Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2022,
9.30

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

rokomet Benfica Lizbona evropska liga Liga Europa Zoran Jovičić RK Gorenje Velenje

Torek, 26. 4. 2022, 9.30

2 leti

Pogovor z Zoranom Jovičićem pred četrtfinalom lige Evropa

Slovenski "palček" v evropskem blišču: "Presenetili smo celotno javnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
RK Gorenje Velenje : Magdeburg, evropska liga, Zoran Jovičič | Velenjčane danes čaka prva tekma četrtfinala evropske lige. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčane danes čaka prva tekma četrtfinala evropske lige.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Že s to uvrstitvijo v četrtfinale smo si priborili izreden rezultat, za nas zelo nepričakovan. S tem smo presenetili celotno rokometno javnost tako v Evropi kot pri nas," po prehojeni poti v evropski rokometni ligi pravi trener Gorenja Velenja Zoran Jovičić. Velenjčane danes čaka nova preizkušnja, saj se bodo na prvi tekmi v četrtfinalu v Lizboni pomerili z Benfico (20.45).

Aktualni slovenski prvaki Gorenja iz Velenja so v tej sezoni edini slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih, kjer pa so pokazali, da kljub mladosti lahko premagajo praktično vsakogar. Po zmagi v osmini finala lige Evropa nad favoriziranim francoskim Nimesom so se črno-rumeni uvrstili med najboljših osem ekip drugega najelitnejšega rokometnega klubskega tekmovanja. 

"V osmini finala smo odigrali odlično prvo tekmo doma. Presenetili smo favorita, na drugi tekmi pa smo v nekih mejah držali rezultat. Za takšno smo bili dobro psihološko pripravljeni, vedeli smo, da bodo prišli težki trenutki. Takrat smo se odzvali korektno, seveda so se nam dogajale neke napake, a smo zdržali in odbili vse napade tekmecev," se je proti izplenu osmine finala ozrl trener Velenjčanov Zoran Jovičić.

Velenjčani se pred četrtfinalom ne predajajo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjčani se pred četrtfinalom ne predajajo. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Že s to uvrstitvijo v četrtfinale smo si priborili izreden rezultat, za nas zelo nepričakovan. S tem smo presenetili celotno rokometno javnost tako v Evropi kot pri nas. S tem smo Sloveniji priigrali tudi pomembne točke za evropski pokal," je zadovoljen Jovičić.

Začenja se peklenski ritem 

Njihovi tekmeci bodo danes rokometaši Benfice, ki so se kot drugouvrščeni v skupini B uvrstili najprej v osmino finala, po zmagi nad francoskim Toulousom pa še v četrtino. "Ekipa Benfice je favorit na tej tekmi, ampak mislim, da smo v tej sezoni pokazali, da lahko igramo proti vsaki ekipi. Čaka nas težka tekma, na kateri bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da si pred tekmo v Velenju priigramo čim bolj ugoden rezultat, ki bo ohranil upanje na preboj na zaključni turnir," je pred tekmo na Portugalskem dejal rokometaš Domen Tajnik.

"Ekipa Benfice je favorit na tej tekmi, ampak mislim, da smo mi v tej sezoni pokazali, da lahko igramo proti vsaki ekipi," pravi Tajnik. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Ekipa Benfice je favorit na tej tekmi, ampak mislim, da smo mi v tej sezoni pokazali, da lahko igramo proti vsaki ekipi," pravi Tajnik. Foto: Grega Valančič/Sportida

Velenjčane v zaključku sezone čaka peklenski ritem tekem. V tem delu sezone bodo namreč odigrane odločilne tekme v vseh treh tekmovanjih, v katerih letos tekmujejo ose. "Zdaj nas čaka naporen tempo tekem, saj praktično ne bo prostih dni, kar bo za mojo ekipo, ki ni številčna, velik zalogaj. Moja edina želja vso sezono je ta, da ostanemo zdravi, in če bomo zdravi, bomo dali tudi svoj maksimum. Pozna se, da smo letos edina slovenska ekipa, ki nastopa v Evropi. Že s tem smo poleg državnega prvenstva in pokala dobili vsaj dodatnih 14 tekem, kar se zagotovo pozna tudi na ekipi," je dejal strateg Velenjčanov.

"Res igramo iz tekme v tekmo in ne razmišljamo, kaj bo jutri." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Res igramo iz tekme v tekmo in ne razmišljamo, kaj bo jutri." Foto: Grega Valančič/Sportida Iz vsake tekme izvleči največ

A v zasedbi slovenskih prvakov pred četrtfinalom nikakor ne podcenjujejo svojih možnosti. "Dobili smo ogromno evropskih izkušenj, sploh za našo ekipo, ki je zelo mlada, je to zelo pomembno. Mislim, da nobena zasedba v evropski ligi nima tako mladih igralcev, ki bi že opravljali vlogo nosilcev. Je pa to zagotovo po drugi strani tudi dodatna obremenitev za telo in psiho. Res igramo iz tekme v tekmo in ne razmišljamo, kaj bo jutri. V vsako tekmo gremo brez preračunavanja in poskušamo izvleči, kolikor se le da, in tudi tokrat bo tako," je bil še jasen Jovičić.

Ekipa, ki bo po dveh tekmah imela boljši rezultat, bo udeleženka zaključnega turnirja lige Evropa, ki bo na sporedu 28. in 29. maja. Preostali četrtfinalni pari so Kadetten Schaffhausen - Wisla Plock, Nantes - Magdeburg in Nexe Našice - GOG Gudme.

Preberite še:

Sportal Ose se krepijo, v svoje gnezdo privabile najboljšega Ormožana
RK Gorenje : RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjski rokometaši še naprej meljejo svoje tekmece
Tilen Sokolič
Sportal Novo podaljšanje v osjem gnezdu
Ne spreglejte