Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 4. 2021,
10.23

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

UEFA Novak Đoković

Torek, 20. 4. 2021, 10.23

3 leta

Odziv Đokovića na superligo

Đoković na strani Čeferina in Uefe: Ne sliši se dobro

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Novak Đoković | Novak Đoković je velik ljubitelj nogometa. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je velik ljubitelj nogometa.

Foto: Guliverimage

Nogometna vojna med Uefo in superligo je zarezala v vse pore športnega sveta. Ob tem ni ravnodušen ostal niti Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta. Ta se je tako kot številni drugi postavil na stran Uefe, ki jo vodi Aleksander Čeferin.

"Nisem dovolj kompetenten, da bi govoril o nogometu, ampak na prvo žogo se ne sliši dobro." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Nisem dovolj kompetenten, da bi govoril o nogometu, ampak na prvo žogo se ne sliši dobro." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je znan kot velik ljubitelj nogometa in je eden tistih, ki se že od nekdaj zavzemajo za "malega športnika". Srbski teniški zvezdnik je trenutno v Beogradu, kjer poteka teniški turnir serija ATP. Ob včerajšnji šokantni novici se tudi on ni mogel izogniti vprašanju o novonastali ligi – superligi. Njegov mnenje je jasno.

"Nisem dovolj kompetenten, da bi govoril o nogometu, ampak …"

"Zadnjih 20 ali 30 let gre vse v to smer. Kdor ima denar, kupi igralce in naredi odlično ekipo. Konkurenca se oži in številnim ekipam onemogoča, da bi tekmovale na najvišji ravni z največjimi klubi. To bi zagotovo veliko pomenilo klubom z našega območja. Nisem dovolj kompetenten, da bi govoril o nogometu, ampak ne sliši se dobro. Želel bi si, da bi imelo več klubov možnost tekmovati na najvišji ravni. To daje športu draž, ki privlači navijače," so pri Novosti zapisali besede enega najboljših teniških igralcev vseh časov.

Novak Đoković je soustanovitelj PTPA. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je soustanovitelj PTPA. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Đoković snovalec novega združenja, Federer in Nadal ga nista podprla

Spomnimo, da je Novak Đoković pred časom s somišljeniki ustanovil novo združenje profesionalnih teniških igralcev PTPA. Novo združenje je v teniškem svetu dvignilo kar nekaj prahu.

Njihov cilj je med drugim, da se pomaga nižje uvrščenim igralcem, torej da dobijo večji del velike teniške pogače in s tem lažje preživijo sezono. Čeprav se tenis številnim zdi sanjski šport, pa so številni igralci na robu preživetja.

Odzivi so bili različni. Nekateri so pozdravili novo združenje, medtem ko so bili nekateri odločno proti, med njimi tudi Rafael Nadal in Roger Federer, ki sta se strinjala, da je čas za enotnost, ne za delitve.

Aleksander Čeferin se je znašel v nezavidljivem položaju. | Foto: Reuters Aleksander Čeferin se je znašel v nezavidljivem položaju. Foto: Reuters

Pri tenisu se je prah kmalu polegel, pri nogometu se verjetno še nekaj časa ne bo

Čez čas se je prah glede novega teniške združenja polegel, prav zanimivo bo spremljati, kam bo pripeljala nogometna zgodba, ki ima veliko večje razsežnosti. Vendarle nogomet velja za najpomembnejšo postransko stvar na svetu.

Andrea Agnelli, Aleksander Čeferin
Sportal Potres v nogometu: začela se je vojna
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin spregovoril o "kačah" in Agnelliju, največjem lažnivcu, kar jih je spoznal
Aleksander Čeferin
Sportal Uefa predstavila nov format lige prvakov: kakšne so spremembe?
Ne spreglejte