Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2021,
17.22

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021 smuk Boštjan Kline

Petek, 12. 2. 2021, 17.22

3 leta, 2 meseca

Cortina d'Ampezzo, trening smuka (M)

Boštjan Kline pokazal zobe, Martin Čater ne bo nastopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Boštjan Kline | Boštjan Kline je na prvem treningu smuka za svetovno prvenstvo v Cortini postavil 12. čas.  | Foto Sportida

Boštjan Kline je na prvem treningu smuka za svetovno prvenstvo v Cortini postavil 12. čas.

Foto: Sportida

Smukači so na progi Vertigine v Cortini d'Ampezzo opravili s prvim uradnim treningom smuka pred nedeljskim bojem za medalje svetovnega prvenstva. Najboljši čas voženj je postavil domačin Dominik Paris (1:40.78), drugo mesto je pripadlo Nemcu Simonu Jocherju (+1.56), tretje pa Avstrijcu Maxu Franzu (+1.58). Od trojice Slovencev je bil najhitrejši Boštjan Kline, ki je zasedel 12. mesto (+2.28). Miha Hrobat je bil 32. (+3.57), Nejc Naraločnik, novinec na svetovnih prvenstvih, 37. (+4.03).

"Zgornji in spodnji del sem odpeljal kar dobro. Srednji del moram še malo naštudirati. Drugače je proga v redu pripravljena. Ni nekih posebnosti, moraš pa seveda biti pri stvari 100-odstotno, tako kot povsod drugod," je odpeljano vožnjo komentiral Kline.

Tudi Hrobat meni, da mu je zgornji del proge lepo uspel, je pa prepričan, da še ima rezervo. Tudi Naraločnik je bil s prvo vožnjo zadovoljen, priznava pa, da je dvakrat zgrešil idealno linijo.

Četrti slovenski predstavnik Martin Čater se je odločil, da ne nastopi na smukaški tekmi svetovnega prvenstva v italijanski Cortini d'Ampezzo. '"Odločitev je bila sprejeta s strani vseh. Enostavno štejejo medalje. Trenutno nisem pripravljen za tak dosežek, se pa bom pripravil za ponedeljek, za kombinacijo,'' je v uvodu dejal Martin in spregovoril o možnih vzrokih za padec forme: "Verjetno je k temu pripomoglo vse po malem. Poskušam hitro smučati, a mi enostavno ne uspeva. Tista poškodba, nekaj vprašanj in potem nesproščenost, to so vse malenkosti, ki pa na času pustijo kar veliko. Enostavno več ne spravim skupaj tiste dobre vožnje.''

Drugi in hkrati zadnji trening pred nedeljsko tekmo bo na sporedu v soboto.

Preberite še:

Martin Čater
Sportal Čater bo izpustil smuk, a ostaja na svetovnem prvenstvu
Ne spreglejte