Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 3. 2021,
10.39

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

COVID-19 paralelni veleslalom Rogla svetovno prvenstvo 2021

Petek, 5. 3. 2021, 10.39

3 leta, 1 mesec

Covid-19 v deskarski karavani na Rogli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Rogla slalom | Testiranje na novi koronavirus je razkrilo okužbo z virusom znotraj ukrajinske reprezentance, a ker so osebo takoj izolirali, vsi stiki pa so bili negativni, bo jutrišnji paralelni veleslalom za svetovni pokal potekal tako, kot je bilo predvideno. Na fotografiji: Benjamin Karl, novi svetovni prvak v paralelnem slalomu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Testiranje na novi koronavirus je razkrilo okužbo z virusom znotraj ukrajinske reprezentance, a ker so osebo takoj izolirali, vsi stiki pa so bili negativni, bo jutrišnji paralelni veleslalom za svetovni pokal potekal tako, kot je bilo predvideno. Na fotografiji: Benjamin Karl, novi svetovni prvak v paralelnem slalomu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Z Mednarodne smučarske zveze so sporočili, da je bil eden od članov ukrajinske deskarske delegacije, ki se je udeležila svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na Rogli, pozitiven na novi koronavirus.

Glede na to, da je bil okuženi posameznik takoj napoten v izolacijo, vsi, ki so bili z njim v stiku, pa so bili na testiranju negativni, so se pri FIS odločili, da se jutrišnja tekma v paralelnem veleslalomu za svetovni pokal lahko odvije tako, kot je bilo predvideno.

Kvalifikacije bodo na sporedu v dopoldanskem času, izločilni boji najboljše šestnajsterice v obeh kategorijah pa ob 14. uri.

Slovenske barve bo branila ista peterka kot na svetovnem prvenstvu (Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Jernej Glavan in Sara Goltes), zadnjič pa bo na veleslalomu za svetovni pokal nastopila Selina Jörg, ki je na Rogli pred dnevi osvojila naslov svetovne prvakinje v paralelnem veleslalomu in bron v slalomu.

33-letna Nemka je včeraj prek Instagrama sporočila, da se po zaključku te sezone (pred deskarji sta po Rogli na sporedu samo še slalom in ekipna slalomska tekma v nemškem Berchtesgadnu) poslavlja od tekmovalne deskarske karavane.

S Smučarske zveze Slovenije so medtem sporočili, da so odzivi na organizacijo svetovnega prvenstva zelo pozitivni. "Pohvale kapljajo z vseh strani. Oglašajo se vodje ekip in deskarji, včeraj pa smo čestitko o vrhunski izvedbi prvenstva prejeli tudi s strani Mednarodne smučarske zvez (FIS)," je povedal Anže Polanec, predsednik dvajsetčlanskega organizacijskega komiteja, ki je prvenstvo, ki bi prvotno moralo potekati na Kitajskem, uspelo organizirati v pičlem mesecu dni.

Preberite še:

Claudia Riegler
Sportal Marsikdo se je začudil: ima res 47 let?
Sofija Nadiršina Benjamin Karl
Sportal Ruska najstnica in avstrijski veteran sta nova svetovna prvaka, polom Slovencev na domačem SP
Bojan Makovec
Sportal Fenomen: Slovenec, ki je v tej zimi sodeloval na kar štirih različnih svetovnih prvenstvih
Rogla slalom
Sportal Od visokih napovedih do poraza na domačem terenu
Ne spreglejte