Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
17.50

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Veszprem rokomet Blaž Blagotinšek Rokometna liga prvakov

Četrtek, 28. 5. 2020, 17.50

3 leta, 11 mesecev

Pogovor z Blažem Blagotinškom

Najboljšega evropskega obrambnega igralca čaka najtežje obdobje do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenska rokometna reprezentanca, trening, Blaž Blagotinšek | Blaž Blagotinšek je znova v boju za naziv najboljšega obrambnega igralca lige prvakov. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Blaž Blagotinšek je znova v boju za naziv najboljšega obrambnega igralca lige prvakov.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Lani ga je doletela posebna čast, saj je bil proglašen za najboljšega obrambnega igralca lige prvakov, med kandidati za laskavi naziv pa se je znašel tudi letos. Po prekinitvi vseh rokometnih tekmovanj je steber slovenske obrambe Blaž Blagotinšek kar štiri tedne preživel v samoizolaciji, zdaj pa je pripravljen na trdo delo na pripravah z Veszpremom, s katerim ga čaka izjemno naporna sezona 2020/21.

26-letni slovenski rokometaš Blaž Blagotinšek je bil tako kot vsi ostali slovenski rokometaši v torek izjemno vesel ponovnega snidenja s soigralci slovenske izbrane vrste. "Odlično se je videti s fanti po dolgem času. Kaj dobrega bomo rekli pa tudi pojedli (smeh, op. p.). Občutki ob tej ponovni združitvi so res dobri," je dejal Blagotinšek, ki je zadnje tedne po prihodu iz Madžarske preživljal v zavetju svojega doma v Celju.

Slovenski rokometaši so se v torek ponovno zbrali po dolgem času. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Slovenski rokometaši so se v torek ponovno zbrali po dolgem času. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

 "Situaciji se je bilo potrebno prilagoditi. Na začetku je bilo res težko, ker sem bil kar štiri tedne v striktni karanteni. Zdaj sem počasi začel s treniranjem in rekreiranjem doma. Lahko sem poskusil in počel tudi stvari, ki jih prej nisem. Preizkusil sem se še v nekaterih drugih športih, za katere sicer nimam časa in priložnosti. Zaenkrat je vse skupaj precej dopustniško, a se zavedamo, da se je potrebno pripravljati na novo sezono, ki bo izjemno naporna. Po moje celo ena izmed najtežjih do zdaj," pričakuje celjski orjak, ki je prve dni karantene preživel na Madžarskem, od koder se je nato vrnil domov.

Vrste Veszprema je že zapustil Dragan Gajić. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vrste Veszprema je že zapustil Dragan Gajić. Foto: Žiga Zupan/Sportida Okužba z virusom

"V klubu so nas držali kar štiri tedne. Bili smo v karanteni, vse so nas testirali na novi koronavirus. Po tem so razpustili naše obveznosti in dejali, da lahko gremo domov. V tistem času so se vse meje že zaprle, a na srečo sam s tem nisem imel večjih težav. Sicer sem ob povratku v Slovenijo 14 dni preživel v samoizolaciji," razlaga "Blagi", ki mu je družbo v tej sezoni na Madžarskem med drugim delal tudi slovenski trio Gašper Marguč, Dragan Gajić in Borut Mačkovšek. Se pa bo slovenska falanga v naslednji sezoni pri Veszpremu prepolovila, saj sta tako Mačkovšek kot Gajić zamenjala delodajalca.

Poleg nekaterih odhodov pa je klub v zadnjih mesecih ob testiranju presenetila novica, da je bil eden izmed igralcev pozitiven na covid-19. "Obvestili so nas, da je bil v klubu eden izmed igralcev pozitiven, a o imenih nismo govorili. Nato je klub sprejel številne ukrepe, a takrat smo bili vsi že doma v samoizolaciji. Na srečo ni nihče več zbolel in imel kakšnih znakov," je vesel Celjan.

Zadnja sezona pozabljena Jeseni ga s slovensko izbrano vrsto čaka nastop v kvalifikacijah za EP, januarja svetovno prvenstvo, nato pa še kvalifikacije za olimpijado. | Foto: Reuters Jeseni ga s slovensko izbrano vrsto čaka nastop v kvalifikacijah za EP, januarja svetovno prvenstvo, nato pa še kvalifikacije za olimpijado. Foto: Reuters

Na Madžarskem se je ta sezona končala brez razglasitve prvaka. Vodstvo madžarske rokometne zveze je namreč zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedalo sezono 2019/20. Zadnja sezona je zato pozabljena in črtana. Veszprem je tako na podlagi lanskega naslova prvaka že uvrščen v ligo prvakov, hkrati pa bo decembra po odločitvi evropske rokometne zveze na podlagi rezultatov prvega dela nastopil tudi na zaključnem turnirju najelitnejšega evropskega tekmovanja četverice za to sezono, kar je sprožilo nemalo negodovanja.

"Razumljivo je, da so nestrinjanja s to odločitvijo. Tudi meni se ne zdi najbolj fer, po drugi strani pa končati prvi del lige prvakov med najboljšima dvema ekipama v skupini, tudi ni kar tako. Za tak dosežek moraš zagotovo nekaj pokazati. Znašli smo se res v nevsakdanji situaciji, ki se ni še nikoli zgodila in temu se je potrebno prilagoditi in jo sprejeti takšno, kot je," je prepričan Blagotinšek, ki bo dopustniške dni izkoristil tudi kot pripravo za naslednjo sezono.

"Zdaj smo res imeli dolg nenapovedan premor, ki ga res nismo pričakovali. Kaj takšnega še nisem doživel. Drugo sezono oziroma leto nas čaka res zahtevno delo tako na klubskem kot reprezentančnem prostoru. Če bo vse po sreči, bomo z Veszpremom igrali kar štiri final foure, čaka nas borba v državnem prvenstvu, potem pa še svetovno prvenstvo, kvalifikacije za olimpijske igre, pa potem upam, da še nastop na olimpijadi. Čaka nas ogromno število tekem, zagotovo bo naporno. Iz kluba so nam sporočili, da bomo najverjetneje z delom začeli malo prej kot v prejšnjih sezonah. Bomo videli. Če bo stanje z virusom v mirovanju, se bomo začeli pripravljati v juliju," je še sklenil Celjan.

Preberite še:

Blaž Janc
Sportal Življenje se mu bo obrnilo na glavo, a tega se neizmerno veseli
Slovenska rokometna reprezentanca, trening
Sportal Kljub epidemiji ostajajo isti cilji, selektor pripotoval iz Švedske
RK Maribor Branik Siniša Markota
Sportal Mariborčani imajo novega trenerja
Ne spreglejte