Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

2

Natisni članek

Matevž Skok rokomet svetovno prvenstvo Rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 19.15

6 let, 6 mesecev

Za vratarja Matevža Skoka je vsega preveč: po medalji se mu je rodil še sin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

2

Sprejem rokometaši Ljubljana | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

To, kar se je zgodilo Matevžu Skoku, vratarju bronaste rokometne vrste Slovenije, se zgodi le redkim. No, bolje rečeno, skoraj nikomur. Potem ko je v soboto osvojil tako želeni bron svetovnega prvenstva, se mu je ponoči rodil še otrok.

"Sin se je rodil šest tednov prezgodaj. Presenetilo nas je. K sreči je z njim vse v redu. Vse se je zgodilo tako na hitro, da mu z ženo še nisva izbrala imena. Selektor mi je predlagal, naj bo Veselin. Saj ga imam rad, ampak Veselin najverjetneje ne bo," je v izredno čustvenem tonu v pogovoru za Sportal razlagal Matevž Skok.

Solza ni zadrževal, niti skrival, tako kot jih ni skrival v soboto po veličastni zmagi nad Hrvati, niti prejšnji torek po zmagi nad Katarjem, ki je Slovenijo pripeljala v igro za medalje. Ta dan je Skokov prvorojenec praznoval rojstni dan in očka je obljubil, da bo sinu za darilo prinesel medaljo. Velenjčan je obljubo izpolnil.


Preberite še:

-> Veselin Vujović: Slovenci ste zlat narod, zaslužite si to #video
-> Žalostna novica za bronastega kapetana Kavtičnika


Presrečen novopečeni očka: Selektor je rekel, naj dam sinu ime Veselin. No, verjetno ga ne bom upošteval." | Foto: Vid Ponikvar Presrečen novopečeni očka: Selektor je rekel, naj dam sinu ime Veselin. No, verjetno ga ne bom upošteval." Foto: Vid Ponikvar

"V transu sem, ne morem zadrževati čustev"

"Dobil sem dve tako veliki darili v kratkem času. To je na meji neverjetnega. Ne vem, ali se je to kdaj že zgodilo komu. Vse se je zgodilo zelo hitro po prihodu v Slovenijo. Neverjetno," je razlagal 30-letni vratar slovenske reprezentance in rokometnega kluba Zagreb, ki na sprejemu v Ljubljani ni nosil medalje okrog vratu, saj jo je, tako kot je obljubil že v Franciji, podaril svojemu prvemu sinu, ki je ponoči dobil bratca.

"Ni lepšega, dva dni po tem, ko sem osvojil medaljo, še otrok. Še zdaj ne dojemam. Ne morem zadrževati čustev. Počutim se kot v transu in težko opišem občutke."

Skoku so prijatelji v Zagrebu v šaljivem tonu sporočili, da ga bo vrnitev v klub drago stala. Medalja in otrok, to je nekaj, kar se pač proslavlja.


Vse o kolajni slovenskih rokometašev:


 

Ne spreglejte