Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 5. 2017,
16.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Slovenija Nemčija Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Uroš Zorman

Četrtek, 4. 5. 2017, 16.51

6 let, 6 mesecev

Uraden konec reprezentančne kariere

Uroš Zorman: ovacije polnih Stožic in odhod med kavčarje #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
uroš zorman stožice slovenija nemčija nemcija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pa se je le poslovil v Stožicah. Ne v dresu, kot je bilo sprva načrtovano, ampak v elegantni srajci in suknjiču. V slogu. Uroš Zorman, z 225 nastopi za reprezentanco slovenski rekorder, je dobil aplavz in ovacije deset tisoč gledalcev pred tekmo med Slovenijo in Nemčijo.

"Logično je, da sem imel cmok v grlu, kdo ga ne bi imel. Reprezentanci sem navsezadnje posvetil pol življenja. Polne Stožice, himna … Kaj naj rečem? Zelo lepo je bilo," je Uroš Zorman razlagal po reprezentančni tekmi, ki je minila v izvrstnem vzdušju.

Vabilo nanjo je sprejel, čeprav je bil sprva razočaran, ker je selektor na novinarski konferenci ob predstavitvi seznama dejal, da "on ni dedek Mraz, ki bi izpolnjeval njegove želje". Glede zadnje tekme proti Nemčiji namreč: "S prihodom sem želel pokazati, da nisem jezen, niti nikomur ne zamerim, ker nisem igral. Kot sem že večkrat povedal, o tem odloča selektor in to je najbolj pravilno. Šlo je le za komunikacijo. Če bi se te stvari izpeljale prej, bi bilo vse skupaj bolj mirno in se končalo enako, kot se je tokrat."

Po objavi seznama se je tako Zorman po 18 letih odločil za dokončno reprezentančno slovo. Sledilo je Vujovićevo opravičilo za omenjene besede. Sprva nekdanjemu kapetanu po telefonu, nato pa tudi javno.

Tako se je odpravil med reprezentančne upokojence #video


 

Največji navijač reprezentance

V Stožicah je odigral kar nekaj tekem in si jih tudi ogledal, ampak … "Še nikoli nisem bil tako na vrhu tribune kot tokrat. Ali sem bil ob klopi, na njej ali pred televizorjem. Tako visoko pa še ne, a se bo treba navaditi. Ponavljam: sem največji navijač reprezentance. Res pa je tudi, da si je lepo tekmo ogledati v miru."

Iz ptičje perspektive se marsikaj vidi drugače kot s (trdnih) tal. "Da, lahko si kavčar," se je (samo)ironično nasmehnil Ljubljančan, ki je pred kratkim pri 37 letih pogodbo s še vedno aktualnimi evropskimi prvaki iz Kielc uradno podaljšal še za eno sezono. V karieri, ki traja že dve desetletji, bo mož s štirimi evropskimi naslovi spet napadal evropski vrh.

Ne spreglejte