Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
2. 9. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

OP ZDA Serena Williams Novak Đoković

Sreda, 2. 9. 2020, 19.00

3 leta, 7 mesecev

Združenje PTPA in odzivi

"Milijoni ljudi so brez dela, oni pa vržejo 'bombo'"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Serena Williams, Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Verjetno se še kar nekaj časa ne bodo polegle govorice o novem združenju teniških igralcev (PTPA). Odzivi na to so različni. Precej kritičen je bil Todd Woodbridge, medtem ko je bila Serena Williams, najboljša teniška igralka, previdna v napovedih, a ob tem dejala, da se je večkrat izkazalo, da ima Novak Đoković prav.

Sportal Se je v soboto zgodila teniška revolucija?

Zadnji konec tedna je bilo ustanovljeno združenje teniških igralcev z Novakom Đokovićem na čelu, del katerega je tudi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. Na nasprotnem bregu sta ostala Rafael Nadal in Roger Federer, ki sta opozarjala igralce, da ni pravi časa za razhajanja. A to ni preprečilo ustanovitve novega združenja.

Todd Woodbridge je precej kritičen do novega združenja teniških igralcev. | Foto: Gulliver/Getty Images Todd Woodbridge je precej kritičen do novega združenja teniških igralcev. Foto: Gulliver/Getty Images Ni pravi čas za takšne stvari

Todd Woodbridge, nekdanji avstralski teniški igralec, je bil precej kritičen do novega združenja. Sam pravi, da zdaj ni čas za tovrstna dejanja.

"Čas ni pravi, o tem ni dvoma. ATP predstavlja igralce, dobili so svoje mesto za mizo. Želijo več, želijo še večji nadzor nad tem. V tem trenutku je to le slaba ocena. Vsi izgubljajo službe, milijoni so brez dela, turnirju se borijo za preživetje in turneja se že šest mesecev poskuša vrniti," je uvodoma povedal danes 49-letni Woodbridge in dodal: "To je prvi teden po vrnitvi, oni pa vržejo 'bombo'. Precej razočaran sem nad tam, da so se tega lotili ob tem času."

Novak Đoković je eden glavnih ustanoviteljev novega združenja. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je eden glavnih ustanoviteljev novega združenja. Foto: Gulliver/Getty Images

"Velikokrat se izkaže, da ima Đoković prav"

O tej temi se je razgovorila tudi Serena Williams, ki je že dolga leta na turneji in dobro ve, kako vse skupaj poteka. Ena najboljših teniških igralk je bila v svoji izjavi previdna.

"Morala bi več vedeti o tem. Ne morem imeti mnenja, dokler ne razumem, za kaj gre. Jasno je, da sem vedno z Đokovićem. Poleg tega sem na turneji 30 let in vem, kaj vse se dogaja. V tem trenutku tega vsekakor ne morem komentirati. Novak ima močna stališča do nekaterih stvari in velikokrat se izkaže, da ima prav. Bomo videli," je povedala 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Svoje rekorde premalo ceni, a osredotočenost je drugje "Turnir je v teku in nisem osredotočena na rekorde, ampak na osvajanje turnirja." | Foto: Gulliver/Getty Images "Turnir je v teku in nisem osredotočena na rekorde, ampak na osvajanje turnirja." Foto: Gulliver/Getty Images

Na prvem dvoboju na letošnjem OP ZDA, v katerem je premagala  Kristie Ahni, je dosegla nov rekord. Na teniških igriščih New Yorka je dosegla 102. zmago in tako prehitela legendarno Chris Evert.

"Zdi se mi, da vsakič, ko pridem, dosežem en nov rekord. Mislim, da je bilo nekaj takšnega tudi lani. Morda sem izenačila rekord Chris Everet. Lepo je. Mislim, da v tem trenutku tega ne cenim dovolj. Turnir je v teku in nisem osredotočena na rekorde, ampak na osvajanje turnirja," je še povedala Williamsova, ki že nekaj časa lovi 24. zmago na turnirjih za grand slam. S tem bi se v zmagah izenačila z legendarno Avstralko Margaret Court.

Andy Murray
Sportal Se še spomnite, kako je jokal? Danes je trpel, a … #video
Serena Williams
Sportal Serena Williams zmagala na hčerkin rojstni dan in postavila rekord
Aljaž Bedene
Sportal Hitro slovo Aljaža Bedeneta, mladi Finec je bil premočan
Ne spreglejte