SiolNET. Sportal Tenis
8,65

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Novak Đoković

Đoković je bil s koronavirusom okužen decembra, pa to drži? #video

8,65

termometer

V javnost je prišla novica, da je bil Novak Đoković, prvi igralec sveta, 16. decembra pozitiven na testu za koronavirus. Kot še pišejo mediji, je to razvidno iz dokumentov iz sodišča. A kmalu za tem so se na družbenih omrežjih pojavili prvi dvomi o resničnosti podatkov, ki so jih predložili odvetniki Đokovića.

BBC piše, da bi to lahko bil ključen dokaz v ponedeljkovi obravnavi, kjer bodo odločali o usodi Novaka Đokovića. Prvi igralec sveta naj bi zdravstveno izjemo za vstop v Avstralijo pridobil na podlagi prebolevnosti. A tamkajšnje oblasti so pred dnevi razkrile, da za tujce, ki želijo v Avstralijo, to ni zadosten pogoj.

Fotografija dokumenta, kjer je zapisano, da je bil test Novaka Đokoviča pozitiven 16. decembra. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Fotografija dokumenta, kjer je zapisano, da je bil test Novaka Đokoviča pozitiven 16. decembra. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na družbenih omrežjih že prvi dvomi o resničnosti informacij

Na družbenih omrežjih so takoj začeli dvomiti o resničnosti podatkov, ki jih navajajo odvetniki Novaka Đokovića. Pojavile so se fotografije, ko naj bi se 17. decembra družil z otroki. In glede na dokumente Tennis Australia je bil rok za prijavo za zdravniško izjemo 10. december. V tem primeru Đoković sploh ni mogel zaprositi za zdravstveno izjemo. Na njegovem Instagram profilu je Đoković 17. decembra objavil fotografije z dogodka pošta Srbije. A ta naj bi dejansko potekal pred tem datumom. Skratka, postavlja se kar nekaj vprašanj.

Novak Đoković po pisanju avstralskega The Age trdi, da je nekaj dni pred prihodom v Melbourne prejel pismo avstralskega oddelka za priseljevanje, v katerem so mu zatrdili, da izpolnjuje pogoje za vstop v Avstralijo.

Novak Đoković je nastanjen v hotelu Park v Melbournu. | Foto: Reuters Novak Đoković je nastanjen v hotelu Park v Melbournu. Foto: Reuters

Še vedno nastanjen v hotelu za migrante

Eden najboljših igralcev sveta je trenutno nastanjen v hotelu Park za migrante. Pred dnevi je zaprosil, če se lahko preseli v stanovanje, kjer je trenutno tudi njegova ekipa. To prošnjo so mu zavrnili, prav tako pa naj bi mu zavrnili, da bi dobival hrano od zasebnega kuharja. Đoković namreč že nekaj let je brezglutensko hrano.

Đoković ima obravnavo v nedeljo ob polnoči po slovenskem času

Novak Đoković ima obravnavo na zveznem sodišču v ponedeljek ob 10. uri po lokalnem času. Torej v nedeljo ob polnoči po slovenskem času.

Koga podpirate v aferi "izgon Novaka Đokovića iz Avstralije"?

 • Absolutno sem na strani Đokovića. 9924 glasov
  27,12%
 • Podpiram odločitev avstralskih oblasti. 26275 glasov
  71,80%
 • Ne spremljam, me ne zanima. 397 glasov
  1,08%
Oddanih 36596 glasov

Renata Voračova | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Renata Voračova Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Čehinja se ne bo pritožila in odhaja domov

Avstralska vlada je zatrdila, da proučuje tudi preostale primere igralcev, ki so prosili za zdravstveno izjemo. Ena od njih je tudi češka teniška igralka Renata Voračova, ki so jo včeraj pripeljali v hotel za migrante. Ta je že dejala, da ne bo vložila pritožbe in da bo ob prvi priložnosti zapustila Avstralijo. Dan pred tem je Avstralijo zapustila še ena oseba, ki je imela zdravstveno izjemo.

 

Đoković Becker Sportal Nekdanji trener: Dela veliko napako, naj se cepi! Novak Đoković Sportal Oglasil se je Novak Đoković Renata Voračeva Sportal Nova soseda Đokovića, ena oseba že zapustila Avstralijo
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin