Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 10. 2016,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

rokomet kvalifikacije selektor Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Sreda, 19. 10. 2016, 12.05

6 let, 6 mesecev

Seznam moške rokometne reprezentance

Koga je povabil Veselin Vujović?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
zorman cingesar slovenija svedska rokomet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki po novem ni več trener Zagreba, je razkril seznam kandidatov za prihajajoči tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na seznamu je spet Uroš Zorman in Gorazd Škof.

Veselina Vujovića je pri Zagrebu zamenjal Silvio Ivandija. Seveda pa Črnogorec ostaja selektor slovenske reprezentance. Kmalu bo zbral ekipo pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2018, ki ga bo gostila Hrvaška. Zato ima še toliko večji pomen. Čeprav je napovedal upokojitev, je na seznamu tudi Uroš Zorman. Tako kot Gorazd Škof.

Črnogorec je v reprezentanco na širši seznam (28 igralcev) med drugim vpoklical tudi Tilna Kodrina (Celje PL) in Jana Grebenca (Riko Ribnica) ter znova Miho Žvižeja (Montpellier). Simon Razgor je odpadel zaradi bolezni.

Miha Žvižej se vrača v reprezentanco. Vsaj na širši seznam. | Foto: Vid Ponikvar Miha Žvižej se vrača v reprezentanco. Vsaj na širši seznam. Foto: Vid Ponikvar "Pogovarjal sem se z Miho Žvižejem, ki mi je zagotovil, da je pripravljen biti tudi rezerva. Pride lahko kadarkoli. To je neverjetna gesta, za katero sem mu hvaležen. Odlična novica je, da imamo takšne igralce," je bil navdušen Vujović, ki se bo z Zormanom še pogovoril o njegovem nadaljnjem nastopanju.

Po tem pogovoru bo znana končna odločitev. Reprezentančni status Gorazda Škofa je odvisen tudi od zdravja Primoža Prošta. Za zdaj sta tudi na ožjem seznamu 20-erice oba.

"Po zadnji tekmi olimpijskih iger, tekmi z Dansko, sem ju zaprosil, da se ne pogovarjata več na temo reprezentančnega pokoja. Pustili smo si čas. Igralca, ki nastopata za Kielce in PSG … Zakaj ne bi bila dobra za Slovenijo? Njuni nastopi so odvisni od forme in zdravstvenega stanja. Ne smemo se na lahek način odrekati tako kakovostnim igralcem," je še dejal selektor, ki bo reprezentanco zbral v Velenju 30. oktobra.

Selektor bo imel pomoč tudi v Urošu Šerbcu, ki je zaradi težav z očmi nekaj zadnjih dni preživel v bolnišnici, ki pa naj bi jo v kratkem zapustil.

Veselin Vujović o ...

... Sebastianu Skubetu: "Skube je izjavil, da ne bo več igral za reprezentanco. To je izjemen človek in igralec. O tem ni dvoma. Koncept v reprezentanci se menja, ne moremo več igrati s srednjimi zunanjimi na levem zunanjem. Neumno bi bilo, da bi ga klical, a ne bi potoval na prvenstvo. To bi bilo tako, kot da se šalim. Že jutri pa bi ga poklical v kateri koli klub, ki bi ga vodil."

... Borutu Mačkovšku: "Mačkovšek nadaljuje v sistemu toplo-hladno. Gol, dva, nato ga ni 30, 40 minut. Upam, da ga bosta čakala in dočakala Celje in Branko Tamše. Zasluži si reprezentanco. Dober fant je, ampak če bi klical lepo vzgojene fante, bi moral poklicati 150 igralcev."

... Davidu Miklavčiču: "Dolenec, Kavtičnik in Mlakar so ta trenutek v boljši formi. Poleg tega je David na tekmi s Pickom dobil udarec v koleno. Naj počiva, tako bo bolje z vidika kluba kot reprezentance, čeprav je v tem trenutku morda od vseh igralcev Zagreba v najboljši formi."

S Švico in Portugalsko

Slovenija nastopa v skupini 5. Na drugi novembrski dan se bo v Velenju pomerila s Švico, štiri dni pozneje pa jo čaka gostovanje na Portugalskem. V skupini je še Nemčija. Na evropsko prvenstvo potujeta prvi dve ekipi iz vsake skupine. Januarja Slovence čaka svetovno prvenstvo v Franciji.

Reprezentančni seznam (20 igralcev)

Vratarji: Matevž Skok (Zagreb), Gorazd Škof (Paris St. Germain), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen);

Zunanji igralci: Nik Henigman, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Uroš Zorman, Dean Bombač (oba Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Marko Bezjak (Magdeburg),

Krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Pick Szeged).

Rezerve: Miha Žvižej (Montpellier), Jaka Malus (Celje Pivovarna Laško), Aljoša Rezar (Nimes), Mario Šoštarič in Staš Skube (oba Pick Szeged), Nejc Cehte, Niko Medved in Vid Levc (vsi Gorenje Velenje)
Ne spreglejte