Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
2. 9. 2020,
9.56

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

OP ZDA Andy Murray

Sreda, 2. 9. 2020, 9.56

3 leta, 7 mesecev

Andy Murray, vrnitev

Se še spomnite, kako je jokal? Danes je trpel, a … #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Andy Murray | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Če kdo v zadnjih letih ni izgubil upanja, kar zadeva igranje tenisa, je to zagotovo Andy Murray. Škot, ki se je na začetku leta 2019 že poslavljal od profesionalne teniške kariere, je v torek odigral skoraj pet ur dolg dvoboj. Posledice se poznajo, a nikoli si ni mislil, da bo še kdaj zmogel kaj takega.

Marsikdo je Andyja Murrayja, člana velike četverice, že odpisal. A nekdanji prvi igralec sveta, ki igra z umetnim kolkom, je v prvem krogu OP ZDA dokazal, da še vedno zmore. Prav tako se je pri njem ohranila značilna borbenost. Andyjev nasprotnik v prvem krogu je bil Jošihito Nišioka. Japonec je vodil že z 2:0 v nizih, nato pa se je Škot dvignil kot feniks iz pepela in zmagal s 3:2 (4:6, 4:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 6:4). Dvoboj je trajal 4 ure in 38 minut.

Po dvoboju si je želel le ledeno kopel. | Foto: Gulliver/Getty Images Po dvoboju si je želel le ledeno kopel. Foto: Gulliver/Getty Images Upal je, da bo šel lahko v ledeno kopel

Po tekmi si je Murray želel samo eno stvar, in sicer ledeno kopel. V tem času, ko na turnirju zaradi koronavirusa vladajo posebne razmere, pa je to vse prej kot lahko dobiti. "Eno imajo v garderobi in rekli so, da je samo za izredne primere. Zame je nujno potrebna. Telo je v bolečinah in moram se čim bolje regenerirati. Vprašal bom in videl, ali jo lahko uporabljam. V nasprotnem primeru se bom poskušal čim prej vrniti v hotel," je takoj po dvoboju dejal Murray, ki tako dolgega dvoboja ni odigral od januarja leta 2019.

Andy Murray | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Organizatorji so se ga le usmilili

Pozneje na novinarski konferenci je 33-letni teniški igralec z velikim olajšanjem povedal, da je že bil v ledeni kopeli in da imajo pravzaprav dve ledeni kopeli. "Rekli smo mi: 'Seveda, po takšnem dvoboju jo lahko uporabiš.' To mi je bilo v veliko pomoč. Vedno uporabljam ledene kopeli, sploh ko odigram dolg dvoboj in me bolijo prsti na nogah. Nem vem, zakaj, ampak res je neprijetno," je v smehu razlagal trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V drugem krogu ga čaka 15. nosilec turnirja. | Foto: Gulliver/Getty Images V drugem krogu ga čaka 15. nosilec turnirja. Foto: Gulliver/Getty Images

"Nikoli si nisem mislil, da bom to še kdaj zmogel"

Murray je prvi teniški igralec v posamezni konkurenci, ki se mu je po operaciji kolka uspelo vrniti. Pravzaprav je potreboval kar dve operaciji. Pred časom je razlagal, da je bilo v določenih trenutkih tako hudo, da si ni mogel obuti niti nogavic. Preživljal je težke čase.

"Zadnja tri leta sem veliko govoril o tem, da nisem užival pri igranju tenisa. Nisem se počutil dobro, telo je bilo v bolečinah, zdaj pa sem igral štiri ure in pol. Nikoli si nisem mislil, da bom še kdaj zmogel kaj takšnega. Danes so počutim veliko bolje kot med igranjem v Avstraliji (januarja 2019, op. p.). Zaradi kolka nimam bolečin. Nocoj bom lahko dobro spal," je še povedal zmagovalec OP ZDA iz leta 2012.

V drugem krogu ga čaka še zahtevnejši preizkus

V drugem krogu ga čaka vse prej kot lahko delo. Njegov nasprotnik bo šele 20-letni kanadski teniški igralec Felix Auger-Aliassime, petnajsti nosilec turnirja. Igralca se do zdaj še nista pomerila. Za Murrayja bo ključnega pomena, da se do tega dvoboja čim bolj spočije.

Andy Murray
Sportal Clijstersovi in Murrayju posebni povabili na OP ZDA
Aljaž Bedene
Sportal Hitro slovo Aljaža Bedeneta, mladi Finec je bil premočan
Ne spreglejte