Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 2. 2021,
15.10

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Klemen Bergant Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021 Štefan Hadalin

Petek, 5. 2. 2021, 15.10

3 leta, 2 meseca

PRED SP V CORTINI D'AMPEZZO

Hadalin bo vendarle branil naslov podprvaka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Štefan Hadalin | Štefan Hadalin: zadnji slovenski moški smučar s kolajno na SP | Foto Sportida

Štefan Hadalin: zadnji slovenski moški smučar s kolajno na SP

Foto: Sportida

Še vedno aktualni svetovni podprvak v kombinaciji Štefan Hadalin in njegov trener Klemen Bergant sta razblinila vse negotovosti glede nastopa na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Vrhničan se bo v pripravi na kombinacijsko tekmo udeležil tudi superveleslaloma.

Martin Čater
Sportal Sanjska popotnica za Parisa, slaba za Slovence

Sprva je kazalo, da bo Štefan Hadalin zadnji svetovni podprvak v alpski kombinaciji, saj so pri Mednarodni smučarski zvezi nameravali to disciplino poslati na smetišče zgodovine. Sledila je odločitev za nadaljnje vztrajanje, a s spremenjenim tekmovalnim modelom, po katerem tekmovalci najprej nastopijo v superveleslalomu, čigar vrstni red nato predstavlja tudi štartno listo za slalom.

Prav zaradi drugačnega tekmovalnega formata, manka superveleslalomskega treninga in dokončne karierne usmeritve v tehnični disciplini je Hadalin še pred nekaj dnevi omahoval glede kombinacijskega nastopa na SP v Cortini d'Ampezzo. Po treningu superveleslaloma v Trbižu, ki ga je opravil v družbi Avstrijca Marca Schwarza, se je s trenerjem Klemnom Bergantom dokončno odločil za zgodnjo pot v Dolomite.

Hadalin bo tako že v torek nastopil na superveleslalomski tekmi svetovnega prvenstva (poleg njega bodo na štartu še Boštjan Kline, Miha Hrobat in Martin Čater), kar bo zanj tekmovalni trening pred kombinacijo. Ta bo nato na sporedu v sredo. V nadaljevanju prvenstva bo se bo nato predstavil še na paralelni tekmi ter slalomu in veleslalomu.      

Hadalin je vseh devet slalomov sezone končal med dobitniki točk, najboljši je bil prav na zadnjih dveh tekmah (12. in 15.). | Foto: AP / Guliverimage Hadalin je vseh devet slalomov sezone končal med dobitniki točk, najboljši je bil prav na zadnjih dveh tekmah (12. in 15.). Foto: AP / Guliverimage

"Sprememba kombinacijskih pravil je bila lani zame šok. Tekmovalcem mojega kova to pač ne ustreza. Vseeno sem se s tem sprijaznil in poskušal ujeti tok sezone. Kljub usmeritvi v tehnični disciplini sem lani skušal tudi v kombinaciji doseči največ, kar se je dalo," pripoveduje Hadalin, ki vseeno ne skriva, da si kljub statusu svetovnega kombinacijskega podprvaka veliko več obeta v slalomu.

V pretekli zimi je bil v kombinacijah 17. in 20., v Wengnu pa je odstopil. Letos te discipline ni v koledarju svetovnega pokala, tako da ima v nogah tudi precej manj hitrostnih kilometrov. Povsem konkretno, pred nedavnim treningom v Trbižu je na daljših smučeh nazadnje stal septembra. Še več, v celotnem pripravljalnem obdobju je zbral tri superveleslalomske treninge. Ponovitev podviga iz zanj srebrnega Aareja, ki ga je kmalu zatem potrdil še s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v Banskem, bi bila v Hadalinovem primeru torej precej večje presenečenje kot predlani.

Max Franz
Sportal Koštomaj odločno nad največjega slovenskega tekmeca
Cortina 2021
Sportal Strogi protokoli za najboljše smučarje: testiranje vsakih 72 ur
Zrinka Ljutić
Sportal "Nova Janica? Ne, jaz sem Zrinka!"
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec je bil prisiljen obrniti novo stran
Ne spreglejte