Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
27. 7. 2017,
8.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Branko Tamše Igor Anić Jan Jurečič

Četrtek, 27. 7. 2017, 8.49

6 let, 6 mesecev

Celjske priprave

Branko Tamše radosten - ima največ igralcev v svoji zgodovini

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
celje pl priprave | Foto Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

Po Gorenju so priprave na novo sezono začeli tudi rokometni prvaki iz Celja. Prvo uradno tekmo bodo odigrali prav med sabo, in sicer 30. avgusta.

Ker v Celju poteka evropsko prvenstvo za mladinke, so se državni prvaki zatekli v Žalec, kjer je trener Branko Tamše, ki je bil izbran za drugega najuspešnejšega trenerja na Balkanu, zbral okrenjeno zasedbo, a še vedno bistveno bolj popolnjeno kot v preteklih letih.

"Moram reči, da kljub temu, da nekaj igralcev manjka in jih ne bo tudi v naslednjih dneh, je to od mojega prihoda v Celje verjetno začetek priprav z največ igralci," je za klubsko spletno stran z nasmeškom dejal Velenjčan, ki na celjski klopi sedi peto sezono: "To je zelo dober podatek, saj tako lahko s svežo in spremenjeno ekipo že vse od prvega dne začnemo z maksimalnim delom. Tega nam gotovo ne bo manjkalo. V začetku bo nekako 70 odstotkov namenjeno pridobivanju fizične moči, 30 pa delu z žogo, ki je bo v nadaljevanju nato postopoma vse več."

Branko Tamše na celjski klopi sedi od decembra 2013. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Branko Tamše na celjski klopi sedi od decembra 2013. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kako brez Zarabca, Janca, Žvižeja?

V celjski igri se bo gotovo marsikaj spremenilo, saj so odšli stebri moštva Luka Žvižej, Miha Zarabec, Blaž Janc in Vid Poteko. Ob njih pa še pomemben obrambni igralec Povilas Babarskas, Ivan Gajić in Urh Kastelic.

Zadnjega je zamenjal Aljaž Panjtar, prišleki pa so še Igor Anić (krožni napadalec, Saran, Francija), Luka Mitrović (zunanji igralec, Gorenje), Jan Jurečič (desno krilo, Krka), Branko Vujović (desni zunanji, Kielce, posoja), Daniel Dušebajev (levi in srednji zunanji, Kielce, posoja).

Privilegiji

Tamšeta veseli zagnanost ekipe, prepričan je, da ne bo težav niti s pripravljenostjo, ki so jo morali igralci obnavljati med poletjem.

"Vsak trening namreč veliko pomeni, zato si želim, da bi čim prej imel na voljo prav vse igralce, da bomo lahko počasi, iz treninga v trening, sestavili mozaik ter prišli na raven, ki mislim, da jo je ta ekipa sposobna. Pred nami je veliko izzivov, vsa tekmovanja bodo ponudila številne tekme in priložnosti. A to je privilegij teh rokometašev in vseh nas, ki delujemo v tem klubu in to nalogo, oziroma delo, si želimo opravljati po naših najboljših močeh."

Poleg obolelih so na treningu manjkali tudi Daniel Dušebajev in Gal Marguč, ki sta na mladinskem evropskem prvenstvu, in Domen Makuc, ki za mlajše kadete igra na olimpijskem festivalu evropske mladine.

Celje Pivovarna Laško v sezoni 2017/18:

cpl skupna | Foto: Slavko Kolar Foto: Slavko Kolar

Vratarji: Urban Lesjak, Aljaž Panjtar, Gašper Dobaj

Krila: Tilen Kodrin, David Razgor, Gal Marguč, Jan Jurečič

Zunanji igralci: Borut Mačkovšek, Daniel Dušebajev, Jaka Malus, Luka Mitrović, Domen Makuc, Matic Grošelj, Žiga Mlakar, Branko Vujović

Krožni napadalci: Igor Anić, Matic Suholežnik, Kristian Bećiri
Ne spreglejte