Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
20. 4. 2017,
21.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

2

Natisni članek

Kielce slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Uroš Zorman

Četrtek, 20. 4. 2017, 21.06

6 let, 6 mesecev

Konec neke ere

Uroš Zorman je nekdanji reprezentant

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

2

uros zorman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zdaj je dokončno. Uroš Zorman, ki je bil rokometni reprezentant skoraj 18 let, končuje kariero v izbrani vrsti. 

"Nikomur ničesar ne zamerim, nisem jezen ali žalosten. Odločitev, da me ni na ožjem seznamu za tekmo z Nemci, kar je selektorjeva legitimna pravica, je posledično privedla do tega, da reprezentančno pot končujem že danes. Odločil se je po svoji volji, in če sem res v tako slabem stanju, nima smisla. Nič v karieri mi ni bilo podarjenega. Mislim, da komentarji o dedkih Mrazih zato niso na mestu in za javnost," se je s Poljskega na selektorjeve besede, da ne more izpolnjevati želja, navezal 37-letni Uroš Zorman, dolgoletni kapetan reprezentance.

Debitiral je leta 1999, zadnji nastop je opravil novembra lani proti Švicarjem v Velenju. Ljubljančan, otrok Slovana, je rekorder po številu nastopov v slovenski reprezentanci. Zanjo je zaigral 225-krat in dosegel 523 golov.

Eden največjih uspehov Zormanove kariere je bilo četrto mesto na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti. | Foto: Sportida Eden največjih uspehov Zormanove kariere je bilo četrto mesto na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti. Foto: Sportida

Povod za odločitev je bil seznam selektorja Veselina Vujovića. Ta je Zormana, kot je dejal, zaradi slabše forme umestil med rezerve za tekmi z Nemčijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018. Za srečanje v Stožicah se je govorilo, da bi lahko bilo Zormanovo zadnje - to je bila tudi njegova želja - v reprezentančnem dresu. Tega je član Kielc želel sleči že po Riu, a ga je selektor prepričal, naj reprezentančno ero podaljša. Vujović je večkrat podčrtal, da Zormana vidi kot svojega zelo mogočega naslednika.

"Ni mi žal, da sem tedaj podlegel Vujoviću, ki me je prepričal, naj pomagam. S fanti smo se super razumeli. Želim jim vse najboljše in veliko športne sreče. Gotovo bom njihov glavni navijač,"  je še dejal štirikratni osvajalec lige prvakov s Celjem, Ciudad Realom in Kielcami, ki je s Slovenijo leta 2004 osvojil evropsko srebro.

Ne spreglejte