Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
9.51

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

Natisni članek

poškodba Timi Zajc Timi Zajc Wisla Anders Fannemel Alexander Stöckl

Sobota, 20. 7. 2019, 9.51

4 leta, 9 mesecev

anders fannemel na operacijo in večmesečno okrevanje

Slabe novice za Norvežane, nekdanji svetovni rekorder že končal sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74
Anders Fannemel | Anders Fannemel je moral sezono prečrtati, še preden se je začela. Po poškodbi kolenskih vezi in meniskusa ga čakata operacija in večmesečno okrevanje. | Foto Sportida

Anders Fannemel je moral sezono prečrtati, še preden se je začela. Po poškodbi kolenskih vezi in meniskusa ga čakata operacija in večmesečno okrevanje.

Foto: Sportida

Norveški tabor je še pred pravim začetkom poletne skakalne sezone ostal brez Andersa Fannemela, ta je na treningu za poletno veliko nagrado v Wisli padel in si poškodoval koleno. Čakata ga operacija in devetmesečno okrevanje, kar pomeni, da bo izpustil vse prihajajoče tekmovalno obdobje.

Domen Prevc
Sportal Bolezen prekrižala načrte Domnu Prevcu in Semeniču

Skakalna karavana je te dni zbrana na Poljskem, kjer se bo v Wisli z ekipno tekmo danes začela najvišja raven tekmovanj poletne sezone. Tam ne bo Norvežana Andersa Fannemela, ki je na četrtkovem treningu skočil daleč, 140 metrov, a po pristanku padel in si poškodoval koleno. V petek je odpotoval v domovino na podrobnejše zdravniške preglede, ki so pokazali težjo poškodbo.

Ema Klinec
Sportal Ema Klinec se je po težki poškodbi vrnila na skakalnico

Nekdanji svetovni rekorder (251,5 metra) si je poškodoval sprednjo križno vez in meniskus. Osemindvajsetletnika tako najprej čaka operativni poseg, nato pa dolgotrajno okrevanje, ki so ga po prvih napovedih ocenili na devet mesecev. Za Fannemela se je tako sezona končala, še preden se je sploh začela.

Usodni padec Andersa Fannemela:

"Poškodoval si je vezi in meniskus. Odsoten bo dlje časa. To je velik udarec za vso norveško skakalno družino. Želimo mu dobro okrevanje, podpirali ga bomo skozi vso rehabilitacijo. Upamo, da se bo vrnil v stari dobri formi," se uspešne vrnitve svojega varovanca nadeja glavni trener Norvežanov Alexander Stöckl.

Sezono prečrtal tudi Wellinger

Podobno poškodbo je pred meseci staknil aktualni olimpijski prvak Andreas Wellinger, ki ga v prihodnji zimi prav tako ne bomo videli na skakalnicah.

Sportal Olimpijski prvak zaradi poškodbe kolena že prečrtal naslednjo zimo
Iz Norveške je pred dnevi udarila tudi skrb zbujajoča novica o zdravstvenem stanju nekdanjega skakalnega šampiona. Bjoern Einar Romoeren je namreč razkril, da se bojuje z rakom, in sicer so mu spomladi odkrili tumor v hrbtenici.
Bjoern Einar Romoeren
Sportal Bjoern Einar Romoeren se bojuje z zahrbtno boleznijo #video

 

Zajc osrednji favorit za nedeljsko zmago, zvečer ekipna tekma

Timi Zajc kaže odlične predstave. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Timi Zajc kaže odlične predstave. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Timi Zajc, ki je pred tedni na celinskem pokalu v Kranju vknjižil zmago in drugo mesto, je potrdil, da je na začetku letošnjega poletja v dobri formi. V kvalifikacijah za prvo tekmo poletne velike nagrade v Wisli je s 128,5 metra in 135,5 točke ugnal vso konkurenco. Najbolj se mu je približal domačin Dawid Kubacki s 124,5 metra in 133,2 točke, tretji je bil Nemec Markus Eisenbichler s 126,5 metra in 133,0 točke.

Na nedeljsko posamično tekmo so se uvrstili tudi preostali slovenski predstavniki, Anže Lanišek in Tilen Bartol sta bila 14., Peter Prevc 17., Žiga Jelar pa 34.

Poletna velika nagrada se bo zvečer začela z ekipno tekmo, na kateri bodo slovenske barve branili Zajc, Lanišek, Bartol in Prevc.

Preberite še: 

Mitja Mežnar
Sportal Druga skrajnost: prej osem ur na zraku in v zraku, zdaj osem ur za računalnikom #video
Timi Zajc
Sportal Zajc poudaril, da je bila zmaga ukradena
Timi Zajc
Sportal V Kranju zmagal Timi Zajc: Rezultat je morda kar malce predober
Peter Prevc
Sportal Pri Petru Prevcu ugotovili vzrok, pri Damjanu sprememba
Ne spreglejte