Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
16.00

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

Natisni članek

Katharina Althaus Maximilian Mechler smučarski skoki

Sreda, 15. 11. 2023, 16.00

5 mesecev, 3 tedne

Maximilian Mechler je odstopil z mesta trenerja ženske nemške skakalne reprezentance

Presenečenje iz nemškega tabora: tik pred začetkom sezone se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47
Maximilian Mechler | Maximilian Mechler je dva tedna pred začetkom svetovnega pokala odstopil z mesta glavnega trenerja nemške ženske skakalne reprezentance. | Foto Guliverimage

Maximilian Mechler je dva tedna pred začetkom svetovnega pokala odstopil z mesta glavnega trenerja nemške ženske skakalne reprezentance.

Foto: Guliverimage

Dobra dva tedna pred začetkom nove sezone svetovnega pokala za smučarske skakalke je skakalni tabor presenetila novica, da je glavni trener nemške ženske reprezentance Maximilian Mechler odstopil s položaja. 39-letnik obžaluje čas svojega odstopa, a dodaja, da je "v zadnjih tednih ugotovil, da ekipe ne bi mogel več voditi na način, potreben za doseganje vidnejših rezultatov." Mechler bo deloval z mlajšimi selekcijami, Nemke pa bo to sezono vodil Thomas Juffinger.

Letalnica bratov Gorišek Planica
Sportal Letalnica v Planici v čakanju na povečavo, pritisk Norvežanov

Sredi zadnje faze priprav na prihajajočo sezono svetovnega pokala, ki jo bodo smučarske skakalke začele 1. decembra v Lillehammerju, je iz nemške smučarske zveze prišlo presenetljivo kadrovsko sporočilo. Maximilian Mechler je odstopil z mesta glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance, ki jo je uspešno vodil zadnji dve leti.

Mechler je na trenerskem stolčku aprila 2021 zamenjal Andreasa Bauerja. Za Nemkami je odlično zadnje tekmovalno obdobje. Katharina Althaus, poročena Schmid, je v svetovnem pokalu nanizala več zmag, na koncu pa v skupnem seštevku zaostala le za Evo Pinkelnig.

Za Nemkami je odlična sezona, Katharina Althaus, zdaj Schmid, se je na nordijskem prvenstvu v Planici veselila treh naslovov svetovne prvakinje in brona. V svetovnem pokalu je bila druga. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za Nemkami je odlična sezona, Katharina Althaus, zdaj Schmid, se je na nordijskem prvenstvu v Planici veselila treh naslovov svetovne prvakinje in brona. V svetovnem pokalu je bila druga. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Althausova je blestela tudi na svetovnem prvenstvu v Planici, kjer se je veselila štirih odličij, kar treh zlatih. Pod vodstvom 39-letnika je prvič na stopničke svetovnega pokala skočila Selina Freitag, sicer peta skakalka zime. Nemke so v pokalu narodov končale le za Avstrijkami.

Sophie Sorschag
Sportal Zelena luč za Sophie Sorschag in Kosovo v svetovnem pokalu

"Delo s to ekipo mi je dalo veliko veselja, a ..."

"Delo s to ekipo mi je v preteklih letih dalo veliko veselja. Dosegli smo veliko uspehov, a v zadnjih nekaj tednih sem ugotovil, da ekipe ne bi več mogel voditi na način, ki bi bil potreben, da bi lahko v prihodnje dosegali podobne uspehe. Čeprav obžalujem čas svojega odstopa, sem trdno prepričan, da je to pravi, dosleden korak," je svojo odločitev v sporočilu za javnost komentiral 39-letnik. "Čeprav obžalujem čas svojega odstopa, sem trdno prepričan, da je to pravi, dosleden korak," pravi 39-letnik. | Foto: Guliverimage "Čeprav obžalujem čas svojega odstopa, sem trdno prepričan, da je to pravi, dosleden korak," pravi 39-letnik. Foto: Guliverimage

"V zadnjih treh letih smo lahko skupaj proslavili ogromno velikih uspehov, nenazadnje štiri kolajne na svetovnem prvenstvu leta 2023 v Planici. Osnova za to je bilo izjemno predano in visoko profesionalno delo Maximiliana Mechlerja. Zato obžalujem odločitev, a jo tudi spoštujem. Max bo v prihodnje deloval z mlajšimi moškimi selekcijami," pa je odstop komentiral športni direktor oddelka za smučarske skoke pri Nemški smučarski zvezi Horst Hüttel.

Namesto Mechlerja bo Nemke v prihajajoči sezoni vodil dozdajšnji pomočnik Thomas Juffinger.

Stefan Horngacher
Sportal Markus Eisenbichler brez vstopnice za nastop v Kuusamu in Lillehammerju

Začetek čez deset dni v Lillehammerju

Nova sezona svetovnega pokala se bo za smučarske skakalke začela čez deset dni na Norveškem, natančneje v Lillehammerju, kjer bosta 2. in 3. decembra na sporedu posamični tekmi. Skupno zmago bo branila Eva Pinkelnig.

Thomas Thurnbichler
Sportal Poljaki razkrili karte
Ne spreglejte