Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
23. 5. 2017,
10.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Vid Poteko Meškov Brest

Torek, 23. 5. 2017, 10.31

6 let, 7 mesecev

Odhaja še en reprezentant

Vid Poteko v Meškov, Igor Anić v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50
vid poteko celje | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

O tej možnosti se je govorilo in pisalo že mesece, zdaj je postala resnična: rokometni reprezentant Vid Poteko se za tri leta seli v beloruskega prvaka Brest Meškov. Namesto njega v Zlatorog prihaja občasni francoski reprezentant Igor Anić.

Vid Poteko, reprezentant in krožni napadalec, ki je vso kariero igral za Celjane, je podpisal triletno pogodbo z Meškovom. Pri udeležencu zgornjega doma lige prvakov že tri leta igra tudi Potekov someščan in reprezentančni kolega Simon Razgor.

Poteka bo nadomestil občasni francoski reprezentant Igor Anić, ki je trenutno član francoskega Sarana. Podpisal je dveletno pogodbo.

Prestop enega najboljših celjskih obrambnih igralcev ni presenečenje, a gre že za odhod četrtega igralca iz celjske prve postave. Njegovi predhodniki so (bili) Blaž Janc, Miha Zarabec in Luka Žvižej. Odhaja pa tudi vratar Ivan Gajić, ki je bil prav tako občasna številka ena. Za zdaj je jasno, da se v celjska vrata vrača Urh Kastelic, Kielce pa bodo posodile Španca Daniela Dušebajeva in črnogorskega Poljaka Branka Vujovića.

Pogled: Vid Poteko:
 

"Pravzaprav še ne čutim, da odhajam iz Celja, saj moramo v naslednjih dveh tednih dokončati še zadnje dejanje te sezone in osvojiti naslov. Že lani sem na svoj naslov prejel zanimive ponudbe, o katerih sem razmišljal in jih dolgo časa odklanjal. Vid Poteko je za različne selekcije Celja igral 14 let. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vid Poteko je za različne selekcije Celja igral 14 let. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Letos se je zgodba ponovila, na mizi sem imel kar nekaj ponudb, a ponudba Meškova je bila tista, ki je nisem mogel zavrniti, saj gre za klub, ki mi poleg ostalih pogojev nudi igranje elitne lige prvakov ter SEHA lige, ki sta zelo kakovostni tekmovanji. Začutil sem, da je morda sedaj čas, da se preizkusim tudi v tujini, kar je bila moja želja in mislim, da je želja večine športnikov.

Občutki ob tem so mešani. Zelo dolgo časa sem razmišljal, ali oditi iz Celja. To je moj klub, dal mi je vse, kar vem in znam o rokometu, odlično se dela z mladimi igralci in na njihovem razvoju, tako bo gotovo tudi v prihodnje. Več kot 100-odstotno pa sem prepričan, da se bom v Celje še vrnil in da tu še nisem končal celotne zgodbe."

Kdo je Igor Anić?

Tridesetletni v Mostarju rojeni rokometaš, ki je poročen s Slovenko, ima s francosko reprezentanco tako naslov svetovnega (Katar 2015) kot evropskega prvaka (Danska 2014), sicer pa je nastopal za celo vrsto priznanih klubov, kot so Montpellier, Kiel, Gummersbach in Nantes.

S Kielom je leta 2010 postal tudi evropski prvak. Trenutno je član francoskega prvoligaša Sarana, ki se bori za obstanek, Anić pa je štirinajsti strelec francoskega prvenstva s 107 zadetki, s 74,31-odstotno realizacijo pa je celo drugi najučinkovitejši igralec med najboljšimi strelci. Celje je z njim podpisalo dveletni dogovor.

Igor Anić leta 2014, ko je s Francijo osvojil evropski naslov. | Foto: Reuters Igor Anić leta 2014, ko je s Francijo osvojil evropski naslov. Foto: Reuters

Pogled: Igor Anić:

"Celje je najboljši slovenski klub z izjemno tradicijo na mednarodni sceni. V zadnjih letih vsako leto producirajo izjemne mlade rokometaše, zato sem zelo vesel, da se bom pridružil tej ekipi in ji pomagal s svojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v dosedanji karieri, hkrati pa pričakujem, da se bom tudi sam razvil in postal še boljši rokometaš.

Tu je kar nekaj igralcev, ki igrajo za reprezentanco, srečevali smo se tudi v ligi prvakov in jih že poznam, nekaj pa je mladih, ki so gotovo prihodnost, saj igrajo v Celju.

O Tamšetu sem slišal samo zelo pozitivne stvari, tako osebno kot po športni plati, tako da sem zelo srečen, ker bom lahko delal z njim. Seveda so cilji povezani tudi z osvajanjem lovorik, kar verjamem, da nam bo skupaj uspevalo, zato se že veselim prihoda v Celje."
Ne spreglejte