Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 1. 2019,
7.26

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

Jelena Đoković Novak Đoković OP Avstralije

Četrtek, 10. 1. 2019, 7.26

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Kdo je dekle, ki že dolgo stoji za Novakom Đokovićem?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Jelena Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pogosto lahko slišimo, da za uspešnim moškim stoji še uspešnejša ženska. Tako bi lahko rekli tudi za teniškega igralca Novaka Đokovića, ki ga na turnirjih velikokrat spremljajo žena Jelena Đoković in njuna dva otroka. Srb je v svojih izjavah večkrat poudarjal, da Jelena v njegovem življenju igra zelo pomembno vlogo.

Jelena Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Bila in ostala povsem običajno dekle

Jelena prihaja iz skromne družine, a je zaradi zveze z Novakom Đokovićem postala zelo izpostavljena javnosti na skoraj vsakem koraku. Večkrat je dejala, da ima ravno zaradi tega veliko odgovornost do javnosti, zato še toliko bolj pazi, kaj pove in naredi.

Jelena je sicer študirala na fakulteti v Milanu, kjer je cena študija pet tisoč evrov na leto, a so danes 32-letni Beograjčanki na tamkajšnji univerzi dodelili štipendijo. Novak in srbska lepotica sta se prek skupnih prijateljev spoznala leta 2005. V obdobju, ko Novak še ni bil tako priljubljen kot danes.

Prvič v javnosti leta 2006

Danes prvi igralec sveta jo je javnosti prvič pokazal leta 2006 na turnirju v Amersfoortu na Nizozemskem, velikokrat pa je obiskala tudi Monte Carlo, kjer danes živi vsa družina. Zaradi študijskih obveznosti Novaka ni spremljala na vseh turnirjih, je pa njegove dvoboje večinoma spremljala prek televizijskih ekranov.

Jelena Đoković je danes direktorica fundacije, ki zbira sredstva za pomoč socialno ogroženim otrokom v Srbiji in kot urednica revije s svojim delovanjem dokazuje, da ni le spremljevalka svojega moža, ampak da tudi dela.

Novak Đoković
Sportal Za Đokovića se je vse spremenilo, ko je šel z ženo v gore

Đoković Melbourne spremenil v Melbournić

Novak Đoković, ki je velja za enega glavnih favoritov za zmago na OP Avstralije, je že prispel v Melbourne, kjer uživa pod avstralskim soncem in že opravlja prve treninge. Kot kaže, je sproščen, saj je na treningu Melbourne preimenoval v Melbournić in se fotografiral.

Novak Đoković, Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Najbolj mu je v spominu ostal finale z Nadalom

Novak se bo to leto boril za sedmo, rekordno lovoriko na OP Avstralije. Glede na formo v drugi polovici lanske sezone ima vse možnosti, da še enkrat dvigne prestižno lovoriko. Ob tem se je spomnil tudi na leto 2012, ko sta z Rafaelom Nadalom uprizorila enega najlepših finalov na turnirjih za grand slam. Ta je trajal skoraj šest ur.

"Z ekipo smo se pogovarjali, kateri so bili najbolj razburljivi dvoboji, ki smo jih videli. Ne glede na to, da sem igral jaz, so vsi rekli, da najbolj izstopa dvoboj z Nadalom. Tako ga imam tudi jaz v spominu. V tistih šestih urah se je zgodilo vse. Streha je bila odprta in zaprta, bili so preobrati in borila sva se do zadnjega atoma moči," je v Melbournu na enem izmed promocijskih dogodkov povedal 31-letni teniški igralec in 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je Gerardu Piqueju vse povedal v obraz
Ne spreglejte