Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
15.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Žarko Pejović RK Gorenje Velenje

Torek, 23. 5. 2017, 15.24

6 let, 6 mesecev

Potrjena velenjska okrepitev

Željko Babić bo računal tudi na Žarka Pejovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
gorenje tiskovna babić babic | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Po slovenskem reprezentantu Janu Grebencu je Gorenje Velenje dobilo novo igralsko okrepitev za prihodnjo sezono. Velenjsko moštvo je okrepil 31-letni Črnogorec Žarko Pejović, so sporočili iz kluba.

Izkušeni 191 centimetrov visoki srednji zunanji igralec Žarko Pejović, ki je sklenil pogodbo 1 + 1, je trenutno član francoske prvoligaške ekipe Dunkerquea, pri katerem igra tretjo zaporedno sezono. Njegova ekipa po 24 tekmah državnega prvenstva z 22 točkami (10 zmag, 2 remija, 12 porazov) zaseda deveto mesto, v zadnjih dveh kolih pa jo čaka tudi dvoboj z neposrednim konkurentom za višja mesta. O njegovem prihodu smo že poročali.

Odigral je 22 tekem in zabil 35 golov. Najboljšo predstavo je prikazal proti PSG, ko je zadel šestkrat, od tega trikrat s sedmih metrov.
Pred prihodom v vrste nekdanjega francoskega prvaka je bil Pejović, želja novega trenerja Željka Babića, član Tatrana iz Prešova, skopskega Vardarja, Budućnosti in Crvene zvezde. Športno pot je začel v rodnem Mojkovcu, mestecu v dolini reke Tare ob vznožju Bjelasice in Sinjavine.
Velenjska ekipa za prihodnjo sezono še ni dokončna. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Velenjska ekipa za prihodnjo sezono še ni dokončna. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tudi reprezentant

Pejović je tudi član črnogorske izbrane vrste, za katero je zbral 57 nastopov. Z njo se bori za vozovnico na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem.
Na športni poti je leta 2004 z reprezentanco nekdanje Srbije in Črne gore na domačem evropskem prvenstvu do 18 let osvojil zlato medaljo, ista generacija pa je uspeh leto kasneje kronala še s svetovnim naslovom v Dohi v Katarju. Bogata je tudi njegova klubska zbirka lovorik. Po trikrat je postal slovaški državni in pokalni prvak, dvakrat se je veselil državnega naslova v dresu beograjskega kluba ter enkrat s podgoriško Budućnostjo. S Tatranom se je dvakrat prebil tudi na zaključni turnir Lige SEHA.

Pogled: Žarko Pejović

"O Velenju sem slišal veliko lepega. Največji krivec za to je moj dober prijatelj Fahrudin Melić, ki je bil izjemno vesel, ko sem mu povedal, da bom v prihodnje igral v njegovem nekdanjem klubu. Za prihod v Velenje sem se odločil, ker imamo s klubom enake športne cilje.

Gorenje Velenje se vselej poteguje za naslov prvaka in v vseh tekmovanjih želi dosegati dobre rezultate, moja želja in cilj pa sta, da bom v vsakem trenutku pokazal največ, česar sem sposoben, in da bom del ekipe, ki se bo borila za najvišja mesta. Veliko je k mojemu prestopu pripomogel tudi Željko Babić, s katerim sva v telefonskem pogovoru hitro našla skupen jezik.

O njem sem slišal mnogo lepih reči. Rezultati, ki jih je kot trener ustvaril v zadnjih letih, le še povečujejo mojo nestrpno čakanje do začetka skupnega dela. Verjamem, da si bomo z igralci, ki so že dokazali svojo kakovost in ostajajo v klubu, ter novinci pred novo sezono zadali najvišje cilje.

Verjetno bomo sprva potrebovali nekoliko časa, a na koncu si želim, da Gorenje Velenje osvoji domačo lovoriko ter da je v mednarodnih tekmovanjih ekipa, ki se bo lahko enakovredno borila z vsemi tekmeci. Verjamem, da nam bo s trdim delom, seveda če nam bo ob tem služilo tudi zdravje, te cilje uspelo uresničiti."
Ne spreglejte