Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
14.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Branko Vujović Celje Pivovarna Laško Branko Tamše Kielce

Petek, 12. 5. 2017, 14.05

6 let, 6 mesecev

Nova (začasna) moč v Celju

Branko Vujović podpisal za Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Celje PL Maribor finalepokala | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celjski rokometaši so pozdravili novo okrepitev. Iz Kielc za dve leti na posojo prihaja 19-letni poljski Črnogorec Branko Vujović.

Prestop je bil nekaj časa v stanju pripravljenosti. Zdaj so zanj pripravljeni vsi formalni okvirji. Mladi Črnogorec s poljskim državljanstvom Branko Vujović bo dve leti kot posojen igralec poljski Kielc igral za Celje. Gre za najboljšega strelca druge ekipe poljskih prvakov, ki je za najboljšo zasedbo v državnem prvenstvu dosegel 31 golov. Pri pivovarjih bo na položaju desnega zunanjega delal družbo Žigi Mlakarju in Maticu Grošlju. V nasprotno smer je že januarja odšel Blaž Janc. Pred Vujovićem pa je v Celje iz Kielc že prišel Daniel Dušebajev.

Celjani so na posojo dobili še drugega igralca. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani so na posojo dobili še drugega igralca. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Vujović je eden izmed najbolj perspektivnih mladih levičarjev v Evropi. To, da so mu Poljaki že dali državljanstvo in da ga želijo v članski reprezentanci v prihodnje, to zgolj potrjuje. Vsekakor pa pred tem še potrebuje izkušnje, saj gre za mladega igralca, pred katerim je zelo svetla prihodnost. Upam, da bo ta korak ali dva naprej naredil prav v Celju in da bo s svojimi igrami tudi pripomogel našim rezultatom. Že zdaj gre za zelo dobrega napadalca, gotovo pa je pri njem, kot pri vseh mladih igralcih, veliko rezerv v vseh segmentih rokometne igre in te bomo v Celju angažirali," je o mladeničevem prihodu dejal celjski trener Branko Tamše.

Vujović je pred prihodom v Kielce igral za Sutjesko, visok je 198 centimetrov, igra pa na desnem zunanjem položaju in desnem krilu.

Pogled igralca: Branko Vujović

"Najprej moram poudariti, da sem zelo vesel, da prihajam v Celje. Gre za velik klub, z izjemno tradicijo, igra ligo prvakov, SEHA ligo, serijsko zmaguje v domačem prvenstvu in kar je še pomembneje, v tem trenutku je to eden izmed najboljših klubov v Evropi za mlade igralce. Vse bom dal od sebe, da se dokažem v tem okolju, trenerju Tamšetu, soigralcem in navijačem. Verjamem, da bom pokazal, da lahko pomagam ekipi ter si tako zagotovim svoje mesto med fanti, ter da bomo skupaj nadaljevali v enakem ritmu, kot je klub do zdaj, torej z visokimi cilji in načrti."
Ne spreglejte