Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 12. 2020,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

12

Natisni članek

Eva Terčelj Benjamin Savšek Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Jan Oblak Jan Oblak Maruša Mišmaš Zrimšek Anamarija Lampič Anamarija Lampič Jernej Kruder Ema Kozin Josip Iličić Tim Gajser Tim Gajser Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Ana Belac Alenka Artnik Pregled športnega leta 2020

Četrtek, 31. 12. 2020, 4.00

2 leti, 9 mesecev

Najboljši slovenski športnik leta 2020 (anketa)

Kateri slovenski športnik je najboljši?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

12

Rokomet Slovenija Navijač | Slovenski športniki so v iztekajočem se letu 2020 ponudili ogromno razlogov za zadovoljstvo in dobro voljo. | Foto Vid Ponikvar

Slovenski športniki so v iztekajočem se letu 2020 ponudili ogromno razlogov za zadovoljstvo in dobro voljo.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija z dvema milijonoma prebivalcev spada med manjše evropske države. Ne razpolaga z bajnimi finančnimi sredstvi, a vseeno dosega športne fenomene. Delavnost, močna volja in ogromen talent so poskrbeli, da je dežela na sončni strani Alp preplavljena s športnimi fenomeni. Novih podvigov ni preprečila niti koronakriza. Leto 2020 je poskrbelo za nič koliko odmevnih zgodb in dosežkov, s katerimi so se izkazali slovenski športni junaki. Izstopali niso le v državnem, ampak tudi svetovnem merilu. S tem so promovirali Slovenijo na najlepši mogoči način, ljubiteljem športa pa ponudili zahteven izziv, zelo sladke skrbi, ko je treba izbrati športnika leta.

Kateri slovenski športnik bi si po vašem mnenju zaslužil naziv najboljšega v letu 2020?

  • Alenka Artnik, potapljačica na vdih
    5,80 %
    419 glasov
  • Ana Belac, golfistka
    1,09 %
    79 glasov
  • Kristjan Čeh, atlet – metalec diska
    1,18 %
    85 glasov
  • Luka Dončić, košarkar
    6,09 %
    440 glasov
  • Goran Dragić, košarkar
    1,11 %
    80 glasov
  • Tim Gajser, motokrosist
    16,44 %
    1187 glasov
  • Josip Iličić, nogometaš
    0,83 %
    60 glasov
  • Ema Kozin, boksarka
    0,87 %
    63 glasov
  • Jernej Kruder, športni plezalec
    0,54 %
    39 glasov
  • Anamarija Lampič, smučarska tekačica
    2,98 %
    215 glasov
  • Maruša Mišmaš Zrimšek, atletinja
    0,55 %
    40 glasov
  • Jan Oblak, nogometaš
    1,08 %
    78 glasov
  • Tadej Pogačar, kolesar
    5,84 %
    422 glasov
  • Primož Roglič, kolesar
    52,91 %
    3821 glasov
  • Benjamin Savšek, kanuist na divjih vodah
    0,87 %
    63 glasov
  • Eva Terčelj, kajakašica na divjih vodah
    0,58 %
    42 glasov
  • Nihče izmed naštetih, ampak nekdo drug
    1,23 %
    89 glasov
Oddanih 7222 glasov

Končuje se leto, ki se ga zaradi pandemije novega koronavirusa žal ne bomo spominjali po najlepšem. Ta je udarila kot strela z jasnega. Vnesla je veliko nemira in negotovosti, spreminjala življenjske navade, omejevala svobodo. Prizanašala ni niti športnikom, saj je močno oklestila tekmovalni koledar. Ne le tekem, ampak celo priprave, treninge in potovanja.

To je bilo leto, ki ni bilo niti najmanj pisano na kožo športnikom. Ne nazadnje se je izvedba olimpijskih iger v Tokiu prestavila na prihodnje poletje, podobno velja za evropsko prvenstvo v nogometu, še en večtedenski športni spektakel.

Kaj vse se je dogajalo v letu 2020?

Mladi upi:

slovenska zastava
Sportal Na koga bomo lahko računali v letih, ko bo korona le še spomin na težke čase?


Največji uspehi:

slovenski navijači
Sportal Leto, ko je Slovenija dihala kot eno …


Največja presenečenja:

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Epski slovenski spopad in presenečenje leta na Touru osupnila svet


Športni upokojenci:

Anna Veith
Sportal Obrazi, ki jih bomo pogrešali


Športni škandali:

skandali
Sportal Škandali, ki so zaznamovali leto 2020

Prirediteljem pa je z nadčloveškimi ukrepi in s pomočjo doslednega upoštevanja ukrepov v boju za zajezitev novega koronavirusa ob neizogibnih žrtvah vendarle uspelo spraviti pod streho dovolj dogodkov, da je bilo lahko leto obarvano tudi športno. In močno zaznamovano s slovenskimi športniki in športnicami, ki so nase opozarjali na vsakem koraku.

V izboru slovenskih športnih novinarjev sta bila za najboljšega športnika leta razglašena Primož Roglič ...  | Foto: Vid Ponikvar V izboru slovenskih športnih novinarjev sta bila za najboljšega športnika leta razglašena Primož Roglič ... Foto: Vid Ponikvar

Na cestah in najrazličnejših stezah, snegu, tartanu, travi, v blatu, globoko pod morjem, visoko na plezalnih stenah, v deroči vodi, sredi večnamenskih športnih aren, kjerkoli. Slovenski športni junaki so pustili ogromen pečat vsepovsod in dali svetu misliti, kaj vse ima srčna dežela na sončni strani Alp, česar nimajo drugi. Razmišljali so o skrivnosti slovenskega športnega fenomena, ki mu je uspelo skoraj nemogoče, da je v neprijaznem obdobju, polnem skrbi in odrekanj, združil slovenska srca. Da je mlado in staro, pa naj bodo levi ali desni, družno zaploskalo podvigom, ki so se prerinili tudi do naslovnic največjih športnih medijev na svetu!

... in Anamarija Lampič. Kako pa bi se odločili vi? Zaupajte nam svoj glas in izpolnite anketo! | Foto: Vid Ponikvar ... in Anamarija Lampič. Kako pa bi se odločili vi? Zaupajte nam svoj glas in izpolnite anketo! Foto: Vid Ponikvar

Kdo pa je bil v letu 2020 najboljši? To je vprašanje, na katero je najtežje odgovoriti, saj je konkurenca, čeprav je zaradi pomanjkanja vrhunskih tekmovanj v nekaterih športih s seznama nehote izpadlo kar nekaj slovenskih velikanov, še vedno izjemna. Koga bi izbrali vi? Kdo je na vas naredil največji vtis in bi mu podelili priznanje za najboljšega slovenskega športnika leta?

Po abecednem redu vam v prestižni anketi, v kateri je smetana slovenskih športnih asov, ponujamo 16 kandidatov, vi pa nam zaupajte, komu bi podelili glas. Storite to še ''letos'', v koledarskem letu, ki ga ne bomo pomnili po najlepšem, a so nam v najtežjih trenutkih na pomoč priskočili prav športni dosežki rojakov in rojakinj ter nam ogreli srce z mislijo na lepši jutri. Na veliko bolj brezskrbno leto 2021!
Ne spreglejte