Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
24. 5. 2017,
11.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Blaž Janc Branko Tamše Celje Pivovarna Laško Jan Jurečič

Sreda, 24. 5. 2017, 11.37

6 let, 6 mesecev

Zamenjava za Blaža Janca

V Celje prihaja še Jan Jurečič

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
jan jurecic jurečič celje | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Kar nekaj časa so trajala dogovarjanja med Celjem in Krko za nadarjenega levičarja Jana Jurečiča, a so se naposled uspešno sklenila. Dolenjec je s pivovarji sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Blaž Janc, ki odhaja v Kielce, dobiva svojega naslednika. To je Jan Jurečič, 22-letni član Krke, prvi strelec rednega dela slovenskega prvenstva. Skupaj je nekdanji član mlajših slovenskih selekcij v sezoni zabil 194 golov.

"Zelo vesel in ponosen sem, da bom postal del Celja Pivovarne Laško. Že od malih nog mi je nekakšen cilj nastopiti za najboljši slovenski klub s tako bogato zgodovino. Verjamem, da se bom tu dokazal kot zanesljiv igralec. Zame bo dodaten izziv tudi igranje v Evropi, saj do zdaj na klubski ravni takšnih izkušenj še nimam. Seveda to prinaša tudi večjo odgovornost.

Večino bodočih soigralcev že poznam in se veselim igranja z njimi, verjamem pa, da bova na krilu skupaj z Galom dala ekipi tisto, kar od naju pričakuje in potrebuje," je za spletno stran novega kluba, ki se bo z njegovim aktualnim pomeril v četrtek, dejal Jurečič.

Jurečič je v letošnji sezoni za Krko dosegel 194 golov. | Foto: Danilo Kesič Jurečič je v letošnji sezoni za Krko dosegel 194 golov. Foto: Danilo Kesič
Branko Tamše počasi sestavlja zasebo za prihodnjo sezono: "Jan je kljub svoji mladosti že nekaj let eden najbolj zanimivih igralcev v slovenski ligi. Je prvi strelec domačega tekmovanja, tudi v zadnjih letih pa je bil vedno v vrhu. S svojo igro dokazuje kakovost, ki smo jo ob igranju pri Krki opazovali sami in še nekateri drugi klubi.

Verjamem, da je storil pravi korak naprej, na njemu pa je, da pokaže, da je naše zaupanje upravičeno. Pričakujem, da se bo na krilnem položaju odlično dopolnjeval z Galom Margučem, saj sta podobnih let, poznata se že dlje časa in da bosta skupaj zapolnila vrzel po odhodu Janca. Glede na kakovost obeh verjamem, da jima bo to popolnoma uspelo."

Ne spreglejte