Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 1. 2020,
15.25

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

novoletna turneja Cene Prevc

Petek, 10. 1. 2020, 15.25

4 leta, 3 mesece

Cene Prevc o povratku v svetovni pokal

Cene Prevc se nekaj časa ni mogel umiriti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Cene Prevc | Cene Prevc se je na novoletni turneji vrnil v svetovni pokal in na zadnji postojanki prišel do 22. mesta, ki mu bo zagotovo v spodbudo za nadaljnje delo. | Foto Vid Ponikvar

Cene Prevc se je na novoletni turneji vrnil v svetovni pokal in na zadnji postojanki prišel do 22. mesta, ki mu bo zagotovo v spodbudo za nadaljnje delo.

Foto: Vid Ponikvar

Ob Petru in Domnu Prevcu je na novoletni turneji kolesje svetovnega pokala spet zavrtel tudi Cene Prevc. Po začetnem ogrevanju v Innsbrucku mu je na zadnji postojanki v Bischofshofnu uspelo skočiti med dobitnike točk. "Eno veliko veselje je videti, da sem sposoben priti zraven, ko mi uspe skočiti," poudarja Cene.

Na novoletno turnejo je Cene Prevc prišel na avstrijski del, potem ko je zamenjal Tilna Bartola, ki je v četrtek prestal operacijo kolena.

Tilen Bartol
Sportal Slabe novice v slovenskem skakalnem taboru

Ob začetku novega pripravljalnega obdobja za to zimo je bilo pri njem kar nekaj neznank. Ni bil uvrščen v nobeno reprezentanco, delal je s klubskim trenerjem. Jeseni so mu nato dodelili status B-reprezentanta, na tekmah celinskega pokala ter na treningih pa si je nato po skoraj treh letih izboril mesto na veliki skakalnici v svetovnem pokalu.

Sicer je nastopal tudi v Planici, vendar v zadnjem obdobju vedno kot del nacionalnega paketa. Če mu na prvi postojanki v Innsbrucku še ni uspelo priti do točk, je imel razlog za zadovoljstvo v Bischofshofnu.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc – vesel, jezen, zadovoljen #video
Peter Prevc
Sportal Popolno nasprotje, še vedno pa se čaka

Prej je smučka nadzirala njega, zdaj jo je on

V prvi seriji na izpadanje mu je nasproti stal celo končni zmagovalec turneje Dawid Kubacki. Izziva se ni ustrašil in kot srečni poraženec prišel v drugo serijo ter se na koncu veselil 22. mesta. "Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Po toliko časa sem končno spet med dobitniki točk. Kar me delno jezi, delno pa veseli, da sta oba skoka imela rezerve. Prvega sem malce 'biksal' po zraku, drugega pa sem malce predolgo čakal na mizi. Sta pa bila to ena najboljših skokov, kar sem jih naredil v zadnjem času. Prej sem se vedno lovil po zraku in nekako je smučka nadzirala mene. V teh dveh pa mi je uspelo prevzeti vajeti. S to mislijo grem zdaj naprej na naslednje prizorišče, ko bom skušal prikazati, kar znam."

V Bischofshofnu ga ni iz tira vrglo niti dejstvo, da se je v prvi seriji na izpadanje pomeril s končnim junakom Dawidom Kubackim. Kot srečni poraženec se je uvrstil v drugo serijo. | Foto: Sportida V Bischofshofnu ga ni iz tira vrglo niti dejstvo, da se je v prvi seriji na izpadanje pomeril s končnim junakom Dawidom Kubackim. Kot srečni poraženec se je uvrstil v drugo serijo. Foto: Sportida

Skupaj s Petrom in Domnom so bratje Prevc pisali slovensko zgodbo na Solnograškem, saj so se le oni uvrstili med dobitnike točk. Najstarejši Peter je bil peti, Domen deveti. "Nekaj časa se nisem mogel umiriti. Je pa res eno veliko veselje videti, da sem sposoben priti zraven, ko mi uspe skočiti. Vsako leto je težje priti in vedno sem bil nekje zadaj. Uspelo se mi je uvrstiti med teh 30 in na tem lahko gradim. Da ostane tako čim dlje," poudarja študent elektrotehnike.

Domen Prevc
Sportal Domen Prevc presenetil samega sebe in trenerja tudi
Planica Jernej Damjan
Sportal Zdaj so na novoletni turneji prvič zelo znoreli, čas je za spremembe #video

"Če nisi v finalu, si turist"

Ko tekmovalec enkrat pride na tekme za svetovni pokal, ima cilj vstopiti med najboljšo trideseterico, ki prinaša točke. In Cene ima prav zanimivo in nazorno razmišljanje o tem: "Trdim, da če nisi v finalu ali sploh ne prideš prek kvalifikacij, si turist."

Cene Prevc je imel na novoletni turneji razlog za zadovoljstvo, potem ko se je po daljši suši spet uvrstil med dobitnike točk. | Foto: Jaka Lopatič Cene Prevc je imel na novoletni turneji razlog za zadovoljstvo, potem ko se je po daljši suši spet uvrstil med dobitnike točk. Foto: Jaka Lopatič

Z dobrim skakanjem mu je glavni trener Gorazd Bertoncelj dal priložnost, da se preizkusi tudi na naslednji postaji svetovnega pokala. Ta konec tedna bosta v Predazzu dve tekmi na srednji skakalnici. Čeprav je pri njem videti, da ima boljši odriv in bi mu manjša naprava lahko ustrezala, izpostavlja: "Ta boljši odriv pomeni, da mi gre tehnika dobro. Moč odriva praktično nimam dobrega. Bomo videli, kaj to pomeni na mali napravi."

Dawid Kubacki Bischofshofen
Sportal Junak novoletne turneje zna leteti tudi z letalom
Dawid Kubacki
Sportal Poljska zaradi Kubackega v deliriju, veselje bratov Prevc
Ne spreglejte