Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 4. 2020,
11.36

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

tenis Madrid Andy Murray Rafael Nadal

Sobota, 25. 4. 2020, 11.36

4 leta

Virtualni turnir v Madridu

Nadal takoj proti Murrayju, za dobrodelne namene do 350 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Rafael Nadal, Andy Murray | Rafael Nadal in Škot Andy Murray se bosta pomerila v skupinskem delu prvega virtualnega teniškega turnirja v Madridu. | Foto Reuters

Rafael Nadal in Škot Andy Murray se bosta pomerila v skupinskem delu prvega virtualnega teniškega turnirja v Madridu.

Foto: Reuters

Zvezdnika svetovnega tenisa, Španec Rafael Nadal in Škot Andy Murray se bosta pomerila v skupinskem delu prvega virtualnega teniškega turnirja v Madridu, ki bo pomoči potrebnim namenil 350.000 evrov, so sporočili na uradni spletni strani ATP. Med 27. in 30. aprilom bo vzporedno potekal še ženski turnir.

Na moškem se bo pomerilo 15 aktualnih igralcev ter nekdanji specialist za peščeno podlago in finalist OP Francije leta 2013 David Ferrer. V skupini A bosta nekdanji številki ena Nadala in Murrayja izzvala Gael Monfils in Denis Shapovalov.

V skupini dve bo igral finalist letošnjega OP Avstralije Dominic Thiem. Družbo mu bodo delali še Diego Schwartzman, John Isner in Ferrer. V skupini 3 igrajo Stefanos Tsitsipas, Fabio Fognini, Kei Nishikori in Frances Tiafoe. V zadnji, četrti skupini so se znašli Alexander Zverev, David Goffin, Karen Hačanov in Lucas Pouille.

Iz najboljše deseterice na lestvici ATP na turnirju ne sodelujejo le številka ena Novak Đoković, Roger Federer, Danil Medvedjev in Matteo Berrettini.

Nastopila bo tudi Bianca Andreescu. | Foto: Gulliver/Getty Images Nastopila bo tudi Bianca Andreescu. Foto: Gulliver/Getty Images

Tudi v ženski konkurenci 16 tekmovalk

Kot na moškem virtualnem turnirju bo tudi v ženski konkurenci nastopilo 16 žensk, med njimi so tudi lanska zmagovalka OP ZDA Bianca Andreescu, nekdanja zmagovalka OP Avstralije Caroline Wozniacki ter zmagovalka dveh grand slamov v Melbournu Viktorija Azarenka in Angelique Kerber, ki je v svoji karieri osvojila tri naslove na turnirjih velike četverice.

Organizatorji turnirja so že namenili 50.000 evrov madridskim dobrodelnim organizacijam, ki se borijo proti virusu sar-cov-2, medtem ko bosta lahko zmagovalca turnirjev po lastni želji fundaciji za pomoč igralcem in igralkam, ki so na lestvici uvrščeni nižje in ki so se v koronakrizi znašli v še bolj zahtevnem finančnem položaju, podarila po 150.000 evrov.

Turnir bo v skupinskem delu, iz katerega se v nadaljevanje tekmovanja prebijeta po dva najboljša, potekal 27. in 28. aprila, 29. in 30. aprila pa bodo na sporedu izločilni boji od četrtfinala naprej.

Preberite še:

Cori Gauff
Sportal Temna plat mlade zvezdnice: že pri 14 letih se je borila z depresijo
Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal Švicar meni, da ni bolj primernega časa kot zdaj
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković o svojem napadu tesnobe in pogovorih z ženo
Ne spreglejte