Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
23. 5. 2017,
8.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Borut Plaskan Željko Babić RK Gorenje Velenje Matej Avanzo

Torek, 23. 5. 2017, 8.31

6 let, 6 mesecev

Direktor Matej Avanzo napovedal odhod po naslednji sezoni

Gorenje doživlja nove pretrese: denarne kazni

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
gorenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rezultati rokometašev Gorenja so globoko pod pričakovanji. Visok poraz v Škofji Loki je bil presežek negativnosti. Odstop direktorja Mateja Avanza je bil zavrnjen, zato pa bodo igralci denarno kaznovani.

Za velenjskimi rokometaši, ki so dobili črnogorsko okrepitev za prihodnjo sezono, je izjemno slaba sezona. Verjetno bi najraje videli, da bi se končala že kar nemudoma, a je treba odigrati še dva kroga državnega prvenstva. Velike bitke za naslov prvaka na derbiju s Celjani ne bo, saj so Velenjčani klecnili v Škofji Loki, pri tamkajšnjem petouvrščenem prvoligašu, in to kar za nebogljenih osem golov.

Polomija ni minila brez posledic. Direktor kluba Matej Avanzo je po tekmi ponudil odstop, ki pa ni bil sprejet. Zato pa so se v Velenju odločili za ukrep številka dve - denarne kazni igralcem, poroča Ekipa. Po naših informacijah gre za 40 odstotkov plače.

Matej Avanzo po naslednji sezoni odhaja. | Foto: Martin Metelko/Sportida Matej Avanzo po naslednji sezoni odhaja. Foto: Martin Metelko/Sportida
"Vsi v klubu, ki kakorkoli delujemo s člansko ekipo, razen poškodovanih igralcev in mladincev, smo dobili enotno kazen v višini dobršnega dela mesečne plače. Mislim, da je bila to nujna poteza, da se zaščiti dobro ime in da se pokaže, da RK Gorenje ne more biti rekreativno društvo. To je edina pot, da se vrnemo v profesionalizem in v naslednji sezoni z novim trenerjem začnemo pisati neko pozitivno zgodbo. Potrpežljivost generalnega sponzorja, navijačev in vseh drugih, povezanih s klubom, ni brezmejna," je za omenjeni časnik dejal velenjski direktor.

V tej vlogi bo predvidoma le še v prihodnji sezoni. Če se bo zgodila podobna tekma kot v Škofji Loki, bo nepreklicno odstopil že prej, je pojasnil. Pogodbo ima sicer do poletja 2018, nato se bo predvidoma vrnil v košarko, kar nikakor ni presenečenje, a skoraj gotovo ne na Košarkarsko zvezo Slovenije. Zato pa ima na mizi ponudbo prvoligaša Sixta.

Rezultati Gorenja v sezoni 2016/17:

Kvalifikacije za ligo prvakov:
Gorenje je v kvalifikacijah za ligo prvakov premagalo finski Cocks (28:25), nato pa na odločilni tekmi izgubilo s slovaškim Tatranom (21:23).

Pokal EHF:
V pokalu EHF je Gorenje izpadlo proti kasnejšemu udeležencu zaključnega turnirja v Berlinu. Na prvi tekmi je velenjski klub izgubil s 24:29, na drugi pa slavil z 32:29, a je bilo to premalo za napredovanje.

Liga Seha:
V premiernem nastopu v ligi Seha je Gorenje končalo na šestem mestu med desetimi ekipami. To je bilo stanje po (le) šestih zmagah in dveh porazih. Za petouvrščenimi Celjani so zaostali za pet zmag.

Pokal:
V pokalnem tekmovanju so Velenjčani zasedli tretje mesto. Po podaljšku so premagali Ribnico, v polfinalu pa so izgubili s Celjem.

Prvenstvo:
V prvenstvu je slovenski podprvak doživel dva nenadejana poraza, ki sta ga praktično že prikrajšala za boj za naslov prvaka. Za tega Celjani na tekmi s Krko potrebujejo le točko.
Ne spreglejte