Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Veselin Vujović Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Rokometaši pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018

Zorman ostaja v reprezentanci, a ni nujno, da bo igral na vsaki tekmi #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Dolgoletni kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman ostaja del ekipe, njegova odločitev o pokoju pa je tako za zdaj preložena. Njegova vloga bo nekoliko spremenjena, najverjetneje ne bo zaigral na vsaki tekmi.

Rokometna reprezentanca začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, ki ga bo gostila Hrvaška. V sredo jo čaka tekma s Švico v Velenju, nato pa še gostovanje na Portugalskem. A večina pozornosti na prvem srečanju z novinarji je bila usmerjena nekam drugam ...

Uroš Zorman, ki je po olimpijskih igrah v Riu najavil reprezentančni pokoj, ostaja član slovenske rokometne reprezentance. Ni pa nujno, da bo kapetan zaigral na vsaki tekmi. To je odvisno od forme in potreb.

Ljubljančan je preložil odločitev o umiku iz reprezentance po pogovoru s selektorjem Veselinom Vujovićem, ki si ga še vedno želi v ekipi, kar je pretehtalo pri njegovi odločitvi. "Nikoli nisem odpovedal reprezentance in tudi zdaj je nisem," je dejal štirikratni osvajalec lige prvakov, ki vadi po nekoliko prilagojenem programu. V prihodnje bo očitno še bolj izpostavljena njegova svetovalna vloga oziroma naj bi se postopoma priključil strokovnemu štabu.

Prihodnji izziv so Švicarji

Slovenska reprezentanca, ki še ni popolna, se je včeraj zbrala v Velenju na pripravah za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018. Prvi tekmec Slovencev bo Švica v sredo v Velenju, v nedeljo pa bodo izbranci Veselina Vujovića, ki je pred podaljšanjem pogodbe do konca olimpijskih iger 2020, gostovali na Portugalskem.

veselin vujovic | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Veselin Vujović o tekmi s Švico:
"Teoretično je Slovenija boljša, a če bomo Švicarje podcenili, nismo resna reprezentanca, jaz pa ne resen selektor.

Predvsem proti Švici, ki že leta poskuša priti na veliko tekmovanje, moramo biti zelo previdni. Ima veliko kakovostnih igralcev. Okostje je sestavljajo odlični član Rhein-Neckarja Andy Schmid, levo krilo Manuel Liniger iz Kadettna, vratar Nikola Portner iz Montpelliera in drugi.

Vemo, da so nekateri naši igralci v soboto in nedeljo imeli tekmo. Imamo sistem, malo novih rokometašev, okostje bo enako kot na olimpijskih igrah. Upamo, da bodo igralci dovolj sveži, dobri, da bo v Rdeči dvorani dober ambient in da bo polna. Dve zmagi bi pomenili velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo."

Marko Bezjak o tekmi s Švico:
"Lepo je priti v Slovenijo, spet videti fante iz reprezentance. Škoda, da bomo skupaj le en teden. Ni veliko časa. S polno dvorano in našo dobro predstavo zmagovalec obračuna s Švicarji ne bi smel biti vprašljiv."

Reprezentančni seznam (20 igralcev)

Vratarji: Matevž Skok (Zagreb), Gorazd Škof (Paris St. Germain), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen);

Zunanji igralci: Nik Henigman, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Uroš Zorman, Dean Bombač (oba Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Gorenje Velenje) in Marko Bezjak (Magdeburg),

Krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Pick Szeged).

Rezerve: Miha Žvižej (Montpellier), Jaka Malus (Celje Pivovarna Laško), Aljoša Rezar (Nimes), Mario Šoštarič in Staš Skube (oba Pick Szeged), Niko Medved in Vid Levc (oba Gorenje Velenje)
Ne spreglejte