Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

2

Natisni članek

neposredni prenos sprejem Rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo rokomet

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 16.40

6 let, 6 mesecev

Ljubljana je sprejela bronaste rokometaše

Vid Kavtičnik: Dokazali smo, da smo prava ekipa in da je strup v majhnih stekleničkah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

2

Sprejem rokometaši Ljubljana | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Bronasto četo rokometnega selektorja Veselina Vujovića, v katero so te dni uprte oči večine Slovencev, je pred Mestno hišo v Ljubljani popoldne pozdravilo več kot tisoč navijačev. "Presrečen sem. Dokazali smo, da smo ekipa in da je strup v majhnih stekleničkah," je dejal kapetan Vid Kavtičnik, selektor Veselin Vujović pa ga je dopolnil: "Ste zlat narod. Zaslužite si te fante."

To je bil po sprejemu na zagrebškem letališču in mejnem prehodu Obrežje že tretji večji sprejem v seriji pozdravov za slovenske rokometaše, ki so v soboto na svetovnem prvenstvu v Franciji po neverjetni zmagi proti Hrvaški (31:30) osvojili bronasto medaljo. Ta ima zaradi infarktne končnice in sosedskega naboja še toliko večjo težo.

Janković: V vsako borbo je treba iti, kot da je zadnjih 10 minut sveta

Nove športne junake Slovenije je na Mestnem trgu v Ljubljani sprejel župan Zoran Janković.

"Hvala, da ste v takšnem številu prišli počastit naše bronaste zlate fante. Ob spremljanju tekme nisem vedel, kaj narediti z daljincem, ali naj ga vržem ob tla ali kaj. Na koncu pa zmaga. Za to, kar je Vid (Kavtičnik, op. a.) povedal po tekmi, da je dal za kolajno koleno, se mu je treba prikloniti. Hvala tudi Vuji za besede, ki jih je povedal deset minut pred koncem tekme. V vsak boj je treba iti, kot da je zadnjih deset minut sveta," je povedal glavni krivec za sprejem v slovenski prestolnici Janković.

"Hvala navijačem. Dvorana Bercy jih je sprejela 16 tisoč, a Slovenija jih je imela dva milijona. Bili ste najboljši navijači. Hvala vam, rokometašem, hvala tebi, Vujo (Veselin Vujović, op. a.). Ena od najbolj simpatičnih čestitk, ki sem jih prejel, je bila od prijatelja Črnogorca:  | Foto: Vid Ponikvar "Hvala navijačem. Dvorana Bercy jih je sprejela 16 tisoč, a Slovenija jih je imela dva milijona. Bili ste najboljši navijači. Hvala vam, rokometašem, hvala tebi, Vujo (Veselin Vujović, op. a.). Ena od najbolj simpatičnih čestitk, ki sem jih prejel, je bila od prijatelja Črnogorca: Foto: Vid Ponikvar

Predsednik OKS napovedal boljše pogoje

Rokometaše je ob predsedniku RZS Franju Bobincu pohvalil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in dal obljubo: "Velik poklon, športniki, rokometaši, za dosežen rezultat. Resnično vam čestitam. Za vas in za šport se je treba boriti. Verjamem, da bomo v prihodnje v slovenskem športnem prostoru omogočili, kar do zdaj nismo, boljše pogoje. Ste najboljša in najuspešnejša kolektivna panoga. Hvala vam."

Vid Kavtičnik: Dokazali smo, da smo ekipa

"V imenu ekipe bi se vam rad zahvalil za tak sprejem. Sem brez besed, tega še nisem doživel. Zelo sem vesel, da smo kot ekipa stali skupaj. Ko je bilo –8, ni bilo lahko, a smo pokazali, da smo prava ekipa in da je strup v majhnih stekleničkah," je ponosno dejal Vid Kavtičnik, ki se odpravlja na dolgotrajno rehabilitacijo kolena. V pogovoru za nacionalno televizijo je dodal, da je v interni stavi obljubil, da si bo pobril brado, če osvojijo kolajno. Obljubo bo izpolnil v kratkem.

Čas za slavje. "Zaslužili ste si to," pravi selektor Veselin Vujović. | Foto: Vid Ponikvar Čas za slavje. "Zaslužili ste si to," pravi selektor Veselin Vujović. Foto: Vid Ponikvar

Veselin Vujović: Upam, da se z EP na Hrvaškem vrnemo z zlatom

Slovenskega kapetana je dopolnil še selektor Veselin Vujović: "Ste zlat narod, ki si zasluži takšne fante. Ljudje pravijo, da jih trenira Črnogorec in zato igrajo samo zadnjih deset minut. Hvala, ker me bodrite in me imate radi. Rad imam te fante. Upam, da se s Hrvaške (gostila bo evropsko prvenstvo, op. a.) prihodnje leto vrnemo z zlatom.

Najbolj čustveno od Vujovićevih fantov se je odzval vratar Matevž Skok, ki se mu je šest tednov prezgodaj rodil drugi sin. Kaj je povedal čuvaj mreže, si lahko preberete tukaj.

 

 

Pred druženjem z navijači še k predsedniku vlade in ministrici

Rokometaši so se pred prihodom na Mestni trg ustavili še pri predsedniku vlade Miru Cerarju in ministrici za izobraževanje, znanost in šport Maji Makovec Brenčič.

Oba sta prejela dres slovenske rokometne reprezentance, Cerar pa je ob tem izpostavil, da so bili rokometaši izjemni ambasadorji Slovenije v Franciji, kjer so "z vztrajnostjo, požrtvovalnostjo in kolektivnim pristopom dosegli izjemen uspeh ter pri tem pokazali, da lahko Slovenci, če stopimo skupaj, naredimo velike in izjeme stvari".

Ministrica je zatrdila, da je ves čas, tudi ko so na tekmi za tretje mesto izgubljali proti Hrvaški, verjela v slovenske rokometaše in možnost, da jim na koncu uspe.


Vse o kolajni slovenskih rokometašev:


 

Ne spreglejte