Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 1. 2019,
10.50

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

teniški globus OP Avstralije Nick Kyrgios Bernard Tomic

Sreda, 9. 1. 2019, 10.50

5 let, 3 mesece

Tomic ne more iz svoje kože, kaj je naredil svojemu nasprotniku!? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Bernard Tomic | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Problematični avstralski teniški igralec Bernard Tomic se, kot kaže, počasi vrača v pravo formo. To je dokazal z dvema zmagama na ekshibicijskem turnirju Kooyong Classic. V noči na sredo se je udaril z Nickom Kyrgiosom in tudi v tem dvoboju ni šlo brez nenavadnih vložkov.

Dvoboj, ki so ga številni ljubitelji tenisa težko pričakovali, se je končal na precej nenavaden način. Bernard Tomic je imel servis za zmago, začetni udarec pa izvajal na način, ki ga na teniških turnirjih nikoli ali skoraj nikoli ne vidimo. Tomic je žogico udaril med nogami, medtem pa se pripravljal na začetni udarec.

Kyrgios je žogico presenečen pospremil le s pogledom. Glavni sodnik dvoboja sprva ni vedel, ali naj konča dvoboj. Nick Kyrgios je pristopil k mreži, svojemu nasprotniku čestital za zmago, kot kaže, pa mu zaradi te poteze ni zameril.

"Lepo je videti, da se je vrnil, saj vem, da je šel čez težko obdobje."  | Foto: Reuters "Lepo je videti, da se je vrnil, saj vem, da je šel čez težko obdobje." Foto: Reuters "Lepo je videti, da se je vrnil"

"Mislim, da še ni bilo igralca, kot je Bernard Tomic," je po dvoboju na novinarski konferenci povedal Kyrgios, ki na teniški turneji velja za enega najbolj talentiranih igralcev. Pozneje je dodal: "Lepo je videti, da se je vrnil, saj vem, da je šel čez težko obdobje. Lani je zmagal na turnirju, kot kaže, pa se počasi vrača. To je najpomembnejše. Nihče nikoli noče gledati takšnega talenta, ko mu ne gre."

Nekdanja olimpijka razočarana in zgrožena

Nekateri gledalci niso bili najbolj navdušeni nad tem, kar so videli na igrišču. Še najbolj neposredna je bila Georgie Parker, igralka hokeja na travi in udeleženka olimpijskih iger, ki je menila, da je šlo za popolnoma neresen dvoboj.

Dan pred tem kritiziral žogice

To v zadnjih dneh ni bil edini "izpad" Tomica. Dan pred tem dvobojem je namreč kritiziral organizatorje OP Avstralije zaradi uradnih žogic na turnirju v Melbournu. "Ne vem, kaj so delali, ampak žogice so katastrofalne. Ne vem veliko o njih, a mislim, da ne gre za kakovostne žogice. Ne vem, ali so želeli znižati stroške. Sam sem slišal, da so poceni." Te navedbe so organizatorji prvega turnirja odločno zanikali.

Bernard Tomic se je letos neposredno uvrstil na OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Bernard Tomic se je letos neposredno uvrstil na OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Lani je prvič po sedmih letih izpustil turnir za grand slam

Bernard Tomic je bil nekdaj že 17. igralec sveta, a v zadnjem obdobju je šla njegova teniška kariera le navzdol. Kot je sam večkrat omenil, v tenisu ni več ne užival. Lani se je skušal skozi kvalifikacije uvrstiti na OP Avstralije, a mu je spodletelo, tako da je moral prvič po sedmih letih izpustiti turnir za grand slam. Takrat je Bernard po porazu v svojem slogu sedmi sili povedal: "Štel bom svoj denar, to je vse, kar bom delal. Štel bom milijone. Gre za približno 13 ali 14 milijonov dolarjev." Kmalu za tistim je v enem izmed intervjujev priznal, da mu je bilo že po dveh minutah žal, da je izrekel te besede. Zatrdil je, da je čisto v redu fant.

Ne spreglejte