švicarski strokovnjak pravi, da so varno shranjene doma. "Mislim, da ne sme braniti naslovov temveč napadati novega," je odločen Abplanalp.

"Ilka je dokazala, da je med najboljšimi. Ni razlogov za obremenjevanje," sporoča trener Štuhčeve Stefan Abplanalp. | Foto: Vid Ponikvar "Ilka je dokazala, da je med najboljšimi. Ni razlogov za obremenjevanje," sporoča trener Štuhčeve Stefan Abplanalp. Foto: Vid Ponikvar

Na vrhu Avstrijki in razpoložena Švicarka

Na prvem treningu smuka sta prvi in drugi najboljši čas postavili avstrijski smukačici Mirjam Puchner (1:08.26) in Tamara Tippler, ki je za rojakinjo zaostala 54 stotink sekunde.

Tretji čas je zabeležila aktualna svetovna prvakinja v superveleslalomu, Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je na drugem treningu (1:34.61) prikazala še boljši nastop in progo odpeljala najhitreje.

Drugo mesto je pripadlo Tipplerjevi (+0.19), tretje pa Puchnerjevi (+0.34). Štuhčeva se je na drugem tipanju proge uvrstila na šesto mesto (+0.49), Ferkova pa na 23. (+2.04).

Ženska smukaška preizkušnja bo na sporedu jutri ob 11. uri.

Vodilna smučarka v posebnem smukaškem seštevku te zime, Sofia Goggia se je zaradi poškodbe morala nastopu na svetovnem prvenstvu odpovedati.

Preberite še:

Martin Čater
Sportal Čater bo izpustil smuk, a ostaja na svetovnem prvenstvu
Vincent Kriechmayr
Sportal Dvojna avstrijska zmaga z "napako"
Lara Gut Behrami
Sportal Kdor čaka, dočaka! Kajne, Lara Gut-Behrami?!
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec iskreno o stvareh, ki jih raje zadrži zase
Adrian Smiseth Sejersted
Sportal Zapušča SP in odhaja na operacijo
Maruša Ferk
Sportal Slovenska obvoznica do Cortine d'Ampezzo
Ne spreglejte