Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2017,
14.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Blaž Janc Celje Pivovarna Laško Kielce rokomet

Torek, 10. 1. 2017, 14.48

6 let, 6 mesecev

Sanjski prestop

Blaž Janc odhaja h Kielcam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
blaž blaž janc portret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Blaž Janc bo v sezoni 2017/18 novi član aktualnih evropskih prvakov, poljskih Kielc, ki so bile najbolj prepričljive v boju za enega najbolj talentiranih igralcev v Evropi. Za Janca je namreč veljalo veliko zanimanje. V svojih vrstah si ga je prizadevalo obdržati tudi Celje Pivovarna Laško, s katerim je imel Janc sicer pogodbo podpisano še za naslednji dve sezoni.

Predstave 20-letnega Blaža Janca je Evropa budno spremljala že kar nekaj časa in njegove ambicije ter želja po največjih dosežkih so bile prevelike. Zato je celjski klub sprejel težko odločitev, da mu pusti odhod v bogatejše okolje, kjer bo lahko razkazal celoten talent, ki ga je, kot mnogi drugi uspešni igralci, izbrusil v celjski rokometni šoli.

"Osebno sem zelo vesel in ponosen, da odhajam v Kielce." | Foto: Vid Ponikvar "Osebno sem zelo vesel in ponosen, da odhajam v Kielce." Foto: Vid Ponikvar

"Res je, selim se k aktualnim evropskim prvakom"

Pred Blažem Jancem je torej nov, velik izziv, ki pa se ga sam veseli. Zaveda se, da mu bo tam nekoliko lažje, saj mu bosta tam v pomoč Uroš Zorman in Dejan Bombač. "Res je, po sezoni se selim k aktualnim evropskim prvakom. Vsekakor je to zame veliko priznanje, za ves moj vloženi trud ter potrditev, da sem na pravi poti. Osebno sem zelo vesel in ponosen, da odhajam v Kielce. Tja si želim že nekaj časa, mesto živi za rokomet, ob tekmah vlada prava evforija, klub ima izjemne navijače, v prvi vrsti pa vrhunskega trenerja in igralce. V veselje in ponos mi bo delati s Talantom Dušebajevom."

Veliko priznanje celjski rokometni šoli

"Ob prestopu Janca v Kielce gre ponovno za velik dogodek v zgodovini našega kluba. Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj smo ga želeli v ekipi še naprej in mu to tudi jasno predstavili. A po drugi strani se zavedamo, da si sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka, zato smo veseli, da smo v našem klubu do takšne ravni pripeljali novega igralca. To je novo veliko priznanje naši rokometni šoli, ki jo kot odlično priznava celotna Evropa in za katero se zanimajo številni mladi igralci, zato vem, da bomo z novimi talenti to vrzel zakrpali," o prestopu Blaža Janca  pravi direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu, ki se je s sodelavci in sogovorniki iz Kielc, potem, ko je bil prestop že dogovorjen, trudil, da je ta pod streho še pred začetkom SP, tako da lahko Blaž za prvenstvo odigra povsem neobremenjeno.

"Blaža bi si seveda tako kot vsak trener želel tudi vnaprej imeti v ekipi." | Foto: "Blaža bi si seveda tako kot vsak trener želel tudi vnaprej imeti v ekipi."

Že takoj je videl, da gre za čudežnega dečka

Zadnja leta, ko je Blaž najbolj opozoril nase, je vadil pod vodstvom Branka Tamšeta, tudi celjski trener pa je ponosen na razvoj, ki ga je ta igralec opravil v celjskem klubu: "Blaža bi si seveda tako kot vsak trener želel tudi vnaprej imeti v ekipi. Ko sem prvič delal z njim, sem videl in začutil, da gre za čudežnega dečka, iz katerega se bo razvil resnično igralec, kot ga Slovenija že lep čas ni imela," je uvodoma povedal Tamše, ki pravi, da Janc deluje tako, kot bi imel za seboj že 15 ali 20 let kariere.

Celjski strateg je poudaril, da se Blaž nanj obrne kadarkoli, saj sta v tem času stkala poseben odnos. "Verjamem, da bo tudi v naprej ostal takšen kot je ter da se bo še marsikaj naučil. Na nas pa je, da poizkušamo v lastni šoli, ki je, kot potrjujejo vsi ti igralci, ena najboljših, če ne najboljša v Evropi, najti nove Jance, nekateri kažejo te potenciale, zato z optimizmom gledamo v prihodnost."

Za Celje je Janc nastopal od leta 2012 dalje in je do danes zbral že 825 zadetkov, s katerimi zaseda 11. mesto najboljših strelcev celjskega kluba v novejši zgodovini, do konca sezone pa se lahko povzpne tudi višje.

Ne spreglejte