Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
14.11

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

smučarski skoki Piotr Zyla Kamil Stoch Dawid Kubacki Thomas Thurnbichler

Petek, 3. 11. 2023, 14.11

6 mesecev

peterica za nastop v ruki (24.–26. november)

Poljaki razkrili karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Thomas Thurnbichler | Thomas Thurnbichler bo na prvi postaji nove sezone svetovnega pokala (24.–26. november) računal na najboljših pet Poljakov lanske zime. | Foto Sportida

Thomas Thurnbichler bo na prvi postaji nove sezone svetovnega pokala (24.–26. november) računal na najboljših pet Poljakov lanske zime.

Foto: Sportida

Avstrijec na trenerskem čelu poljskega moškega skakalnega tabora Thomas Thurnbichler je določil zasedbo za uvodno sezono svetovnega pokala. V ekipi ni presenečenj, v Ruki bo čez tri tedne nastopila najboljša poljska peterica lanske zime z Dawidom Kubackim na čelu.

Kamil Stoch
Sportal Zahtevno poletje Kamila Stocha

Do začetka nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške so še trije tedni. Poljski tabor je danes naznanil ekipo, ki bo tekmovala na Finskem. Poljaki bodo zaradi novih pravil glede znižanja startnih kvot lahko računali na pet skakalcev.

Thomas Thurnbichler bo v Ruki računal na Dawida Kubackega, Piotra Zylo, Kamila Stocha, Pawla Waska in Aleksandra Zniszczola. "Sprememb v primerjavi z lanskim letom načeloma ni. Prvo tretjino nove sezone začenjamo z močno zasedbo. Treba je opozoriti, da se je položaj zaradi novih pravil glede startnih kvot spremenil. Tudi na štartu celinskega pokala bomo imeli močno ekipo, ki se bo borila za šesto štartno mesto na novoletni turneji," so pri skijumping.si povzeli besede Avstrijca, ki bo kot glavni trener drugo leto zapored vodil Poljake.

Maksimalna kvota je po novem šest skakalcev in ne več sedem na državo, s šesterico bodo v prvem delu sezone lahko nastopali Norvežani, Avstrijci in Nemci. Slovenci imajo tako kot Poljaki pravico do nastopa s petimi skakalci. Dodatno kvoto (šesto) si lahko priigrajo z uspešnimi nastopi v celinskem pokalu.

Dawid Kubacki je lansko tekmovalno obdobje končal predčasno. | Foto: Sportida Dawid Kubacki je lansko tekmovalno obdobje končal predčasno. Foto: Sportida

V lanski sezoni je bil najvišje uvrščeni Poljak svetovnega pokala na četrtem mestu Kubacki, ki je zaradi ženinih težav z zdravjem predčasno končal tekmovalno obdobje.

Skupno zmago bo v novi sezoni branil Norvežan Halvor Egner Granerud, za katerim sta se v skupnem seštevku zadnje zime zvrstila Stefan Kraft in Anže Lanišek.

Ljubno, zadnja tekma silvestrske turneje, smučarski skoki
Sportal Po razdejanju dobra novica z Ljubnega
Sophie Sorschag
Sportal Zelena luč za Sophie Sorschag in Kosovo v svetovnem pokalu

 

Ne spreglejte