Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
11. 1. 2019,
5.38

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

Natisni članek

OP Avstralije Andy Murray

Petek, 11. 1. 2019, 5.38

5 let, 3 mesece

Andy Murray, slovo od tenisa

Nekdanji prvi igralec sveta v solzah sporočil, da bo letos nehal igrati tenis

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32
Andy Murray | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Andy Murray, nekdanji prvi teniški igralec sveta, je v Avstraliji, kjer se prihodnji teden začne OP Avstralije, sporočil, da se bo letos poslovil od profesionalnega tenisa. Razlog za to odločitev so težave s kolkom, ki ga spremljajo že kar nekaj časa.

Andy Murray se je še pred začetkom novinarske konference zlomil in v solzah zapustil sobo. Nekaj minut pozneje se je vrnil in sporočil novico, ki je presenetila marsikaterega ljubitelja tenisa. Razkril je, da bi svojo športno pot najraje končal v Wimbledonu, a dvomi, da bo zdržal do takrat. Škot ne izključuje možnosti, da je OP Avstralije njegov zadnji turnir v karieri.

Andy Murray je za nekaj minut v solzah zapustil novinarsko konferenco. | Foto: Gulliver/Getty Images Andy Murray je za nekaj minut v solzah zapustil novinarsko konferenco. Foto: Gulliver/Getty Images "Preprosto to ni to"

"Dolgo časa sem se boril in že dvajset mesecev sem v bolečinah. Naredil sem praktično vse, da bi pozdravil kolk, vendar ne gre. Sicer je bolje kot pred šestimi meseci, ampak bolečina je še vedno prisotna," je povedal 32-letni Škot, ki je potrdil, da bo igral v Melbourunu. V prvem krogu ga čaka Španec Roberto Bautista Agut.

"Še vedno lahko igram na določeni ravni, a ne na takšni, kot si želim. Preprosto to ni to. Bolečina je prevelika in na ta način nočem nadaljevati. Sredi decembra sem govoril s svojo ekipo in ji povedal, da tako ne morem nadaljevati. Rekel sem jim, da bi morda lahko vztrajal do Wimbledona, kjer bi rad končal kariero, vendar nisem prepričan, da mi bo uspelo."

Jelena Đoković
Sportal Kdo je dekle, ki že dolgo stoji za Novakom Đokovićem?

"Lepo bi bilo živeti ter si čevlje in nogavice obuti brez bolečin." | Foto: Gulliver/Getty Images "Lepo bi bilo živeti ter si čevlje in nogavice obuti brez bolečin." Foto: Gulliver/Getty Images

Razmišlja še o eni operaciji, a le zato, da bi lahko živel brez bolečin

Ko so ga vprašali, ali bi bilo lahko OP Avstralije njegov zadnji turnir, jim je trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam odgovoril: "Da, tudi to je mogoče. Nisem prepričan, da bom s takšno bolečino igral še štiri ali pet mesecev."

Murray resno razmišlja, da bi šel znova na operacijo. A ne zato, da bi se vrnil na igrišča, ampak da bi lahko normalno zaživel. "Lepo bi bilo živeti ter si čevlje in nogavice obuti brez bolečin. To bi bil glavni razlog, če bi se odločil za to potezo," je še povedal lastnik dveh zlatih olimpijskih medalj.

Kaja Juvan
Sportal Mlada Juvanova obstala, Bedene in Hercogova dobila težak žreb

Že na treningu z Đokovićem ni bil pravi Bo OP Avstralije za Murrayja zadnji turnir v karieri? | Foto: Gulliver/Getty Images Bo OP Avstralije za Murrayja zadnji turnir v karieri? Foto: Gulliver/Getty Images

Trenutno 230. igralec sveta je zadnji trening opravil z Novakom Đokovićem in že takrat je bilo mogoče videti, da z njim ni vse v redu. "Težko je bilo gledati Murryja. Pred dvobojem je treniral z Đokovićem. Bilo je 6:1 in 4:1 in sploh se ni mogel gibati," je za Tennis TV povedala Tracy Austin, nekdanja prva igralka sveta.

Andy se je poskušal vrniti že lani, ko je skupno odigral le 13 uradnih dvobojev. Zmagal je le na sedmih. Očitno se član tako imenovane velike četverice (Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray) zdaj poslavlja.

Bernard Tomic
Sportal Tomic ne more iz svoje kože, kaj je naredil svojemu nasprotniku!? #video
Ne spreglejte