Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
2. 5. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

Veselin Vujović Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Nemčija Rokometna reprezentanca Dean Bombač

Torek, 2. 5. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Selektorjev pogled nazaj

Veselin Vujović: Zormanu sem se opravičil

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

vujovic vujović zorman | Foto Nebojša Tejič/STA

Foto: Nebojša Tejič/STA

Rokometna reprezentanca se v Ljubljani pripravlja na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 z Nemci. Selektor Veselin Vujović je še enkrat pojasnil, zakaj ni poklical Uroša Zormana in Deana Bombača, ter se dotaknil tudi odmevnih izjav z "dedkom Mrazom".

Če povzamemo: pred tedni je rokometni selektor Veselin Vujović razkril seznam rokometašev, na katere računa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018, natančneje za tekmi z Nemčijo, ki bosta v Ljubljani (sreda, 20.00) in Halleju (sobota).

Rokometaša poljskih Kielc Uroš Zorman in Dean Bombač sta se znašla (le) na seznamu rezerv. V bližnji preteklosti se je tekma z Nemčijo v Stožicah večkrat omenjala kot morebitna poslovilna za Zormana. A to se ni in se ne bo zgodilo, zato je nekdanji kapetan po 18 letih reprezentančne kariere oznanil njen konec. Še prej pa je Vujović na tiskovni konferenci dejal, "da ni dedek Mraz", da bi izpolnjeval (Zormanove) želje. Vujović je naknadno spoznal svojo napako.

"Vsekakor stojim za tem, da imamo ta trenutek igralce v boljši formi, kot je njuna." | Foto: Vid Ponikvar "Vsekakor stojim za tem, da imamo ta trenutek igralce v boljši formi, kot je njuna." Foto: Vid Ponikvar

"To je bila nespretna izjava"

"Nimam več namena odgovarjati na vprašanja o temi Zormana in Bombača. Rekel sem, kar sem imel povedati. Po mojem kriteriju delam pošteno, nikoli nimam slabih namenov. Z Urošem sva se pogovarjala, z Deanom pa sva bila v stiku, preden sem si zamislil seznam. Pojasnil sem mu, da obstaja možnost, da ne bo poklican. Strinjal se je, da ni težav in da odločam jaz. Urošu sem pojasnil stanje tudi po tiskovni konferenci. Ob tem sem se mu tudi opravičil. In sicer za besede, da nisem dedek Mraz, da bi izpolnjeval želje. To je bila nespretna izjava. Uroš ni takšen igralec, da ga komentiram na takšen način, tega si ni zaslužil. Opravičujem se. Vsekakor pa stojim za tem, da imamo ta trenutek igralce v boljši formi, kot je njuna," se je selektor korektno posul s pepelom.

Zorman ne bo več reprezentant. K podaljšanju kariere ga je po olimpijskih igrah nagovoril prav Vujović. | Foto: Stanko Gruden, STA Zorman ne bo več reprezentant. K podaljšanju kariere ga je po olimpijskih igrah nagovoril prav Vujović. Foto: Stanko Gruden, STA
Očitno je o odločitvi tehtal do tik pred zdajci: "Zorman mi je dejal, da bi mu to lahko povedal že dan ali dva prej. Prisegam, da še dve uri pred tiskovno konferenco (za objavo seznama, op. a.) nisem vedel, ali bo v ekipi. Tako sem se 'lomil'. Na koncu sem se odločil za prihodnost. To pa so ti fantje, ki so zdaj v reprezentanci."

Njeno jedro sestavljajo igralci, ki so osvojili bron na svetovnem prvenstvu, v ekipo pa so se vrnili Žiga Mlakar, Simon Razgor, Primož Prošt in Staš Skube.

Trije bodo opravljali delo Mateja Gabra

Matej Gaber proti Nemcem najverjetneje ne bo igral. | Foto: Reuters Matej Gaber proti Nemcem najverjetneje ne bo igral. Foto: Reuters Slovenska ekipa ni popolna. Kapetan Vid Kavtičnik in Darko Cingesar sta poškodovana. Oba bosta v sredo kot gosta na voljo za fotografiranje s kolajno s svetovnega prvenstva od 18.15 do 19.45 na vhodu C spodnjega ringa Stožic.

Krožni napadalec številka ena Matej Gaber pa vadi v Ljubljani, a ne z vso močjo, saj ima težave s stegensko mišico. Reprezentančno vodstvo ga ne želi izgubiti za dlje, zato verjetno ne bo tvegalo z njegovim nastopom.

Mihe Žvižeja ne bo

Menjave pa Škofjeločan tudi ne bo dobil. "Edini, ki bi bil primeren z rezervnega seznama, je Miha Žvižej, a on je že načrtoval potovanje k družini na Dansko, ki je ni videl že dolgo, kar je zanj veliko breme. Menim, da v tem primeru ne bi bil mentalno povsem pripravljen. V obrambi bodo tako Gabrov delež morali nadomestiti Borut Mačkovšek, Nik Henigman in Blaž Blagotinšek," je pojasnil Vujović. V konkurenci za tekmo z Nemci torej ostaja 19 igralcev.

Odpadla bosta dva od štirih vratarjev in še en rokometaš v polju. Za tekmo z evropskimi prvaki vlada veliko zanimanje. Prodanih je že več kot 8.500 vstopnic, ki pa so še na voljo.
Ne spreglejte