Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 1. 2022,
16.36

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

55

Natisni članek

OP Avstralije Srđan Đoković Novak Đoković

Nedelja, 16. 1. 2022, 16.36

2 leti, 3 mesece

Javila se je družina Đoković

Objava očeta Novaka Đokovića dvignila ogromno prahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

55

Novak Đoković | Novak Đoković letos ne bo nastopil na OP Avstralije, ki ga je do zdaj osvojil že devetkrat. Razočaranja njega in njegove družine je ogromno. | Foto Guliverimage

Novak Đoković letos ne bo nastopil na OP Avstralije, ki ga je do zdaj osvojil že devetkrat. Razočaranja njega in njegove družine je ogromno.

Foto: Guliverimage

Srđan Đoković je kmalu po odločitvi zveznega sodišča Avstralije, kako mora njegov sin Novak Đoković zapustiti deželo "tam spodaj", na Instagramu objavil zgodbo, v kateri ni skrival razočaranja. "Izveden je bil atentat na najboljšega športnika na svetu. V Novaka so izstrelili 50 metkov," so še kako odmevale zapisane besede, ki so jih kot udarno novico povzeli mnogi (srbski) mediji. Oče najboljšega teniškega igralca na svetu je objavo hitro umaknil s spleta, nato pa dal vsem medijem, ki so ga citirali, vedeti, kako jih čaka tožba. Sposodil si je namreč besede enega izmed navijačev Novaka Đokovića in na Instagramu delil njegovo objavo.     

Novak Đoković
Sportal Končano je, Novak Đoković mora zapustiti Avstralijo! #video

Ko se je danes razpletla saga o letošnjem nastopu Novaka Đokovića na OP Avstralije, zvezno sodišče Avstralije pa sprejelo odločitev, da mora prvi lopar sveta zapustiti Avstralijo, v Srbiji niso skrivali razočaranja. Njegov oče, ki je v prejšnjih dneh večkrat organiziral proteste pred srbsko skupščino, je po tem, ko je postalo dokončno jasno, kako prvemu igralcu sveta ne bodo dovolili nastopiti v Melbournu, na socialnem omrežju Instagram objavil zgodbo z zelo ostrim sporočilom.

Srđan Đoković Instagram | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort "Izveden je bil atentat na najboljšega športnika na svetu. V Novaka so izstrelili 50 metkov. Po vsem tem še vedno izraža podporo igralcem in podpira mladega, 17-letnega igralca. To je Nole, človek brat. Vidimo se v Parizu," se je glasilo sporočilo, podkrepljeno s hitom znane hrvaške pevke Jasne Zlokić "Sem tvoj edini prijatelj," (Ja sam ti Jedini Drug) ter tremi emotikoni, v katerih je prepoznati molitev.

Mnogi mediji so ostre besede "na prvo žogo" neposredno povezali z očetom Srđanom, ki pa je zgolj delil objavo uporabnika jurmarko1. To namreč niso bile njegove besede, kmalu je sledilo tudi uradno pojasnilo. Prejšnjo zgodbo na Instagramu je izbrisal, objavil pa nekaj novih, v katerih je dal tistim medijem, ki so izjave o atentatu in 50 metkih predstavljali kot njegov citat, vedeti, kako jih bo tožil.

"V splošni histeriji, ki smo ji priča, mi pripisujejo besede, ki jih nisem nikoli izgovoril. To o atentatu je napisal eden izmed Novakovih navijačev. V zelo občutljivih trenutkih za Novaka in našo družino prosim vse medije, zlasti srbske, da se ne poslužujejo senzacionalističnega poročanja ter da ne širijo lažnih novic, ampak upoštevajo profesionalne in etične novinarske standarde," je poudaril oče devetkratnega zmagovalca OP Avstralije, ki se je po sagi z zanj bridkim koncem že odpravil proti Dubaju.

Verjeli so, da bo na koncu zmagal šport

Srđan Đoković Instagram | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort "Če se bo tako nekorekten odnos proti meni in moji družini nadaljeval, bom prisiljen poiskati zaščito na sodišču. To ni moja grožnja, ampak človeški apel, kako ustaviti senzacionalistične članke o Novaku in naši družini."

Družina Đoković  sicer ne skriva razočaranja in nezadovoljstva nad dokončno odločitvijo zveznega avstralskega sodišča. "Zelo smo razočarani nad odločitvijo zveznega sodišča in tem, da mora Novak zapustiti Avstralijo. Pri tej odločitvi sploh ni bil v ospredju šport, nastop na uvodnem grand slam turnirju, na katerem Novak prevladuje že vso desetletje, ampak politika. Prevladali so drugi interesi. Kljub škandaloznem obnašanju do Novaka smo verjeli, da bo na koncu zmagal šport. Verjeli smo, da bo upoštevano dejstvo, ki ga je sodišče potrdilo, da ima Novak veljaven vizum. Da bo zadoščeno pravici in da se po sprejeti odločitvi ne bodo izgovarjali na javne interese," je zapisala družina 20-kratnega osvajalca največjih teniških turnirjev na svetu, priljubljene četverice grand slam.

Srđan Đoković je do zadnjega verjel, da bo lahko njegov sin nastopil na letošnjem turnirju v Melbournu, zato je razočaranje še toliko večje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Srđan Đoković je do zadnjega verjel, da bo lahko njegov sin nastopil na letošnjem turnirju v Melbournu, zato je razočaranje še toliko večje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"To so težki trenutki, zlasti za Novaka, zato mu moramo zdaj, zlasti mi, njegova družina, nuditi podporo bolj kot kadarkoli prej. Moramo mu pomagati, da si povrne energijo, zaupanje v ta šport, najbolj izmed vsega pa v fair-play. Ponosni smo nanj in na moč, ki jo je pokazal, ter na borbo, ki jo je vodil. Verjamemo, da bo iz tega odšel še močnejši ter da bo čas pokazal, kar se je do zdaj vedno potrjevalo. Da je Novak velik šampion in človek," se glasi sporočilo družine Đoković, za katero je eden najbolj črnih dni, odkar je Novak del vrhunske teniške karavane.

Kaja Juvan
Sportal OP Avstralije: zapravljene priložnosti Kaje Juvan
Rafael Nadal
Sportal Sprehod Nadala, poslovil pa se je Italijan, ki je nadomestil Đokovića
Aleksandar Vučić
Sportal "Avstralci mučili Đokovića, pri nas pa so Avstralci dobrodošli"
Đoković letališče
Sportal Razočarani Đoković štiri ure po odločitvi sodišča že na letu v Dubaj #video
Novak Đoković
Sportal "Novak je bil vedno prvi, ki se je postavil za igralce, nihče od nas pa se ni zanj"
Salvatore Caruso
Sportal Kdo je srečnik, ki bo nastopil namesto Đokovića?
printscreeni medijev
Sportal Pišejo o sramoti, da je Đoković postal nevaren za avstralski politični vrh
Ne spreglejte