Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
14. 1. 2018,
18.32

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 #zanase #zanaše navijači

Nedelja, 14. 1. 2018, 18.32

6 let, 3 mesece

Slovenski navijači spodbujali rokometaše v Zagrebu

Slovenska norišnica v nakupovalnem središču imela nadaljevanje #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Slovenija Makedonija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Več tisoč slovenskih navijačev je v soboto odpotovalo v Zagreb, kjer so poskrbeli, da je bilo vzdušje pred in med tekmo evropskega prvenstva v rokometu med Slovenijo in Makedonijo, ki ga je naša izbrana vrsta izgubila, tisto pravo. Nekateri so sploh prvič v življenju videli rokometno tekmo v živo, spet drugi so že pravi izkušeni rokometni privrženci.

Slovenska rokometna reprezentanca igra uvodni del evropskega prvenstva v Zagrebu, ki je streljaj od slovenske meje. Ker so slovenski rokometaši na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili izvrstno bronasto odličje in ker se je v Sloveniji ustvarila evforija, je v hrvaško prestolnico pripotovalo veliko število slovenskih navijačev.

 

Prvič na rokometni tekmi ...

Videli smo obraze, ki so bili sploh prvič na rokometni tekmi. Patrik iz Lendave je priznal, da je prav tako padel v mlin evforije in se podal v Zagreb. "Vzdušje je super. Prvič sem na evropskem prvenstvu, sploh na rokometni tekmi. Vsak pričakuje najboljše. Glede na to, da so bili fantje na svetovnem prvenstvu v Franciji super, si ob takšnem vzdušju ne smejo pustiti, da bi bili kaj nižje," je dejal pred tekmo, kjer mu je družbo delal prijatelj in someščan Denis: "Slovenski navijači smo najboljši. Navijamo za naše. Polfinale, finale. Gremo, Slovenija," je dejal Denis iz Lendave.

 

Želja je nova medalja

Pred obračunom v zagrebški Areni so se slovenski navijači družili v sosednjem nakupovalnem središču, kjer smo lahko slišali raznorazne slovenske navijaške pesmi.

Te zelo dobro poznana tudi Mojca, ki prihaja iz rokometnega mesta Celja: "Na vsakem prvenstvu, na katerem smo bili, je bilo fantastično vzdušje. Slovenci ga znamo narediti. Slovenci smo vsepovsod zaželeni. Lani smo bili na svetovnem prvenstvu v Franciji, na Poljskem 2016, ena ekipa pa tudi na prvenstvu v Katarju."

Kako je razmišljala po porazu Slovenije, ki je morala s 24:25 priznati premoč Makedoniji, ne vemo, a kot rokometna navdušenka zagotovo ni vrgla puške v koruzo. Doživela je bronasto medaljo v Franciji, rada pa bi jo tudi na Hrvaškem. "Kakšne barve? Zlate," se je zasmejala pred uvodno tekmo.

Ne spreglejte