Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2023,
16.42

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

Natisni članek

smučarski skoki Eva Pinkelnig

Petek, 17. 11. 2023, 16.42

5 mesecev, 3 tedne

Poškodbe in bolezni pred začetkom sezone

Smola zmagovalke lanske zime

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58
Eva Pinkelnig | Eva Pinkelnig bo zaradi težav s kolenom izpustila začetek sezone. | Foto Sportida

Eva Pinkelnig bo zaradi težav s kolenom izpustila začetek sezone.

Foto: Sportida

Avstrijka veteranka v smučarskih skokih Eva Pinkelnig je lansko sezono blestela in pri 34 letih osvojila kristalni globus za skupno zmago svetovnega pokala. A lovorike, ki pripada najboljši, na prvi postaji nove sezone v začetku decembra v Lillehammerju ne bo branila. Krive so težave s kolenom. Še slabše jo je odnesel njen rojak Maximilian Steiner, ki si je na treningu težje poškodoval koleno in ga čaka večmesečno okrevanje.

Robert Hrgota
Sportal Selektor razgrnil karte in naznanil imena #video

Zmagovalka lanskega svetovnega pokala Eva Pinkelnig poleti na tekmah ni veliko skakala. Izpustila je celoten grand prix, prav tako pred tem ni sodelovala na evropskih igrah. Je pa oktobra v Bichofshofnu dokazala, da je v formi, in postala avstrijska državna prvakinja. 

Dva tedna pred začetkom nove sezone svetovnega pokala je sporočila, da so ji načrte prekrižala nove poškodbe, ki ji med kariero niso prizanašale, oziroma težave s kolenom. Posledično bo izpustila začetek sezone v Lillehammerju, kjer bodo skakalke tekmovale 2. in 3. decembra.

"V Oberstdorfu sem opravila veliko dolgih skokov in konec tedna opazila, da se je moje koleno na to odzvalo. Nič hudega, a koleno potrebuje premor," je za ORF dejala 35-letnica in izrazila upanje, da se v tekmovalni ritem vrne sredi decembra, ko bo preizkušnje gostil Engelberg.

"Upam, da bom takrat nazaj. Smo pa previdni, saj je zdravje najdragocenejša dobrina. Intenzivno delamo na tem, da bom hitro spet v formi," je še dodala Pinkelnigova.

Maximilian Mechler
Sportal Presenečenje iz nemškega tabora: tik pred začetkom sezone se poslavlja

Steinerja po operaciji čaka daljše okrevanje

Slabše je z avstrijskim smučarskim skakalcem Maximilianom Steinerjem, ki si je na četrtkovem treningu v Innsbrucku po padcu strgal križno kolensko vez, poškodoval meniskus in kolateralne vezi levega kolena. Sedenindvajsetletnika so že operirali. Okrevanje bo trajalo več mesecev, tako da je sezona zanj bolj ali manj že končana.

Kubacki zbolel

Dawid Kubacki je na Norveškem zbolel, a glavni trener verjame, da bo pripravljen za prvo tekmo v Ruki, ki bo prihodnjo soboto. | Foto: Sportida Dawid Kubacki je na Norveškem zbolel, a glavni trener verjame, da bo pripravljen za prvo tekmo v Ruki, ki bo prihodnjo soboto. Foto: Sportida

Poljaki priprave na novo sezono, ki se bo začela prihodnji petek v Ruki, končujejo v Lillehammerju, kjer so bili danes še zadnjič aktivni na zasneženem kompleksu v Lysgaardsbakknu. 

V poljskem taboru imajo nekaj težav z boleznijo, zbolel je Dawid Kubacki. "Ima rahlo povišano temperaturo, gre za blažjo okužbo. V Lillehammerju je opravil dva treninga na skakalnici in prikazal uspešne skoke. Prepričani smo, da bo na startu tekmovanja v Ruki," so pri skijumping.pl povzeli besede glavnega trenerja Thomasa Thurnbichlerja.

Skakalce prva tekma nove sezone na Finskem čaka v soboto, 25. novembra.

Sophie Sorschag
Sportal Zelena luč za Sophie Sorschag in Kosovo v svetovnem pokalu
Stefan Horngacher
Sportal Markus Eisenbichler brez vstopnice za nastop v Kuusamu in Lillehammerju
Ne spreglejte