Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Veselin Vujović Slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 19. 4. 2017, 15.50

6 let, 6 mesecev

Seznam kandidatov za tekmi med Slovenijo in Nemčijo

Vujović razkril karte za Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Veselin Vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je prva akcija po januarskem pravljičnem svetovnem prvenstvu v Franciji. V začetku prihodnjega meseca jo čakata dve kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018, prva bo 3. maja v ljubljanskih Stožicah, druga pa 6. maja na stadionu Gerry Weber v Halleju.

Črnogorski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani razkril seznam kandidatov za bližnja dvoboja z evropskimi prvaki.

Štirje povratniki v ekipo

Slovenska izbrana vrsta se pripravlja za evropsko prvenstvo na Hrvaškem (2018). | Foto: Vid Ponikvar Slovenska izbrana vrsta se pripravlja za evropsko prvenstvo na Hrvaškem (2018). Foto: Vid Ponikvar Na njem ni Uroša Zormana in Deana Bombača (oba Vive Tauron Kielce), ki sta manjkala tudi na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Slovenija osvojila odličje bronastega leska. Poleg Zormana in Bombača ne bo Vida Kavtičnika (Montpellier) in Darka Cingesarja (Zagreb), ki sta poškodovana, v ekipo pa se vračajo Primož Prošt (Göppingen), Simon Razgor (Meškov Brest), Staš Skube (Pick Szeged) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško).

Slovenija je do zdaj odigrala dve kvalifikacijski tekmi za EP 2018. Na prvi v Velenju je po sijajni predstavi v drugi polovici tekme na kolena spravila Švico, na drugi pa vso tekmo nadzorovala Portugalsko, a se zaradi neodgovorne igre v končnici tekme iz Lizbone vrnila z osvojeno točko.

Kapetan bo Bezjak, Bombač je nazadoval

Kapetansko vlogo bo opravljal Marko Bezjak. | Foto: Sportida Kapetansko vlogo bo opravljal Marko Bezjak. Foto: Sportida "Ni bilo lahko sprejeti takšne odločitve. Z Zormanom in Bombačem sem opravil pogovor, enostavno mi niso bile všeč njune predstave v poljskem klubu, prav tako celotna igra lanskega prvaka lige prvakov, ki je letos izpadel že v osmini finala," je uvodoma dejal Vujović. 

"Bombač po prestopu iz Szegeda v Kielce ni naredil kakovostnega koraka naprej v svoji karieri, temveč je nazadoval. Njegova minutaža je majhna, na igrišču ni sproščen, po trenutni pripravljenosti pa tudi zaostaja za Markom Bezjakom, Miho Zarabcem in Stašem Skubetom. Zorman ima posebno težo po svoji igralski kakovosti in karakterju. V tem trenutku nisem prepričan, da je glede na svojo pripravljenost nujno potreben naši izbrani vrsti. To ne pomeni, da sem ga dokončno prečrtal od reprezentance. Ko bom Zormana povabil v reprezentanco, potem bo tudi na mojem končnem seznamu 16 igralcev za tekmo."

V odsotnosti Zormana in Kavtičnika bo kapetanski trak prevzel Marko Bezjak, ki ga Vujović na začetku selektorskega mandata sprva sploh ni uvrstil na svoj seznam, na minulih akcijah - predvsem to velja za lanske poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru in letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji - pa je igralec Magdeburga postal njegova podaljšana roka na igrišču.

Selektor v družbi Tomaža Jontesa, predstavnika Telekoma Slovenije, ki sodeluje z Rokometno zvezo Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Selektor v družbi Tomaža Jontesa, predstavnika Telekoma Slovenije, ki sodeluje z Rokometno zvezo Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Po dveh odigranih tekmah je v skupini 5 v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk. Slovenska izbrana vrsta bo zadnji kvalifikacijski tekmi igrala čez dobra dva meseca, najprej bo 14. junija gostovala v Švici, dva dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko.

Na Vujovićevem seznamu za tekmi z Nemčijo so:

Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Pick Szeged, Mad), Matevž Skok (Zagreb, Hrv) in Primož Prošt (Göppingen, Nem).

Krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem, Mad) in Simon Razgor (Meškov Brest, Blr).

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg, Nem), Jure Dolenec (Montpellier, Fra), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb, Hrv) in Staš Skube (Pick Szeged, Mad).

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem, Mad), Matej Gaber (Pick Szeged, Mad) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)

Rezerve: Dean Bombač, Uroš Zorman (oba Kielce, Poljska), Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Gregor Potočnik (vsi Gorenje), Mario Šoštarič (Pick Szeged, Madžarska), Matic Verdinek (Maribor Branik) in Miha Žvižej (Montpellier, Francija).
Ne spreglejte