Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 1. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Ivano Balić Željko Babić rokomet

Nedelja, 29. 1. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Odziv hrvaške javnosti

Hrvaška se je ugasnila kot igračka, ki so ji pregorele vse baterije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Željko Babić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kako je sobotni neverjetni preobrat Slovencev, ki so na tekmi za bron na svetovnem prvenstvu v Franciji še 20 minut do konca zaostajali za osem zadetkov, pa potem zmagali, sprejela hrvaška javnost?

"Do zdaj še nikoli viden poraz Hrvaške! Zaigrali osem golov prednosti in podarili bron Slovencem," je naslov, ki so ga takoj objavili na spletni strani Jutarnjega lista. "Neverjetno … Uspelo nam je izgubiti še drugo dobljeno tekmo. Kakšna šoka v vsega 24 urah," so še dopisali in s tem seveda mislili na petkov nesrečen poraz proti Norveški, proti kateri so imeli po izteku igralnega časa na voljo sedemmetrovko, a so jo zapravili in nato v podaljšku ostali brez finala.

"'Bom ostal selektor? Ne vem, moram se pogovoriti z ženo.' Nekdo bo moral selektorju povedati, da ne bo treba spraševati žene. To je njegov konec na klopi hrvaške reprezentance," je zapisal novinar spletne strani 24sata.hr in za glavnega krivca za neuspeh označil selektorja Željka Babića. Tudi sicer je to človek, ki ga velik del hrvaške javnosti krivi za velik spodrsljaj na tekmi za bron.



Slovenija nas je zavila v črno

"Ko je Hrvaška po 40 minutah igre vodila s 24:16, se je zdelo, da ima medaljo v žepu. Slovenci niso imeli odgovora na odlično hrvaško igro, a potem se je zgodil velik preobrat. Hrvaška se je ugasnila kot igračka, ki so ji pregorele vse baterije. Neznosno je bilo spremljati, kako Slovenija zabija zadetek za zadetkom in prihaja do prve medalje na svetovnih prvenstvih," so se razpisali pri Večernjem listu.

 | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio "Slovenija nas je zavila v črno. Nepojasnjen padec je vzel bron rodu, ki še prihaja," pa so zapisali pri Sportskih novostih in citirali besede enega izmed hrvaških reprezentantov, ki je dejal, da se po tako dramatičnem in za Hrvaško tragičnem razpletu smeje, a bi najraje jokal.

Janica Kostelić po tekmi tolažila hrvaške rokometaše

Medtem ko je velika večina hrvaške javnosti ogorčena in navijači zahtevajo odhod selektorja Babića, ki se bo verjetno tudi zgodil, pa je ena izmed največjih hrvaških športnic vseh časov, nekdanja alpska smučarka Janica Kostelić, hrvaške rokometaše takoj po nesrečnem porazu tolažila. "Fantje, hvala vam," je zapisala na svojem profilu na Twitterju in ob tem čestitala tudi slovenskim rokometašem.

Decki HVALA VAM!!! @HRStwitt #CROhandball #Kauboji Cestitke @TeamSlovenia

— Janica Kostelic (@janicak) 28 January 2017

To je zlom hrvaškega športa!

"To je zlom hrvaškega športa! Postali smo narod poražencev!" pa so zapisali v naslovu enega izmed člankov na spletni strani Index.hr, kjer so vedno pikri in kritični. Ob tem so dodali, da je Hrvaška brez 14. medalje na velikih tekmovanjih ostala predvsem zaradi selektorja, ki se je znašel tudi na udaru navijačev.

 | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio "Hrvaška je izgubila bron, Slovenija proslavlja zgodovinsko medaljo," piše novinar Nacionala in dodaja, da se je v Parizu zgodilo nekaj, česar še nikoli ni videl. "Hrvaška je do 40. minute igrala brezhibno, kar je dokazoval tudi semafor, na njem je bil izid 24:16. Toda uporni Slovenci se kljub temu niso predali in naredili preobrat, ki smo ga videli redkokdaj," so zapisali.

"Izgubili smo, ker so igralci v prvem polčasu od sebe dali več kot so lahko," so pri Glasu Slavonije citirali besede, ki jih je v novinarske mikrofone po koncu tekme izrekel selektor Babić, in dodali, da je novi rod hrvaških rokometašev zapravil izjemno priložnost za medaljo na velikem tekmovanju.

Poraz proti Sloveniji odnesel tudi legendarnega Ivana Balića?

Vse kaže, da je boleč poraz proti Sloveniji na tekmi za bron na letošnjem svetovnem prvenstvu močno pretresel vodstvo hrvaške reprezentance. Ne samo pri navijačih, selektor Babić in njegovi sodelavci očitno ne uživajo zaupanja niti na tamkajšnji rokometni zvezi.

Po informacijah, ki prihajajo s Hrvaške, bo v torek izvršna seja na sedežu zveze, na kateri bodo razglabljali o prihodnosti selektorja Babića in njegovih sodelavcev, med njimi je tudi nekdanji legendarni hrvaški reprezentant Ivano Balić. Po informacijah, ki prihajajo s Hrvaške, bi bilo presenečenje, če bi Babić in Balić ostala na svojih položajih.

Ne spreglejte